Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Kāpēc "Dinamo" nespēlēs "Skonto" stadionā un kā aizritēja pirmais treniņš zem klajas debess

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kāpēc "Dinamo" nespēlēs "Skonto" stadionā un kā aizritēja pirmais treniņš zem klajas debess
Mants Armalis un Jānis Kalniņš
Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Atzīmējot Kontinentālās hokeja līgas un kluba desmit gadu jubileju, rīt pulksten 13:00 Rīgas "Dinamo" aizvadīs maču zem klajas debess. Pirmajā treniņā bija vairāki incidenti, ieskaitot izsistu aizsargstiklu, tomēr pats galvenais – ledus kvalitāte – bija kārtībā. Biļetes izpārdotas pirms laba laika, un uz spēli sanāks astoņi ar pusi tūkstoši līdzjutēju. Kas ir mazāk nekā spēj uzņemt "Arēna Rīga". Likumsakarīgi rodas jautājums par mača norises vietas izvēli. Kā dzīvē bieži notiek, visu noteica izmaksas.

Pēc piedāvājuma rīkot brīvdabas spēli saņemšanas Rīgas "Dinamo" izskatīja piecas vietas mača sarīkošanai. Protams, pirmā ideja daudziem bija "Skonto" stadions, taču drīz vien sarunas starp abām pusēm pārtrūkušas. "Iedevām savu piedāvājumu, bet viņus tas neapmierināja – citur izdevās atrast izdevīgāku risinājumu. Nebija nekas pārmērīgs. Tāda summa, kāda tiek piedāvāta arī citiem," skaidroja stadiona apsaimniekotāja "Fitnesa Parks" vadītājs Aivars Trops.

Neoficiāla informācija liecina, ka mača zem klajas debess sarīkošana "Skonto" stadionā no Rīgas "Dinamo" budžeta paņemtu vairāk nekā 150 tūkstošus eiro. Jeb viena normāla ārzemnieka alga visai sezonai. Šāda skaitļa ieraudzīšana likusi "Dinamo" vadībai ātri vien atvadīties no idejas cīņu pret Minskas "Dinamo" sarīkot futbola stadionā.

Par labu Rīgas Domes sporta kompleksam Lielvārdes ielā spēlēja fakts, ka zem hokeja laukuma jau atrodas saldēšanas iekārtas, kamēr citās vietās, piemēram, Esplanādē, kas iepriekš tika uztverts kā reālākais variants, laukums būtu jāveido no nulles, un tieši tas arī veidoja lielāko daļu no "Skonto" stadiona 150 tūkstošiem.

Lielvārdes ielā atlika visu sakārtot atbilstoši standartiem un uzbūvēt tribīnes. Uz maču pulcēsies vairāk nekā astoņi tūkstoši cilvēku, lai gan Rīgas "Dinamo" cerība sākotnēji bija sapulcināt visma desmit tūkstošus. Taču no pilsētas vadības neizdevās saņemt atļauju uzbūvēt trībīnes visās četrās pusēs.

Protams, ar saldēšanas iekārtu nekas nesākas un nebeidzas. Decembra ievadā sākās apmaļu nostiprināšanas process un aizsargstiklu ievietošana. Viens no stikliem šodien gan neizturēja Rīgas "Dinamo" treniņu, neveiksmīgi trāpot Brendona Makmilana mestajai ripai. Taču brīdī, kad laukumā devās Minskas "Dinamo", tas jau bija nomainīts.

Ledus liešana sekoja janvāra sākumā, pirmos soļus sperot sešas dienas pēc jaunā gada iestāšanās, un process turpinājās četras diennaktis. Pēc treniņa hokejisti bija apmierināti ar ledus kvalitāti.

"Pirmie iespaidi ir ļoti labi. Kvalitatīvs, turklāt treniņa beigās nebija kļuvis sliktāks. Ripa slīd, viss kārtībā," sacīja Miķelis Rēdlihs, kurš bija viens no hokejistiem, kuri zem acīm pavilka melnas strīpas. Tomēr uzbrucējs, kurš iepriekšējā mačā izcēlās ar diviem vārtiem, atzina, ka efektu nav jutis. "Tāpat acis bija jāžmiedz ciet. Uz spēli nekrāsošu."

Pretējā nometnē ir kanādiešu aizsargs Karls Stolerijs. Viņš pirms treniņa nepaguva izrotāt seju, taču grasās to darīt pirms mača. Olimpietis ir viens no retajiem Rīgas "Dinamo" spēlētājiem, kuri iepriekš piedalījušies mačā zem klajas debess. 2013. gada decembrī viņa pārstāvētā "Lake Erie Monsters" viesos pēdējā sekundē panāca izlīdzinājumu, bet zaudēja bullīšos ar 4:5.

"Atceroties labās atmiņas, šo spēli gaidīju ar nepacietību," teica Stolerijs. Viņš teica, ka laika apstākļi bijuši apmierinoši un ka viņa vienīgā vēlme ir iztikt bez snigšanas, lietus vai vēja. "Auksts bija tikai treniņa sākumā, kad vēl nepaspēju sasildīties. Pēc pirmajiem vingrinājumiem vēsums pazuda."

"Neteiktu, ka ir baigi jāpierod. Visiem izdalīja termo veļu, kas palīdzēja. Jā, treniņa beigās kāju pirksti bija mazliet atsaluši, bet domāju, ka rīt viss būs kārtībā," teica Kristaps Zīle.

Oriģinālu sasildīšanās metodi izmantoja lietuviešu vārtsargs Mants Armalis, kurš virs ķiveres uzvilka cepurīti ar komandas simboliku. "Visu sezonu spēlēju maskā ar Sanhosē logo, tāpēc gribēju beidzot kaut ko saistībā ar Rīgas "Dinamo"," skaidroja Armalis. "Neesmu nosalis, tāpēc teikšu, ka palīdzēja, tomēr vairāk tas ir stila elements."

Viņš arī kliedēja apkārtējo bažas, sakot, ka vārtsargu stāvēšana un nekā nedarīšana ir tikai mīts, tāpēc nosalšana laukumā nedraud. "Mums uz ledus ir jādara visvairāk no visiem spēlētājiem, tādēļ par to nesatraucos," teica Armalis.

Interesanti, ka visas biļetes pārdošanā nenonāca uzreiz. Kad tika uzcelta jauna tribīne, tikai tajā brīdī sāka pārdot jaunas biļetes. Jaunas tribīnes = jaunas biļetes. Un tā ar pāris soļiem izdevās tikt līdz astoņiem ar pusi tūkstošiem. Rīdzinieki rīt cer uz skaļu līdzjutēju atbalstu, kas ļautu neveiksmīgo sezonu pabeigt arī ar patīkamām atmiņām.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-19 20:29, pirms 6 gadiem
Kur ziņa par dziļurbumu ledū? 😉

  +1 [+] [-]

, 2018-01-19 20:51, pirms 6 gadiem
aivars_zaharovs_1261469467225108 rakstīja: Kur ziņa par dziļurbumu ledū? 😉
Prāmnieks neko neiekomentēs?

  +1 [+] [-]

, 2018-01-20 01:54, pirms 6 gadiem
Zdes ribi net! Vai ne, Cukur!
restorāni Rīgā - saņem atlaides