Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

“Kurbads” briest, “Mogo” - neatpaliek

Jānis Matulis
Jānis Matulis

“Kurbads” briest, “Mogo” - neatpaliek
Foto: HK Kurbads

Klāt augusta vidus un, ja trešdienas vakarā (18:15) Rumbulā nūjas krustos pēdējo sezonu Latvijas hokeja līderi - “Kurbads” un “Mogo”, tad laikam būtu grēks neaicināt hokeja fanus uz Rumbulu. “Kurbads” pret “Mogo, vai “Mogo” pret “Kurbadu” - tautai tas vienmēr ir interesanti. Zobgaļi pat smej, ka arī biznesā šie klubi viens bez otra nevarētu iztikt: ja “Kurbads” no Eiropas neievestu vieglos auto, tad “Mogo” (“SMScredit”) nevajadzētu nevienam formēt ātros kredītus. Joks, protams. No abu komandu nometnēm šogad pienākuši dažādu krāsu stāsti.

Ar 200-400 skatītājiem ir par maz
Visneticamākais: “Kurbada” šefs Andis Pikāns pēc čempionu titulu iegūšanas esot nolēmis, ka tā turpmāk būšot īsta amatieru komanda, kur par hokeja spēlēšanu – ne centa. Kā tas mēdz būt, dzīvē viss ir mazliet savādāk nekā mutvārdu teikās. “Jā, komandas algu budžets ir sarucis apmēram uz pusi, bet es esmu ļoti iepriecināts par tiem hokejistiem, kas šajā situācijā palika lojāli “Kurbadam”, atklāts ir Pikāns. “Ar mums pagaidām trenējas divi bijušie dinamieši – Krišjānis Rēdlihs un Guntis Galviņš, bet ar viņiem par spēlēšanu es neesmu runājis. Kontinentālā kausa pirmajai kārtai mums vajadzētu pietikt ar tiem aizsargiem, kas ir, bet, ja tiksim otrajā kārtā, tad meklēsim labroci, kurš ir arī vairākuma metējs. Krišs un Guntis pie mums tikai trenējas, lai par lielu naudu varētu nonākt kādā aizjūras klubā. Ja man būtu tā naudiņa, kas guļ jūras dibenā, es labprāt nolīgtu treneri Hariju Vītoliņu... Haris ar komandu novadīja vienu treniņu, ir kopā ar mums, konsultē, dod padomus utt. Atpūšas Latvijā. Pirms spēles pret Pēterburgas “SKA/Ņeva” bija kāds interesants dialogs. Pjotra Ščastļivija dēlēns vaicāja Harim: “Tu taču būsi par savējiem, par SKA?” Haris mani iepriecināja: “Manējie ir “Kurbads”! Nav jau melots – Haris no kluba pirmās dienas ir kopā ar mums. Skaidrs, ka man gribētos, lai komandā paliek viss čempionu sastāvs, bet... man ir prieks, ka Martins Lavrovs dabūjis līgumu Francijas virslīgas klubā Lionā, kur jau spēlē Arturs Mickēvičs, turpat Francijā, bet Milūzas klubā spēlēs Sandis Zolmanis. Viņiem šis praktiski bija pēdējais laiks doties kaut kur pasaulē. Ja gribam kaut ko sasniegt lielajā hokejā.”

Pikāns, kurš pēdējos gados hokejā ir ieguldījis gana daudz naudas (vai atradis sponsorus!), ir mazliet pikts uz Hokeja federāciju, kas darot par maz, lai reklamētu Latvijas čempionātu: “Daļa no sponsoriem man skaidri pateica, ka viņiem nav interesanti dot naudu sacensībām, uz kurām nāk 200-400 skatītāju. Latvijas Hokeja federācijai ir stipri vairāk jāpiestrādā sava galvenā turnīra popularizēšanai. Ar Hārtlija kārti vien mēs nekur tālu netiksim...”

Komandā no pērnās sezonas: vārtsargi Čalpa un Reiss; aizsargi – Bluks, Valters, Porejs, Gipters, J. Rēdlihs, Parādnieks; uzbrucēji Brancis, Cipulis, Sprukts, Hartmanis, Sarkanis, Jānis un Dāvis Straupes, Zembergs, Logunovs, Štāls, Upītis. Kaut gan šur tur izskanējusi informācija, ka ir līgums ar Spruktu, hokeja ķēķī melš, ka Jānis gribot 2000 eiro, ja tā nebūs, braukšot lūkot Eiropu...

Kas jauns “Kurbadā”? No HS “Rīga” iegūts vārtsargs Denijs Romanovskis, kura centība treniņos nav pagājusi garām Artūra Irbes acīm. No Liepājas iegūts viņu pērnās sezonas rezultatīvākais uzbrucējs Edgars Homjakovs (10+29). Pēc sešu gadu klejojumiem Zviedrijā, Somijā un Amerikā Latvijā atgriezies uzbrucējs Mārtiņš Vītoliņš (1996. gads), kura statistika Amerikas trešā ešelona junioru līgās (WSHL, NA3HL) bijusi ļoti iespaidīga – 46 spēlēs 53 vārti un 110 piespēļu/51 spēlē 35+74. Pērn Somijas pēc spēka 3. līgā – 40, 7+29.
Mjā, būšot arī jaunas formas, jo, kā tas čempioniem klājas, katrs par piemiņu varējis izvēlēties vienu tumšās vai gaišās krāsas kreklu. Nu abi komplekti esot nepilnīgi.

Kuri hokejisti vairs nebūs “Kurbadā? Čempioni zaudējuši pērnās sezonas regulārā čempionāta trīs rezultatīvākos uzbrucējus Sandi Zolmani (15+23), Martinu Lavrovu un Gati Gricinski (abiem 11+24), kas ir būtiskākais zaudējums. Tāpat komandā vairs nav “Dinamo” skolu izgājušā vārtsarga Nila Grīnfogeļa, viena no labākajiem aizsargiem – Aleksandra Galkina (pārbaudes līgums Slovākijā), kā arī Artūra Sorokina. Komandā vairs nav pieredzējušā uzbrucēja Toma Zeltiņa (1986.), kā arī Riharda Remiņa, kurš tāpat kā vēl daži aizgājēji nav varējuši vienoties par samaksu.

Klāt nākuši: vārtsargs Romanovskis (KS “Rīga”), uzbrucēji E. Homjakovs (Liepāja), M. Vītoliņš (“Hokki”), M. Aiše (HS “Rīga”). Pārbaudes laika līgums K. Zeltam (1995., HS “Rīga”).

“Mogo” lielākais ieguvums – treneris Igors Smirnovs
“Kurbads” praktiski jau ir iegājis sezonas ritmā – pieci ledus treniņi plus sausais treniņš nedēļā jau kopš 23. jūlija. Apmēram tad pat uz ledus kāpa arī “Mogo”, vispirms Piņķos, bet kopš augusta savā “Mogo” hallē.

Arī par “Mogo” pērnās sezonas beigās bija savilkušies pelēki mākoņi, iespējams, ka vēl būs arī krusa. Pēc vairāku gadu sekmīga darba ar “Mogo” vairs nestrādās Oļegs Sorokins, taču virslīgā viņš būs (HS “Rīga”). Jau pavasarī “Mogo” saimnieks Māris Martinsons kopā ar spēlējošo ģenerālmenedžeri Elvi Želubovski bija metuši aci uz Igoru Smirnovu (1969.) - HS “Rīga” un Latvijas U-18 izlases bijušo galveno treneri. “Zināju, ka nākamajā sezonā virslīgā spēlēs Jura Ozola komanda, tāpēc ”Mogo” piedāvājumu pieņēmu. Martinsons man pazīst vēl no specklašu laikiem, kur viņš ir komisijā, arī ar Želubovski mums ceļi krustojušies jau no BHS laikiem. Kur Elvis bija pretinieks manai 1984. gada komandai. Ko varu teikt par jauno komandu? Pamatsastāvs – trīs maiņas un divi vārtsargi mums jau ir. Droši vien, ka būs papildinājums vēl. Bet tam vēl ir laiks.”
Apsveikts ar 4:1 uzvaru pret Ņeftekamskas “Toros”, Smirnovs, protams, apsveikumus pieņem, bet, vai “Mogo” stiprāks par Rīgas “Dinamo”, kas “Toros” pieveica tikai bullīšos...

Komandā no pērnās sezonas: vārtsargi Ančs un Kazanovs; aizsargi Bullītis, Cinks, Lavrenovs, Logins, Saviels, Teluškins; uzbrucēji Kurmis, K. Lipsbergs, Mamonovs, J. Ozoliņš, Siksnis, Ziemiņš, Želubovskis, Vilkoits (?).

Kas jauns “Mogo”? Kā ar trim maiņām uzvarēt “Toros”? Nezinu, pats neredzēju. Noteikti ieguvums būs pērn Somijas pēc spēka 2. līgā spēlējušais 23 gadus vecais uzbrucējs Rūdolfs Malsovskis (33 spēlēs 5+5), taču ar to vien sezonai būs par maz. GM Želubovskim vai nu jāmet makšķeri citu dīķos, vai arī jāgaida papildspēki no ārzemēm, proti, tie mūsējie, kas nedabū normālu darbu. Esot jau nolīgts arī aizsargs Renārs Demiters (pērn Liona Francijā) un uz naidnieku nometni pošoties Gricinskis.

Kuri hokejisti vairs nebūs “Mogo? Vismaz pagaidām nav vārtsargs Žurkovs; aizsargi Apsītis, Jakovļevs, Zvirbulis; uzbrucēji M. Lipsbergs (Novitarga, Polija), Prūsis (“Zemgale”), Moņa (Voskresenskas “Himik”), A. Širokovs (“Prizma”), Begovs, Lobačovs, D. Riekstiņš, Zantmans.

Klāt nākuši: pagaidām tikai trīs – galvenais treneris Smirnovs, uzbrucējs Rūdolfs Maslovskis (“Kettera”) un aizsargs Renārs Demiters. Pusceļā uz "Mogo"'esot arī Gricinskis.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-15 18:06, pirms 6 gadiem
Man jau šķiet, ka 2tk no Jāņa S. puses nav nemaz daudz gribēts. Viņš noteikti ir tā vērts.

     [+] [-]

, 2018-08-16 11:16, pirms 6 gadiem
zzk rakstīja: Man jau šķiet, ka 2tk no Jāņa S. puses nav nemaz daudz gribēts. Viņš noteikti ir tā vērts.
Noteikti, bet ja Pikāns un Kurbads iet amatieru statusā, tad atkāpēm nevajadzētu būt.

Gribētos līdzīgus rakstu par Zemgali un pārējiem klubiem/komandām. Lido arī būtu interesanti papētīt.

     [+] [-]

, 2018-08-16 11:54, pirms 6 gadiem
backstab rakstīja: Noteikti, bet ja Pikāns un Kurbads iet amatieru statusā, tad atkāpēm nevajadzētu būt.
Domāju, ka tas ir pārspīlējums par tiem "amatieriem".
Nu nespēlēs viņi par velti.
restorāni Rīgā - saņem atlaides