Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Latvijas hokeja izlasi trenēs Bobs Hārtlijs

Latvijas hokeja izlasi trenēs Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs

Latvijas Hokeja federācijas jaunā vadība (prezidents Aigars Kalvītis, ģenerālsekretārs Viesturs Koziols) ir ļoti tuvu tam, lai jau tuvākajās dienās parakstītu līgumu ar vienu no pašiem labākajiem Kanādas treneriem Bobu Hārtliju (1960., 84 kg). Par to, gan neminot trenera uzvārdu, jau pirmdien, pavadot Latvijas sieviešu izlasi uz Franciju, izteicās Viesturs Koziols.

Bez Hārtlija kā potenciālie izlases galvenā trenera amata pretendenti tika minēti arī Artis Ābols, Ģirts Ankipāns, kā arī vairāki ārzemnieki, Sanda Ozoliņa cīņubiedru Patriku Ruā ieskaitot. No ļoti prominentiem kandidātiem noteikti jāpiemin arī amerikānis Rons Rolstons. Beigu beigās izvēle tomēr kritusi uz Hārtliju! Hārtlija panākumu saraksts ir gana garš, pašā virsotnē paceļot Stenlija kausu kopā ar Kolorādo "Avalanche" 2001. gadā. Gan bez Sanda Ozoliņa,

NHL Hārtlijs savu karjeru kā galvenais treneris sāka Kolorādo (1998.), tur kopā nostrādājot nepilnas piecas sezonas, sezonas vidū (2002/03), kad viņu nomainīja Tonijs Granāto, Hārtlijam kļūstot par Atlantas "Thrashers" galveno treneri. Arī Atlantā Bobs nostrādāja gandrīz sešas sezonas - tātad nav nekāds vējagrābslis. 2011. gada martā Hārtlijs kļuva par Šveices kluba Cīrihes "Lions" galveno treneri, jau tajā pašā sezonā "Lions" aizvadot līdz Šveices čempiona titulam. Ļoti atzinīgi par Šveices posmu izsakās Ronalds Ķēniņš, kurš 20 gadu vecumā bija viens no Hārtlija komandas atslēgas spēlētājiem.

Nākamie četri gadi Hārtlijam pagāja Kalgari "Flames" sistēmā un formāli viņš joprojām skaitās darba attiecības ar "Flames", saņemot kādu daļu no līgumā līgtā atalgojuma, līdzīgi kā Teds Nolans un Bufalo pērn. Hārtlijs kā treneris divkārt bijis CJHL čempions ar savas dzimtās pilsētas "Hawkesbury Hawks", uzvarējis Kvebekas junioru hokeja līgā (Lavālas "Titan"), bet 1997. gadā Amerikas Hokeja līgā Kaldera kausu iegūstot ar Heršijas "Bears".

Tāpat kā Nolans arī Hārtlijs savulaik saņēmis Džeka Adamsa balvu kā NHL sezonas labākais treneris (2014/2015).

Hārtlija NHL trenera karjeras sākumā divas sezonas pie viņa spēlēja Sandis Ozoliņš. Abus gadus zaudējot Rietumu konferences finālā. Ozoliņš: "Tas bija tik sen - pirms 16 gadiem, kad krustojās mūsu ceļi. Tad Hārtlijam bija pirmie darba gadi NHL. Es nezinu, kāds viņš kā treneris ir tagad, tāpēc man nebūtu korekti izteikt savas domas par to, kas bija pirms tik daudz gadiem. Turklāt hokejs ik pa septiņiem, deviņiem, desmit gadiem mainās... Tagad jebkurš treneris vispirms sāks ar aizsardzību, kas ir jebkuras uzvaras pamats, un tikai pēc tam būs uzbrukums."

Paredzēts, ka Hārtlija dzimtajā pilsēta Hoksberijā vienu no divām pārbaudes spēlēm pirms pasaules U-20 čempionāta aizvadīs Latvijas juniori. 23. decembrī ar "Hawkesbury Hawks" junioru komandu. Interesanati, ka Hawkesbury Sportsplex arēna nosaukta Boba Hārtlija vārdā! Gandrīz tāpat kā Ozo halle Ozolniekos.


, 2016-12-16 15:50, pirms 7 gadiem
Šis ir ļoti interesanti.
Ja Latvija būtu tikusi uz OS, tad varētu šķist loģiski, ka treneris grib OS ierakstu savā CV.
Bet šobrīd - kāda viņam varētu būt motivācija darīt šo darbu? Nauda - diez vai LHF viņam maksās kaut kādu baigi milzīgo ciparu. PČ elites izlases ieraksts CV?
, 2016-12-16 15:50, pirms 7 gadiem
kaut kur jau par šo pavīdēja ziņas. Man pirmais jautājums ir - vai tas mums vispār ir vajadzīgs? Vienīgais, ka šis varētu kādam letiņu asistentam kādu gudrību iemācīt. Atvest šurp uz LV savu pievienoto hokeja vērtību. Bet citādi - man liekas, ka labāku par pašmāju speciālistiem Latvijas izlasei nav... (tieši Latvijas izlasei )
, 2016-12-16 15:56, pirms 7 gadiem
Tiesam interesanti!
Skatos jaunie LHF darboni sai lietai pieiet nopietni, nevis vieteejo Lonju pirms chempja pasauc uz haltuuru!
Kapec par iespejamo darba pienakumu apvienosanu DR+izlase neviens nerunaa/nebaumo?
, 2016-12-16 16:04, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tiesam interesanti!
Skatos jaunie LHF darboni sai lietai pieiet nopietni, nevis vieteejo Lonju pirms chempja pasauc uz haltuuru!
Kapec par iespejamo darba pienakumu apvienosanu DR+izlase neviens nerunaa/nebaumo?
vai tad bija tāds uzstādījums?
, 2016-12-16 16:10, pirms 7 gadiem
.............. rakstīja: vai tad bija tāds uzstādījums?
To mes nezinam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-12-17 12:10, pirms 7 gadiem
Paņem treneri ar lielu NHL pieredzi - slikti. Paņem kaut kādu vietēju - atkal slikti! Eh..... Latvijas tauta, nožēlojami.
, 2016-12-17 15:02, pirms 7 gadiem
marko_polo rakstīja: Paņem treneri ar lielu NHL pieredzi - slikti. Paņem kaut kādu vietēju - atkal slikti! Eh..... Latvijas tauta, nožēlojami.
no vienas puses jā, bet no otras puses - dosim strādāt un tad vētīsim...No trešās - mums speciālistu trūkst?
, 2016-12-17 16:58, pirms 7 gadiem
.............. rakstīja: no vienas puses jā, bet no otras puses - dosim strādāt un tad vētīsim...No trešās - mums speciālistu trūkst?
Teikšu kā ir - beidz dirs...ies Šitā filozofējot mēs ne pie kā nenonāksim. Kad Tu tiksi LHF par vadoni, varēsi izvirzīt savu kandidātu.
, 2016-12-17 22:08, pirms 7 gadiem
marko_polo rakstīja: Paņem treneri ar lielu NHL pieredzi - slikti. Paņem kaut kādu vietēju - atkal slikti! Eh..... Latvijas tauta, nožēlojami.
Piekrītu par 100℅! Ir zināma ļaužu daļa, kam vienmēr būs slikti, kas visur meklē tikai slikto. Vienīgā cerība, ka tādi eksistē visur pasaulē, un Latvija šajā ziņā nav izņēmums.
, 2016-12-18 19:10, pirms 7 gadiem
marko_polo rakstīja: Teikšu kā ir - beidz dirs...ies Šitā filozofējot mēs ne pie kā nenonāksim. Kad Tu tiksi LHF par vadoni, varēsi izvirzīt savu kandidātu.
nu tad beidzu dir*ties un saku kā ir - nafig bija ņemt tos nolanus, hārtlijus, ja mums ir āboli, vasiļjevi un beresņevi... nu kāda jēga?
, 2016-12-18 21:47, pirms 7 gadiem
.............. rakstīja: nu tad beidzu dir*ties un saku kā ir - nafig bija ņemt tos nolanus, hārtlijus, ja mums ir āboli, vasiļjevi un beresņevi... nu kāda jēga?
Kāda jēga no Āboliem, vasiļjeviem un Beresņeviem? Lūdzu, argumentē! Ko viņi vairāk spēs dot nekā Hārtlijs vai Nolans?
, 2016-12-21 08:02, pirms 7 gadiem
marko_polo rakstīja: Kāda jēga no Āboliem, vasiļjeviem un Beresņeviem? Lūdzu, argumentē! Ko viņi vairāk spēs dot nekā Hārtlijs vai Nolans?
apgriežu jautājumu otrādi un uzdodu Tev to pašu Lūdzu, argumentē!
kur tad ir tas Nolana ceturtdaļfināls utml augstie sasniegumi?
, 2016-12-21 14:03, pirms 7 gadiem
.............. rakstīja: apgriežu jautājumu otrādi un uzdodu Tev to pašu Lūdzu, argumentē!
kur tad ir tas Nolana ceturtdaļfināls utml augstie sasniegumi?
2014.g. OS - visu laiku augstākais sasniegums Latvijas hokeja vēsturē
, 2016-12-25 21:13, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: 2014.g. OS - visu laiku augstākais sasniegums Latvijas hokeja vēsturē
tas ir viens brīnums ne jau nu sistēmiska darba rezultāts.. bet ja Tev tā labpatīk, vari dzīvot 2014. gadā
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
Miķelis Rēdlihs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
11

Bez vairākuma un mazākuma, ar vairākiem antirekordiem

Rīgas “Dinamo” komanda pabeigusi savu divpadsmito sezonu KHL. 24 klubu konkurencē – 23. vieta, ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11.0%), ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%). Labi, ka izdevās apsteigt Minskas “Dinamo”, kā arī sezonas beigās nesalūztot, bet gana labi finišējot.
Basketbola fana sapnis - Kristaps Porziņģis Latvijas izlasē. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

Matulis prāto par otro izlašu Eiropas čempionātu basketbolā, NBA un NHL

Savā sporta žurnālista darbā esmu redzējis tik daudz idiotību, nu kaut vai virslimita neizšķirtus PSRS futbolā, kas savulaik liedza augstākajā līgā iekļūt Rīgas “Daugavai”, bet Eiropas 2021. gada basketbola čempionāts tomēr pārsit visu. Līdz šim man bija šķitis, ka sportā galvenais ir noskaidrot spēcīgāko, bet FIBA Europe izdevies mani šokēt. 32 Eiropas valstu izlases, sadalītas astoņās grupā pa četri, sacenšas, lai nepaliktu savās grupās pēdējie, pirmajām trim kvalificējoties finālturnīram. Gluži kā bērnudārza jaunākajā grupiņā, kad jāskaita dzejolītis Ziemssvētku vecītim – dažs šļupst, dažs vispār vēl lāga nerunā, bet saldumu paciņu un uzslavu no Ziemssvētku vecīša saņem visi...