Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

"Patriots" Kirovs atkal mazliet... melo

"Patriots" Kirovs atkal mazliet... melo
Atsevišķi LHF Valdes locekļi jau sen uzskata, ka Kirovs Lipmans ir sajucis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Pēdējās dienās Latvijas hokejā atkal iet ļoti karsti. Un putras vārītājs ir neviens cits kā Kirovs Lipmans. Kuru latviešu tauta uz rokām nenēsā tikai tāpēc, ka... viņš ebrejs (KL paša atklāsme pasaules čempionātā Maskavā). Arī pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra Kirovs ir savā elementā - meli, intrigas, puspatiesības, apgalvojumi, patriotisma piesaukšna un, protams, iepriekšējā trenera nolikšana līdz ar zemi.

Kā tas bijis 2000. un 2001. gadā ar Haraldu Vasiļjevu (vai tad viņš ir treneris, Vācijā trenē bērnu komandas!); kā tas bija ar Kurtu Lindstrēmu (es viņam maksāju tādu naudu, bet viņš apmaksai iesniedz pat veļas mazgāšanas čekus viesnīcā...); kā tas bijis ar Oļegu Znaroku, gan tagad nekautrējoties stāstīt, ka tieši viņš izaudzinājis Krievijas izlases galveno treneri; Teda Nolana un Toma Kūlena epopeju lasītāji droši vien vēl nav piemirsuši (Kūlens taču nav treneris, bet aģents! Nolans taču treniņos neko nedara! Par ko man viņam maksāt?). Nu kārta Beresņevam un ir pilnīgi droši zināms arī nākamā nozākājamā uzvārds. Sākas ar V.

Negribu iztirzāt Kirova melus preses konferencē un pēc tam arī "Sporta studijā" - tā jau ir diagnoze un, ja pat atsevišķi Hokeja federācijas Valdes locekļi saka, ka Kirovs ir jucis, tad es šādiem secinājumiem varu tikai pievienoties.

Lejot krokodila asaras, Lipmans visai Latvijai stāsta, kāds nodevējs ir iepriekšējais treneris, pats uzdodot federācijas ģenerālsekretāram Mārim Baldoniekam jau piektdien rīta pusē meklēt Haraldu Vasiļjevu. Kaut uzrakstījis 25. augustā atlūgumu un to iegrāmatojis Hokeja federācijas ienākušajos dokumentos, 27. augusta pēcpusdienā (sestdien) Beresņevs bija gatavs ierasties uz izlases pirmo treniņu 28. augustā un novadīt izlasi arī visu šo turnīru... Taču bija jau par vēlu. Sazinoties pa tālruni ar Baldonieku (laikam jau arī izlases GM?), kurus no dinamiešiem vēl vajadzētu uzaicināt uz treniņu, saņēma atbildi, ka viņš var par to vairs nedomāt, jo ir cits galvenais treneris. (Dubultā spēle Kirovam allaž bijusi tuva, arī pēc 23. augusta Valdes sēdes, kurā viņš publiski pazemoja Beresņevu, sekoja zvans, apliecinot, cik Beresņevs labs treneris un cilvēks, taču tas netraucēja Kirovam preses konferencē un "Sporta studijā" gāzt Beresņevam virsū visus iespējamos mēslus).

Šajā "patriota" Kirova un viņa rokaspuišu savārītajā zaptē visneapskaužamākajā pozīcijā atrodas Haralds Vasiļjevs. Kurš diemžēl ir tālu no Latvijas realitātes. Un publiski (!?) runā tāpat kā 2001. gadā, kad pēc 13. vietas Nirnbergā stāstīja, ka Aleksandrs Kerčs varot trāpīt tikai podā un ka liela daļa izlases spēlētāju esot neinteliģenti. Vakar Vasiļjevs piedāvāja: "Par daudz rakņājamies pagātnē. Jādomā, lai cilvēki turpmāk nāk spēlēt un strādāt Latvijas izlasē ar prieku. Arī man nebija viegli sameklēt asistentus. Izrādījās, ka no iepriekšēja sastāva neviens treneris nebija gatavs strādāt ar izlasi. Mazliet nesapratu visu... Ja Pēteris Skudra nevar palikt bez Ģirta Ankipāna, tad viņiem jādzīvo kopā. Ronalds Ozoliņš arī atteicās. Nezinu, kādu iemeslu dēļ..." Vai gudrā spriedelēšana par Ankipānu 29. augusta "Dienā": "..Par Ģirtu Ankipānu precīzu atbildi nevaru dot. Viņam ir izteikts piedāvājums, bet laikam jau sirdsapziņa nomoka, tāpēc neesmu saņēmis konkrētu atbildi."
Ar šādiem izteikumiem varbūt nevajag mētāties. Tad pilnīgi nevietā ir Lipmana uzaicinājums presei netaisīt ažiotāžu un iztikt bez dzelteniem rakstiem...

P. S. Pēc neoficiālas informācijas, hokejisti bija gatavojušies 30. augustā neiziet uz spēli ar Dāniju. Ja netiks izmaksātas prēmijas par Maskavu...

P. P. S. Kad jau biju publicējis šo rakstu, saņēmu informāciju, ka manipulators Lipmans kādiem pieciem sešiem vadošajiem spēlētājiem esot samaksājis solīto par Maskavu (10 000 eiro par vietas saglabāsānu elitē, uz rokas 8000), citiem liekot noprast, ka, neuzvarot olimpiskajā kvalifikācijā, viņi varot palikt arī bez Maskavas naudas. Tiešām nekādas ažiotāžas, un Raunas ielā viss ir mierīgi.


, 2016-08-30 10:49, pirms 8 gadiem
Labs gabals, paldies!
, 2016-08-30 11:02, pirms 8 gadiem
Atsevišķi LHF Valdes locekļi jau sen uzskata, ka Kirovs Lipmans ir sajucis.

Škiet viņi paši arī nav pie pilna prāta, jo strādā un izdabā jukušajam. Šeit glābiņš var būt tikai un vienīgi visu potenciālo izlases spēlētāju boikots, tikai tas varētu radīt precedentu, lai Kirovs pats ietu prom!
, 2016-08-30 11:06, pirms 8 gadiem
Šitas jau sāk apnikt! Melo viens, melo otrs, bet melo arī trešais. Visi melo! Arī vecais alus dzērājs. Vai tikai Kira nav pasūtījis Jaņim Matuļim visu šito ļembastu taisīt? Izrādās, ka kāds te ir bijis visur klāt - pie dokumentu reģistrācijas, pie telefonu sarunām, pie visiem dialogiem. Advokāts Jančuks!
, 2016-08-30 11:13, pirms 8 gadiem
Kirovam "lekties" ar žurnālistu Matuli ir pašnāvība! To viņš vēl nav sapratis. Gluži kā jebkuram mirstīgajam ar jebkuru žurnālistu, jo žurnālistam vienmēr būs pēdējais vārds un taisnība. Tādēļ nesapratu Sporta studijā Kiras teikto, ka Bera ar Matuļa rokām , kāda trešā spēka labā (pasūtījumā) , taisa revolūciju. Pēc šiem vārdiem bija 1000000% skaidrs, ka šorīt sekos Matuļa raksts. Bet varbūt kāds izdevums - rakstošs, rādošs, raidošs - varētu uztaisīt atklātu konfrontāciju ar Kirovu un Beresņevu? Paņemt līdzi izdrukas no LHF, kur ir redzams cik valsts iegulda hokejā, jo Kirovs apgalvo, ka viņš vienīgais tērē naudu; atrast ierakstus, kur Kirovs stāsta, ka nekad nekļūdās un atrast šos apgalvojumus apgāzošu informāciju... varbūt kāds žurnālists VAR beidzot sagatavoties intervijai ar Kirovu, jo pārsvarā Jūs uzdodat vienus un tos pašus jautājumus, nespējat apgāzt Kiras apgalvojumus, tikai klusi šņukstat mutautiņā. Vakardienas Sporta studija bija sliktākais piemērs kā jāsagatavo intervija ar Lipmanu. Pareizāk sakot - džeki vispār nebija gatavojušies un palika par muļķiem! Matulis vismaz cenšas atrast citātus no klasiķa.... Kurš parādīs, ka ir ŽURNĀLISTS, nevis intervijas dalībnieks? Jums pašiem negribas sevi parādīt citā līmenī?
, 2016-08-30 11:25, pirms 8 gadiem
Calvin rakstīja: ...
Bet varbūt kāds izdevums - rakstošs, rādošs, raidošs - varētu uztaisīt atklātu konfrontāciju ar Kirovu un Beresņevu? ...
a jēga kāda?
es, piemēram, Beresņeva vietā no šādas iespējas atteiktos (ko jau Berja šobrīd dara, atsakot intervijas TV). Nafiga viņam tas viss? Ko viņš no tā iegūtu?
, 2016-08-30 11:32, pirms 8 gadiem
He-he-he
Matulis turpina piesegt savu čomu Beresņevu, kurš pēc savas būtības ir ........liels muļķis.
Lai nu kurš, bet Beresņevs ļoti labi zināja un zin kāds cilvēks ir Lipmans, un ar ko viņš riskēja noslēdzot ar viņu darba līgumu. Gribot negribot rodas jautājums kāpēc Beresņevs atlūgumu neuzrakstīja jau uzreiz pēc PČ, kad Lipmans dažādi locīja viņa uzvārdu publiskā telpā.
Lai kā tur nebūtu, bet Beresņevs vai tie kuri stāv aiz viņa savu plānu, ka Lipmans tik ātri neatradīs izlasei jaunu galveno treneri, var iemest miskastē. Vienreiz Vasiļjevs jau izstrēba Beresņeva savārītos sūdus, un ļoti,ļoti ceru, ka arī šoreiz Haralds padarīs labu darbu. Lai viņam veicas!
, 2016-08-30 11:36, pirms 8 gadiem
Calvin rakstīja: Paņemt līdzi izdrukas no LHF, kur ir redzams cik valsts iegulda hokejā, jo Kirovs apgalvo, ka viņš vienīgais tērē naudu;
Šādu informāciju var sniegt IZM, no LHF to būs grūti sagaidīt
Protams, ka Kirovs muld, ka viņš ir vienīgais tērētājs, valsts hokejam tērē diezgan daudz. Plus vēl Kirovs (Grindex) saņem no valsts nodokļu atvieglojumus par sponsorēšanu.
, 2016-08-30 11:49, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: He-he-he
Matulis turpina piesegt savu čomu Beresņevu, kurš pēc savas būtības ir ........liels muļķis.
Lai nu kurš, bet Beresņevs ļoti labi zināja un zin kāds cilvēks ir Lipmans, un ar ko viņš riskēja noslēdzot ar viņu darba līgumu. Gribot negribot rodas jautājums kāpēc Beresņevs atlūgumu neuzrakstīja jau uzreiz pēc PČ, kad Lipmans dažādi locīja viņa uzvārdu publiskā telpā.
Lai kā tur nebūtu, bet Beresņevs vai tie kuri stāv aiz viņa savu plānu, ka Lipmans tik ātri neatradīs izlasei jaunu galveno treneri, var iemest miskastē. Vienreiz Vasiļjevs jau izstrēba Beresņeva savārītos sūdus, un ļoti,ļoti ceru, ka arī šoreiz Haralds padarīs labu darbu. Lai viņam veicas!
nekas tur nevienu nepiesedz... iemesls ir daudz vienkāršāks. NAUDA.
Beresņevs pie izlases tik ļoti turējās (paciešot visas Kirova mēslu kravas uz galvas), jo citur viņš šobrīd ne tuvu tik lielas naudas nespētu nopelnīt. Savukārt, Kirovs to labi zināja... Taču Beresņeva pacietības mērs bij pilns.
A Matulis - viņš vienkārši ir žurnālists, izmanto iespēju, ka var pateikt publiski, ko pats par to domā.

Arī Haralda gadījumā ir NAUDA. Tiesa gan, Haraldam pret Beresņevu ir viens liels pluss - vācu valoda. Ja Latvijā degs zeme zem kājām, būs iespēja atkal doties rietumu virzienā.
, 2016-08-30 11:58, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: Haraldam pret Beresņevu ir viens liels pluss - vācu valoda. Ja Latvijā degs zeme zem kājām, būs iespēja atkal doties rietumu virzienā.
Vecums vairs nav tas. Ne jau par velti atgriezās.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2016-08-30 12:08, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Vecums vairs nav tas. Ne jau par velti atgriezās.
pēc būtības jau pensionārs (vārda tiešā nozīmē). Pieļauju, ka 25 gados Vācijā/Austrijā šo to pensijai tur arī ir sakasījis...
, 2016-08-30 12:10, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pasaki man godīgi-vai Tu slēgtu līgumu ar darba devēju, ja zinātu, ka tas regulāri uzmet cilvēkus uz naudu, mīl savus padotos nemitīgi gānīt publiskā telpā utt?
...
ja izvēle būtu starp minimālo algu un 10.000 mēnesī, ļoti iespējams, ka ietu uz šādu izmisuma soli. Viss atkarīgs no konteksta.
, 2016-08-30 12:11, pirms 8 gadiem
Kāds varētu iepazīties ar attiecīgo iesniegumu un izlasīt darba likumu, pirms te sniegt gudrus padomus.
Attention whore.
, 2016-08-30 12:22, pirms 8 gadiem
Šī epopeja reāli "made my week" ! Popkorns rokā un tik skaties kā visi viens otru noliek Lipmans maločiks, izmantojot vienu un to pašu tehniku, katru reizi iziet kā uzvarētājs! Tas pats kā ar Lembergu!

P.S. Ja Tevi ( lasi - Latvijas hokeja izlases trenerus) apkāsa 1 reizi - Kira slikts..ja apkāš 2.3. un 100to reizi - treneri paši vainīgi. Un nevajag pēc tam caur žurnālistiem žēloties...pietiekami normālu naudu pelna LV treneris!
, 2016-08-30 12:48, pirms 8 gadiem
Vakr Ivars klārēja, ka Beresņevs nelietis, ka pameta izlasi, tagad pārmet, ka tas bija gatavs vadīt izlasi ar visu atlūgumu galdā Tavs aizvainojums pret Matuli spiežas ārā pa visām vīlēm
, 2016-08-30 12:54, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Vakr Ivars klārēja, ka Beresņevs nelietis, ka pameta izlasi, tagad pārmet, ka tas bija gatavs vadīt izlasi ar visu atlūgumu galdā Tavs aizvainojums pret Matuli spiežas ārā pa visām vīlēm
??????
Un kāda man daļa gar Matuli?? Lai taču viņš peras savā sulā.
Atkal kaut ko izdomāji manā vietā?

Vienīgais, ka es jo vairāk iedziļinos šai lietā, jo man vairāk smiekli nāk kā blefo abas konfliktā iesaistītās puses.
, 2016-08-30 12:57, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: ja izvēle būtu starp minimālo algu un 10.000 mēnesī, ļoti iespējams, ka ietu uz šādu izmisuma soli. Viss atkarīgs no konteksta.
Un tagad vel pasaki ka Beresņevam nebija zināms visas šīs afēras konteksts?
, 2016-08-30 13:02, pirms 8 gadiem
Kirovs nesaprot, ka šādi rīkojoties, pavisam drīz pienāks brīdis, ka par izlases treneri būs jāiet pašam, jo mūsdienu tehnoloģiju laikmetā "sad.irst" karjeru un reputāciju var ne tikai NE patriotam Beresņevam, bet arī PATRIOTAM Lipmanam. Nenāks trenēt ne Cipruss, ne Laviņš, ne Ostašovs.... par ārzemniekiem nemaz nerunājot!
, 2016-08-30 13:16, pirms 8 gadiem
Kirovs ar šādiem gājieniem panāk to, kad neviens treneris negribēs vairs trenēt Latvijas izlasi.Un šiem karvenāla un cirka intringām netiek attīstīsts. Laikam hokeja cilvēki ir pelnījuši šādu federācijas prezidentu, kurš nezina, ko grib.
, 2016-08-30 13:19, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Kāds varētu iepazīties ar attiecīgo iesniegumu un izlasīt darba likumu, pirms te sniegt gudrus padomus.
Attention whore.
Jā, ja esi izlasījis Beresņeva atlūgumu (īpaši pēdējo teikumu), tad kādi šeit vel ir jautājumi. Par kādu izlases vadīšanas turpināšana vel var būt runa?

Atlūgumā minētais ''Darba likuma'' 100. panta 5. punkts skan sekojoši:
'' Darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, neievērojot šajā pantā noteikto uzteikuma termiņu, ja viņam ir svarīgs iemesls. Par šādu iemeslu atzīstams katrs tāds apstāklis, kas, pamatojoties uz tikumības un taisnprātības apsvērumiem, neļauj turpināt darba tiesiskās attiecības.''
Par kādu izlases trenēšanu pēc tā vel var būt runa?

Lai nebūtu jāmeklē, tad šeit ir tas atlūgums:
i7.tiesraides.lv
, 2016-08-30 13:28, pirms 8 gadiem
Calvin rakstīja: Kirovam "lekties" ar žurnālistu Matuli ir pašnāvība! To viņš vēl nav sapratis. Gluži kā jebkuram mirstīgajam ar jebkuru žurnālistu, jo žurnālistam vienmēr būs pēdējais vārds un taisnība. Tādēļ nesapratu Sporta studijā Kiras teikto, ka Bera ar Matuļa rokām , kāda trešā spēka labā (pasūtījumā) , taisa revolūciju. Pēc šiem vārdiem bija 1000000% skaidrs, ka šorīt sekos Matuļa raksts. Bet varbūt kāds izdevums - rakstošs, rādošs, raidošs - varētu uztaisīt atklātu konfrontāciju ar Kirovu un Beresņevu? Paņemt līdzi izdrukas no LHF, kur ir redzams cik valsts iegulda hokejā, jo Kirovs apgalvo, ka viņš vienīgais tērē naudu; atrast ierakstus, kur Kirovs stāsta, ka nekad nekļūdās un atrast šos apgalvojumus apgāzošu informāciju... varbūt kāds žurnālists VAR beidzot sagatavoties intervijai ar Kirovu, jo pārsvarā Jūs uzdodat vienus un tos pašus jautājumus, nespējat apgāzt Kiras apgalvojumus, tikai klusi šņukstat mutautiņā. Vakardienas Sporta studija bija sliktākais piemērs kā jāsagatavo intervija ar Lipmanu. Pareizāk sakot - džeki vispār nebija gatavojušies un palika par muļķiem! Matulis vismaz cenšas atrast citātus no klasiķa.... Kurš parādīs, ka ir ŽURNĀLISTS, nevis intervijas dalībnieks? Jums pašiem negribas sevi parādīt citā līmenī?
Runā visi, bet kāpēc nav interviju ar Beru?
, 2016-08-30 13:30, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Vakr Ivars klārēja, ka Beresņevs nelietis, ka pameta izlasi, tagad pārmet, ka tas bija gatavs vadīt izlasi ar visu atlūgumu galdā
Tu vēl vispār lasi visu pēc kārtas, ko viņš raksta?
Pirmspensijas onkulis ņemas pa internetu kā tīnis pubertātes vecumā.
, 2016-08-30 13:37, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Tu vēl vispār lasi visu pēc kārtas, ko viņš raksta?
Pirmspensijas onkulis ņemas pa internetu kā tīnis pubertātes vecumā.
Visu nelasu
, 2016-08-30 13:51, pirms 8 gadiem
Ğeniāli! Izmaksā vadošajiem spēlētājiem algas, un tiem kas nevar būt droši par sastāvu, neuzdrošinās iet prasīt. Motivē gan vecos, iedod pārliecību pirms svarīga turnīra, gan jaunos, jo ja netiks uz OS tad netiks ari pie maskavas naudas. Win win!
, 2016-08-30 14:11, pirms 8 gadiem
Karnevāls un gatavais cirks labāks vārds ,,kas šo visu raksturo bardaks.
, 2016-08-30 14:16, pirms 8 gadiem
Kirov Lipman number one! Kiirov Lipman super fun!
, 2016-08-30 14:27, pirms 8 gadiem
shumo rakstīja: Atsevišķi LHF Valdes locekļi jau sen uzskata, ka Kirovs Lipmans ir sajucis.

Škiet viņi paši arī nav pie pilna prāta, jo strādā un izdabā jukušajam. Šeit glābiņš var būt tikai un vienīgi visu potenciālo izlases spēlētāju boikots, tikai tas varētu radīt precedentu, lai Kirovs pats ietu prom!
man arī ienāca prātā vecais japāņu teiciens - "Kurš ir patiesais muļķis? Muļķis vai tas, kas muļķim klausa?"
, 2016-08-30 14:35, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pasaki man godīgi-vai Tu slēgtu līgumu ar darba devēju, ja zinātu, ka tas regulāri uzmet cilvēkus uz naudu, mīl savus padotos nemitīgi gānīt publiskā telpā utt?
Es pavisam noteikti to nedarītu.
Cik gan lielā naudas trūkumā bija jābūt Beresņevam, lai parakstītu šo līgumu? Pie tam Lipmans viņu paguva noķengāt vel pirms šis līgums pērn bija parakstīts.

Šis vispār ir fantastika:
['' Kaut uzrakstījis 25. augustā atlūgumu un to iegrāmatojis Hokeja federācijas ienākušajos dokumentos, 27. augusta pēcpusdienā (sestdien) Beresņevs bija gatavs ierasties uz izlases pirmo treniņu 28. augustā un novadīt izlasi arī visu šo turnīru... Taču bija jau par vēlu.....

Cilvēks uzraksta atlūgumu, un pēc tam mierīgi vēlās strādāt tālāk tā kā nekas nebūtu bijis.
Patīk tas kādam vai nepatīk, bet tā jau nu ir darba devēja kompetence, vai atlaist darbinieku uzreiz pēc atlūguma uzrakstīšanas, vai arī paturēt to uz likumā noteiktiem termiņiem, kas darba ņēmējam ir jāatrādā pēc atlūguma uzrakstīšanas.
man bail pat apjaust, kas ir bīstamāk - tas, ka Tu tēlo, ka nesaproti vai tas, ka tiešām nesaproti.
Pieaudzis cilvēks (pieņemu), bet teksti kā mazam bērnam...
PS
žēl, ka nevar ielikt dubultmīnusus, jo par šādu stulbumu, ko sarakstīji, esi pelnījis
, 2016-08-30 16:29, pirms 8 gadiem
Vakar Kiras preses konferenci skatījos ar alus putām uz mutes, reāla ziepene. Rīga cirku tagad droši var jaukt nost, jo jaunu jau uzcēla Raunas ielā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-30 22:28, pirms 8 gadiem
Tad jau atliek sagaidīt, kad Beresņevu apstiprinās par RD galveno treneri. SvētJuris uz šito visu balagānu noteikti skatās ar prieka pilnu smaidu sejā.
, 2016-08-30 23:05, pirms 8 gadiem
Ja daži vadošie spēlētāji ir saņēmuši un paturējuši šo prēmiju, bet pārējiem dotajā brīdī ir tikušas ēzeļa ausis, tad man vispār trūkst vārdu!!! Kas tā par komandu, kurā ir tāds bezpriģels? Ļoti ceru, ka tā nav patiesība, pretējā gadījumā viņi nav pelnījuši ne OS, nedz arī to, ka šo kvalifikācijas turnīru apmeklē kaut viens skatītājs...
, 2016-08-31 16:30, pirms 8 gadiem
Tādā normālā džeku attiecību modelī Kirovs jau sen pa muti būtu dabūjis par d.ršanu.
, 2016-08-31 18:58, pirms 8 gadiem
Pandora rakstīja: Tādā normālā džeku attiecību modelī Kirovs jau sen pa muti būtu dabūjis par d.ršanu.
nē, lai nedabūtu pa muti, viņam būtu jāuzliek visiem kaste ar konjaku
, 2016-08-31 23:14, pirms 8 gadiem
Laikam jau vēl ir cilvēki,kas tic tam,ka Kirovam nav psihiskas novirzes.Un,diemžēl, tādas-tieši par viņa līniju ir daudziem,kuri vairs nav tie jaunākie.
Šis cilvēks ir lielisks uzskates materiāls psihiatriem par vairāku kaišu progresu.Diezgan klasiski piemēri.
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
Miķelis Rēdlihs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
11

Bez vairākuma un mazākuma, ar vairākiem antirekordiem

Rīgas “Dinamo” komanda pabeigusi savu divpadsmito sezonu KHL. 24 klubu konkurencē – 23. vieta, ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11.0%), ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%). Labi, ka izdevās apsteigt Minskas “Dinamo”, kā arī sezonas beigās nesalūztot, bet gana labi finišējot.
Basketbola fana sapnis - Kristaps Porziņģis Latvijas izlasē. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

Matulis prāto par otro izlašu Eiropas čempionātu basketbolā, NBA un NHL

Savā sporta žurnālista darbā esmu redzējis tik daudz idiotību, nu kaut vai virslimita neizšķirtus PSRS futbolā, kas savulaik liedza augstākajā līgā iekļūt Rīgas “Daugavai”, bet Eiropas 2021. gada basketbola čempionāts tomēr pārsit visu. Līdz šim man bija šķitis, ka sportā galvenais ir noskaidrot spēcīgāko, bet FIBA Europe izdevies mani šokēt. 32 Eiropas valstu izlases, sadalītas astoņās grupā pa četri, sacenšas, lai nepaliktu savās grupās pēdējie, pirmajām trim kvalificējoties finālturnīram. Gluži kā bērnudārza jaunākajā grupiņā, kad jāskaita dzejolītis Ziemssvētku vecītim – dažs šļupst, dažs vispār vēl lāga nerunā, bet saldumu paciņu un uzslavu no Ziemssvētku vecīša saņem visi...