Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Dinamo" bomba… Tu tikai Skudru nesamin!

"Dinamo" bomba… Tu tikai Skudru nesamin!
Pēteris Skudra
Foto: TASS/Scanpix

Rīgas “Dinamo” hokejisti atgriezušies no treniņnometnes Liepājā, un gatavošanos sezonai pēc pāris dienu atelpas turpinās Rīgā. Jau pirmdien galvaspilsētas komandai Inbox.lv hallē paredzēta pirmā pārbaudes spēle, taču šo rindu autora jūnijā solītā “bomba” nesprāgst. Vai sprāgs? Izskatās, ka nē… Tu tikai Skudru nesamin!

Komanda ir atgriezusies no treniņnometnes, kuras ievadā tās treneru štābu papildināja ar Arti Ābolu. Kad pāris dienas pirms gatavošanās sākuma runāju ar Arti Ābolu, jutu, ka tur kaut kas gruzd. “Kaut kāda interese bija, bet vienošanos nepanācām, tāpēc šobrīd par to runāt vairs nav vērts,” toreiz teica Ābols. Kuluāros runāja, ka puses esot kautrīgas. Artis īpašu interesi par “Dinamo” neizrādīja, gaidot Ģirta Ankipāna zvanu, bet “Dinamo” ģenerālmenedžeris (arī komandas galvenais treneris) nesteidzot uzrunāt Arti, lai gan vēlme sēdēt vienās ragavās ziemas sezonā esot abām pusēm. Abi strādājuši plecu pie pleca arī iepriekš, tāpēc viss loģiski.

Pagāja pāris dienas un 17. jūlijā “Dinamo” paziņoja par Ābola atgriešanos Rīgā. Naskākie mēles trinēji jau paguva uzburt scenāriju, kurā galvenā loma esot bijusi “Dinamo” maka turētājam (drīzāk nēsātājam) Jurim Savickim. Viņš uzzinājis, ka “Ābols par savu nākotni pagaidām neziņā”, devis uzdevumu Ankipānam veikt izšķirošo zvanu. Iespējams, ka tā, taču pilnīgi droši, ka Artis un Ģirts šo tēmu bija cilājuši jau vasaras ievadā.

Labi, labi… Beigšu intriģēt. “Bomba”, kas varēja sprāgt, bet nesprāga, ir Pētera Skudras pievienošanās dinamiešiem. Pēc palikšanas bez darba, Pēteris tiek minēts kā pirmais rindā uz tā KHL komandas galvenā trenera pozīciju, kurš oktobrī vai novembrī tiks atbrīvots no amata. Tieši šis ir iemesls, kāpēc nekas tā arī nenotika. Arī Ankipāns un Skudra iepriekš strādājuši plecu pie pleca, tāpēc viss varēja notikt. Nenotika, jo Pēteris vēlējies palikt pirmais rindā. Jā, jā… Tajā pašā augstāk minētajā rindā, kurā ir pirmais. “Esmu gatavs darboties Rīgā, bet tikai līdz brīdim, kad atbrīvosies kādas KHL komandas galvenā trenera krēsls,” apmēram tāda bijusi Skudras doma. “Dinamo” vadība ar šādu tirgošanos nav bijusi mierā, līdz ar to Skudra palicis savā vietā (pirmais rindā), bet Ankipāns “bildinājis” Ābolu. Runā, ka pastāvējusi reāla iespēja sezonas startā uz “Dinamo” soliņa vienkopus skatīt vaigā visus trīs.

Lai gan visiem šķiet, ka Ābols drīz kļūs par galveno, gandrīz nereāls ir scenārijas, ka sezonas gaitā notiek rokāde – Ābols kļūst par galveno, bet Ankipāns par viņa asistentu, saglabājot arī ģenerālmenedžera krēslu. Šobrīd gan nav vērts zīlēt kafijas biezumos. “Dinamo” vadība (Ankipāna personā) vasaras periodā paveikusi pārdomātu, pragmatisku un labu darbu, lai šī sezonas būtu labāka, nekā iepriekšējās. Sastāvs uz papīra izskatās labi, nu atliek to visu likt uz ledus. Varam būt mierīgi, ka Ābols deķi uz savu pusi nevilks, viņš nav tāds!

Ak jā… Jāatgādina, ka kaut kur starp Toronto un Rīgu ir arī Mārtiņš Dzierkals... Vēl viena “bomba”? Labi, labi. Šai vasarai pietiks! Karsts...

.

, 2018-07-27 11:01, pirms 6 gadiem
bomba.... mja... katram sava sapratne par šo vārdu. Celmiņ, beidz dzert!
, 2018-07-27 12:22, pirms 6 gadiem
Dīvains Skudram domu gājiens. Strādāšu, līdz tikšu labākā vietā, tad sezonas vidū uzmetīšu. Varbūt tā arī ir labāk. Trīs treneri autoritātes varētu būt bijis viens par daudz. Jo īpaši, ja Skudra būtu tikai asistents.
, 2018-07-27 13:01, pirms 6 gadiem
Celminjsh kaut ko piipee un es juutu peec smarzhas, ka taas ir Prima ciginjas.

Dinamo BOMBAs stāsts ir noslēdzies. Tagad tikai jaasagaida, vai Dzierkals atbrauks.
, 2018-07-27 13:10, pirms 6 gadiem
Pff, tad nu gan "bomba"...
Laikam VV galīgi švaki ar lasītājiem, ja tik lēti jāmēģina celt reitingus.
, 2018-07-27 13:36, pirms 6 gadiem
Ja Skudra butu Dinamo treneris tad.. tā būtu bomba? Da labi Celmiņ, kad sāc runāt pat bombām tad tēmē augstāk.. OZO atgriežas, Jāgrs uz Dinamo Rīga vai kas tamlidzigs būtu bomba, bet ne jau šis!!
, 2018-07-27 13:54, pirms 6 gadiem
Ar ko tas nodevējs un psihopāts ir labāks par Abolu? Esmu preicīgs, ka Skudra nebūs Rīgā.
, 2018-07-27 16:25, pirms 6 gadiem
manuprāt par Bombu varētu saukt reālu kvalitatīvu uzbrucēju ar NHL pieredzi,kurš būtu ar mieru nākt uz KHL vienu no vājākām komandām RD par to atalgojumu ko piedāvā ,tad tā būtu ..Bomba,a Celmiņa ažiotāžā ar treneriem es neuzskatu par nekādu Bombu,jo ko var darīt treneris ,kuram tiek nopirkti spēlētāji par kapeikām ,turpat labākie treneri diez ko nepanāks..
, 2018-08-23 23:58, pirms 6 gadiem
Cik zināms, tad Skudras kandidatūru nonēma, jo virkne spēlētāju atteicās ar vinu strādāt
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
Miķelis Rēdlihs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
11

Bez vairākuma un mazākuma, ar vairākiem antirekordiem

Rīgas “Dinamo” komanda pabeigusi savu divpadsmito sezonu KHL. 24 klubu konkurencē – 23. vieta, ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11.0%), ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%). Labi, ka izdevās apsteigt Minskas “Dinamo”, kā arī sezonas beigās nesalūztot, bet gana labi finišējot.
Basketbola fana sapnis - Kristaps Porziņģis Latvijas izlasē. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

Matulis prāto par otro izlašu Eiropas čempionātu basketbolā, NBA un NHL

Savā sporta žurnālista darbā esmu redzējis tik daudz idiotību, nu kaut vai virslimita neizšķirtus PSRS futbolā, kas savulaik liedza augstākajā līgā iekļūt Rīgas “Daugavai”, bet Eiropas 2021. gada basketbola čempionāts tomēr pārsit visu. Līdz šim man bija šķitis, ka sportā galvenais ir noskaidrot spēcīgāko, bet FIBA Europe izdevies mani šokēt. 32 Eiropas valstu izlases, sadalītas astoņās grupā pa četri, sacenšas, lai nepaliktu savās grupās pēdējie, pirmajām trim kvalificējoties finālturnīram. Gluži kā bērnudārza jaunākajā grupiņā, kad jāskaita dzejolītis Ziemssvētku vecītim – dažs šļupst, dažs vispār vēl lāga nerunā, bet saldumu paciņu un uzslavu no Ziemssvētku vecīša saņem visi...