Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

"Olimps" - ar pieredzi un ambīcijām

"Olimps" - ar pieredzi un ambīcijām
Aleksejs Širokovs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Ir šovasar viena hokeja komanda, par kuru visi runā, bet informācija pārsvarā ir no sērijas – viena tante teica. Tas ir Rīgas “Olimps”. Astotā komanda Latvijas virslīgā. Kad ilgstoši neizdodas sazvanīt ne pašu galveno cilvēku jaunajā “Olimpā”, ilggadējo Latvijas Hokeja federācijas valdes locekli Nikolaju Sirotkinu, nedz spēlējošo treneri Maksimu Širokovu, “šauju” pa kreisi – Maksima vecākajam brālim Aleksejam Širokovam (1981), kuram aiz muguras desmit pasaules čempionāti un Vankūveras olimpiskās spēles, kā arī trīs U-18 un trīs U-20 pasaules čempionāti. Nopelniem bagāts hokejists.

“Jā, jā, “Olimps” spēlēs Latvijas čempionātā un brigāde arī mums ir ļoti laba. Vēl līdz galam nav zināms par pilnīgi visiem spēlētājiem, taču trenējamies vismaz mēnesi,” stāsta Aleksejs Širokovs. “Trīs sausie un trīs ledus treniņi nedēļā, ceturtdien no rīta paredzēta treniņspēle, bet līdz sezonas sākumam mums būs sešas vai pat astoņas pārbaudes spēles.”

No visa iepriekš dzirdētā par “Olimpu”, taisnība ir tas, ka jaunā komanda trenējas un spēlēs “Inbox” hallē, kā arī ir cerības kādas piecas, sešas spēles aizvadīt “Arēnā Rīga”.

Kas tad spēlēs jaunajā “Olimpā”? Tie jau ir visur pieminētie brāļi Aleksejs un Maksims Širokovi, kurus, pēc neoficiālas informācijas, savā paspārnē gribējuši dabūt ij “Prizma”, kur abi sāka pagājušo sezonu, ij “Mogo”, ij “Zemgale”. Aleksejs gan piebilst, ka visiem trim klubiem esot bijusi interese par Maksimu, bet var jau būt kāds gribējis arī viņu...
Tie ir aizsargi Grigorijs Pujacs (“Prizma”, sezonu pabeidza Vācijā), Aleksandrs Jerofejevs (“Prizma”, sezonas beigās bija savainots), no “Liepājas” Rīgā atgriezies uzbrucējs/aizsargs Dmitrijs Korņilovs. Ar komandu trenējas Nikolajs Jeļisejevs (eksDinamo, pērn Almetjevskas “Ņeftjaņik”) un otrs Nikolajs – Sirotkins (1963), pērn HK “Rīga” spēlējušais Renārs Cipruss un mūsu slavenā vārtsarga Sergeja Naumova dēls Antons (pērn “Lido”). Par 99% “Olimpā” būšot arī aizsargs Krists Apsītis (“Prizma”), kā arī uzbrucējs, kurš iemetis pašam Martinam Brodēram – Renārs Undelis (HS “Rīga). “Uz zīmuļa” esot vēl vairāki Latvijā zināmi spēlētāji, kā Sergejs Teluškins (“Mogo”), Miks Komuls (“Prizma”).

“Notiek pārrunas arī ar trim spēlētājiem no KHL”, eļļu intrigu ugunskurā piemet pats Širokovs. “Uzvārdus nesaukšu, bet spēlētāji ir labi zināmi – viņiem dzīvē viss ir kārtībā, viņi grib dzīvot un baudīt mūsu jūru, viens bijis arī draftēts...”

Kad Aļikam bilstu par runām, ka “Olimps” pārpērkot visus, kurus noskatījis, uzbrucējs atmet ripu manā zonā. Jā, iespējas esot lielas, bet vienalga kādu labu aizsargu un kādu labu uzbrucēju paņēmuši t.s. Latvijas topklubi. “Jā, “Olimpam” bija iespējams savākt “bagātu” sastāvu, taču daudz būtiskāk ir, lai mums būtu labs kolektīvs. Lai mēs uz treniņiem un spēlēm ietu ar baudu, lai ģērbtuvēs justos kā viena ģimene. Lai mēs varētu baudīt hokeju kā spēli.”

Skaidrs, ka spēlējošais treneris nevar būt stabila pozīcija, tāpēc uz galvenā trenera posteni esot divi, trīs ļoti nopietni kandidāti, kuru uzvārdus Širokovs priekšlaicīgi negrib nosaukt. Tā kā lielākā daļa iepriekš nosaukto spēlētāju ir ar gana lielu pieredzi, tad “Olimpā” būšot arī jaunie – no tiem, kas pērn spēlēja HK “Rīga”.

Nevaru neapsveikt Alekseju Širokovu ar jauno darbu – Hokeja skolā “Mārupe”: “Esmu diezgan daudz spēlējis un hokejā iemācījies, jāsāk biškucīt dot mazajiem atpakaļ.” Izdzirdot no Aļika “biškucīt”, man smaids ir līdz ausīm. Ja kāds no diviem vecākajiem Rēdlihiem lietotu šādu vārdu, bet “šitais krievs no Saulkrastiem”, kā dažs varbūt uzskata. Mani Širokovi jau sen nepārsteidz. Jo latviešu prāta spēli zolīti pirmajā “Dinamo” izbraukumā pirms 11 gadiem spēlēja azartiskāk par daudziem latviešu puikām.

Lai “Olimpam” veicas! Būs interesants Latvijas čempionāts.


, 2019-07-24 23:40, pirms 5 gadiem
Interesanti! Izskatās, ka Olimps varētu būt pat reāls pretendents uz uzvaru Virslīgā! Kā būs īstenībā, rādīs laiks, bet jebkurā gadījumā viena stipra kluba pievienošanās nāks tikai par labu Latvijas hokejam!
, 2019-07-25 10:49, pirms 5 gadiem
Būtu labi, ja būtu vairāk savlaicīgas informācijas par pārbaudes spēlēm (laikiem, vietām). Interesanti tomēr.
Tagad nākas lasīt info kripatas no ledus haļļu grafikiem un sarunām.
, 2019-07-25 15:49, pirms 5 gadiem
Ja uz komandiltiņa nebūs Guņas, uz spēlēm neiešu.
, 2019-07-26 16:28, pirms 5 gadiem
Viss izklausās interesanti.
Tomēr - kas finansē?
Spēlētāji pie labas iespējas nebrauks prom, kā tas bija iepriekšējā sezonā Prizmā?
P. S. Nav jau tā, ka Širokovs pagājušosezon Prizmā bērnus uz laiku netrenēja. Tas par to piebildi par Mārupi.
, 2019-07-28 10:33, pirms 5 gadiem
Jā,tas ir super,ka LV hokejā viens nopietns klubs vairāk..basketbolisti bļauj pilnā balsī,ka šogad lielā krīze,nevar naudu vairs savākt tik cik būtu vajadzīgs,bet šeit hokejs iznirst uz skatuves,un ar vērienu..un nebūt nesaka ka naudas nav..!! Forši,lai veicas ''Olimpam''!
, 2019-08-01 12:30, pirms 5 gadiem
M9 rakstīja: Viss izklausās interesanti.
Tomēr - kas finansē?
Spēlētāji pie labas iespējas nebrauks prom, kā tas bija iepriekšējā sezonā Prizmā?
P. S. Nav jau tā, ka Širokovs pagājušosezon Prizmā bērnus uz laiku netrenēja. Tas par to piebildi par Mārupi.
Prizmā man liekas Maksis trenēja, par Aļiku nezinu. Finansē kazahi
, 2019-08-01 13:28, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: 1) Prizmā man liekas Maksis trenēja, par Aļiku nezinu.
2) Finansē kazahi
1) U-11, U-13
2) Paldies
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
Miķelis Rēdlihs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
11

Bez vairākuma un mazākuma, ar vairākiem antirekordiem

Rīgas “Dinamo” komanda pabeigusi savu divpadsmito sezonu KHL. 24 klubu konkurencē – 23. vieta, ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11.0%), ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%). Labi, ka izdevās apsteigt Minskas “Dinamo”, kā arī sezonas beigās nesalūztot, bet gana labi finišējot.
Basketbola fana sapnis - Kristaps Porziņģis Latvijas izlasē. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

Matulis prāto par otro izlašu Eiropas čempionātu basketbolā, NBA un NHL

Savā sporta žurnālista darbā esmu redzējis tik daudz idiotību, nu kaut vai virslimita neizšķirtus PSRS futbolā, kas savulaik liedza augstākajā līgā iekļūt Rīgas “Daugavai”, bet Eiropas 2021. gada basketbola čempionāts tomēr pārsit visu. Līdz šim man bija šķitis, ka sportā galvenais ir noskaidrot spēcīgāko, bet FIBA Europe izdevies mani šokēt. 32 Eiropas valstu izlases, sadalītas astoņās grupā pa četri, sacenšas, lai nepaliktu savās grupās pēdējie, pirmajām trim kvalificējoties finālturnīram. Gluži kā bērnudārza jaunākajā grupiņā, kad jāskaita dzejolītis Ziemssvētku vecītim – dažs šļupst, dažs vispār vēl lāga nerunā, bet saldumu paciņu un uzslavu no Ziemssvētku vecīša saņem visi...