Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Jānis Sprukts "Dinamo" kreklā. Realitāte?

Jānis Celmiņš

Jānis Sprukts varētu atgriezties Rīgas „Dinamo” komandā, šos vārdus novembra beigās, brīdī, kad līgumu ar Latvijas izlases centra uzbrucēju pārtrauca Jaroslavļas „Lokomotiv”, izbļāva daudzi, taču kā ir realitātē? Vai šis jautājums ir aktualizējies brīdī, kad Rīgas kluba vadība atteikumu draftā ievietojusi četrus komandas hokejistus, un klubam nu esot lieka nauda? Atbild pats Jānis…

„Esmu mājās, uzturu sevi formā un atpūšos,” vēl brīdī, kad par „Dinamo” četrotnes - Edgara Masaļska, Georgija Pujaca, Pjotra Ščastļivija un Marsela Hosas ievietošanu atteikumu draftā tikai mēļoja Rīgas ielās… brīdī, kad tā vēl nebija oficiāla informācija, teica Sprukts.

„Pagājušajā sezonā guvu savainojumu, kas mani atmeta atpakaļ. Uzskatu, ka izslēgšanas spēles bija labas gan man, gan Miķelim. Šo sezonu iesāku normāli, taču treneru nomaiņa ieviesa korekcijas. Īsti neiekļāvos jaunā galvenā trenera koncepcijā, viņš izvēlējās citus spēlētājus, bet man vietu komandā neredzēja,” iemeslus, kāpēc nav palicis Jaroslavļā, komentē Sprukts. Tāpat Jānis atklāj, ka klubs joprojām cenšas atgūties pēc 2011. gada 7. septembra notikušās traģēdijas. Organizācija ir ļoti spēcīga, taču pietrūkst stabilitātes. Krievijā visi klubi ir ļoti ambiciozi, un izņēmums nav arī „Lokomotiv”. Par to pēdējo gadu laikā pārliecinājies arī latvietis.

Ko tālāk? „Uz Krievijas pusi neskatos, gribētu spēlēt Eiropā. Tam par iemeslu ir gan sadzīviskas lietas, gan arī pats hokejs. Man svarīga ir arī ģimene, nekur citur Eiropā nav tik gari pārlidojumi – ilgi izbraukumi. KHL nākas pat desmit dienas būt prom no mājām,” skaidro Sprukts, neslēpjot, ka labprāt atgrieztos arī Rīgas „Dinamo” rindās.

Zvanu no „Dinamo” ģenerālmenedžera Normunda Sējēja gan hokejists pagaidām nav saņēmis, taču nojauš arī klusuma iemeslu. „Esmu dzirdējis, ka „Dinamo” vadība uz mani ir apvainojusies. Par ko? Par maniem izteikumiem un pausto viedokli. Savulaik es nebaidījos pateikt, ka „Dinamo” problēma ir ierobežotais budžets. Arī šobrīd es teiktu to pašu, budžeta apjoms taču ir ļoti svarīgs. Nevienam no spēlētājiem neko nevaru pārmest, visi dara, ko var, tāpat kā izlases rindās. „Dinamo”, ja arī izdodas piesaistīt kādu meistarīgāku ārzemnieku, noturēt viņu nav iespējams, tāpat ir arī ar labākajiem vietējiem spēlētājiem. Ar to ir jācenšas sadzīvot. Arī citos sporta veidos ir bagātie klubi un ne tik bagātie. Nevajag teikt, ka „Dinamo” var izcīnīt Gagarina kausu tikai tāpēc, ka ļoti to grib, tā vienkārši nenotiek,” pārliecināts ir Sprukts, taču viņa balsī var just arī neizpratni par „Dinamo” attieksmi.

Tā vien šķiet, ka Sprukta un „Dinamo” ceļi tuvākajā laikā nekrustosies.

Daudzus interesē, kas notiks ar augstākminētajiem četriem? Ja 48 stundu laikā neviena KHL komanda neizvēlēsies šos spēlētājus, viņi dosies uz "Dinamo" fārmklubu Liepājā, kas startē Latvijas Hokeja virslīgā. Visticamāk, līdz tam gan nenonāks, un jau līdz 20. decembrim līgumi ar visiem četriem tiks lauzti. KHL noteikumi paredz, ka, ja līgums ar spēlētāju tiek lauzts līdz 20. decembrim, klubam jāizmaksā hokejistam 50 procenti no šīs sezonas algas, ja pēc – 100 procenti. Ja jau komandas „bosi” šādu gājienu ar zirdziņu veica 16. decembrī, tad diezgan paredzams ir arī nākamais solis – līguma laušana vēl līdz Ziemassvētku laikam. Masaļska gadījumā situācija ir vēl nedaudz sarežģītāka. „Dinamo” ar Latvijas izlases vārtsargu līgums noslēgts līdz nākamās sezonas beigām. Tātad viņam pienāksies 20 procenti arī no nākamās sezonas līguma summas.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-17 10:42, pirms 9 gadiem
Par Dinamo ko domā drīkst runāt tikai st. Juris.
Jānis pareizi pateica par budžetu un iespējām. Dinamo apvainoties varētu tikai tad, ja tiktu publiski mazgāta netīrā veļa.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-17 11:23, pirms 9 gadiem
jā, bet ar ko Sprukts būtu labāks par Hosu?

  -1 [+] [-]

, 2014-12-17 11:26, pirms 9 gadiem
Calvin rakstīja: jā, bet ar ko Sprukts būtu labāks par Hosu?
Hossa = Upītis

  +1 [+] [-]

, 2014-12-17 12:15, pirms 9 gadiem
Calvin rakstīja: jā, bet ar ko Sprukts būtu labāks par Hosu?
1) Centrs
2) latvietis
3) drošvien arī daudz lētāks. Hossa jau ir KHL mērogā uzvārds un tādiem līgumus par kapeikām nepiedāvā.
Hossas sakarā, nedomāju, ka runa ir par sniegumu, galu galā viens no rezultatīvākajiem, vienkārši viņam paliela alga ir un taupības nolūkos Dinamo cer, ka var iztikt arī bez viņa un ietaupīt žūksnīti.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-17 13:24, pirms 9 gadiem
ES domāju ka Hosu atlaiž dēļ attieksmes, spēlē bez degsmes, vnk tāpat!

  +1 [+] [-]

, 2014-12-17 14:28, pirms 9 gadiem
Vitinka rakstīja: ES domāju ka Hosu atlaiž dēļ attieksmes, spēlē bez degsmes, vnk tāpat!
Pilnīgi piekrītu, jo pēdējās spēlēs ļoti labi ir sācis spēlēt Wilson, Pjotrs gakīgi aizgājis putrā..

     [+] [-]

, 2014-12-17 15:19, pirms 9 gadiem
Gribētu atpakaļ šo. Eliteprospects.com - Alexandre Giroux

     [+] [-]

, 2014-12-18 09:25, pirms 9 gadiem
Tagad tirgū ir ļoti daudz brīvu spēlētāju un Dinamo ir priekšrocības, jo tagad visiem naudas vienādi.... nav!

  +1 [+] [-]

, 2014-12-18 10:02, pirms 9 gadiem
Bet ja runā par Spruktu - kurā līgā viņš varētu šo sezon turpināt? Es liktu uz Somiju (tur tomēr viņš sevi labi parādījis)... NLA - ļoti maz ticams, SHL - nav izslēgts (bet mazāk ticams par Somiju, kaut gan kāds SHL lejas gala klubs varētu arī paņemt), DEL - arī ļoti iespējams, sevišķi, ja klubs, kurā algas ir lielākas nekā Somijā.

     [+] [-]

, 2014-12-18 11:37, pirms 9 gadiem
bez Sprukta jau aktuāls jautājums "Ko tālāk?" ir arī Masaļska un Pujaca gadījumā. Diez vai viņi ņems pauzi uz 1/2gadu.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-18 14:51, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Bet ja runā par Spruktu - kurā līgā viņš varētu šo sezon turpināt? Es liktu uz Somiju (tur tomēr viņš sevi labi parādījis)... NLA - ļoti maz ticams, SHL - nav izslēgts (bet mazāk ticams par Somiju, kaut gan kāds SHL lejas gala klubs varētu arī paņemt), DEL - arī ļoti iespējams, sevišķi, ja klubs, kurā algas ir lielākas nekā Somijā.
Janis skataas pareizaa virzienaa, manupraat, nakamgad KHL ar finanseejumu buus gruutiibas, un par DR arii nav liela skaidriiba, taapeec jebaakads variants eiropaa varetu buut ar pievienoto veertiibu naakotnee.
Vispaar jau uz Spruktu, netikai DR ir apvainojusies, bet peec Minskas PC arii ljoti daudz liidzjuteeju, vismaz es Minskaa nevienu labu vaardu par vinju nedzirdeeju !
Edza droshi vien atpkalj uz Slovaakiju vai Cehiju, bet Zora, manupraat, gan varetu veel skatiities KHL virzienaa !
restorāni Rīgā - saņem atlaides