Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Kāpēc Sestito neaizmainīja uz "Ak Bars"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kāpēc Sestito neaizmainīja uz "Ak Bars"
Tims Sestito
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šonedēļ ar divām spēlēm liks punktu regulārajam čempionātam. Kopā ar komandas biedriem laukumā dosies arī no savainojuma atlabušais Tims Sestito, kuram decembra beigās radās iespēja pārcelties uz pagājušās sezonas finālisti Kazaņas "Ak Bars". Tomēr amerikānis atteica, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīstot, ka nevēlējās nodot partnerus. Par piemēru komandas biedriem viņu uzskata arī ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs: "Viņš pats gāja un prasīja dakterim pretsāpju injekciju. Dakteris nāk pie manis un prasa, ko lai dara?"

Tims Sestito vasaru, kurā saņēma piedāvājumu no Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo", nosauca par dīvainu, jo pēc ilgāka pārtraukuma uzbrucējs bija brīvais aģents. Klusums, līdz golfa spēles laikā iezvanījās telefons. Aģents piedāvāja braukt uz Eiropu. 20 minūšu telefona saruna ar sievu, un Sestito ģimene kravāja somas, lai pēc četrām dienām lidotu uz Latviju. "Meklējām centra uzbrucēju, un bija vairāki piedāvājumi. Viņam ir Nacionālās hokeja līgas pieredze, un tas runā pats par sevi. Sestito nebija pārāk rezultatīvs, bet agresīvs un nebaidījās spēlēt vārtu priekšā. Bija vajadzīgs cīnītājs, kurš vārtu priekšā var radīt atšķirību," iemeslus, kāpēc aģents varēja zvanīt uzbrucējam ar piedāvājumu, nosauca "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Nākamā reize, kad aģents zvanīja Sestito ar piedāvājumu, pienāca decembrī, kad interesi par uzbrucēju izrādīja pagājušās sezonas fināliste Kazaņas "Ak Bars", kas pēc pieciem zaudējumiem pēc kārtas noslīdējusi līdz sestajai vietai Austrumu konferencē. Tomēr lēmuma pieņemšana ilgu laiku neprasīja - komandai, kurai iepriekš izdevās aizvilināt Marcelu Hosu un Lauri Dārziņu, tika iedots kurvītis. "Tobrīd atradāmies ārpus izslēgšanas spēļu zonas, taču cerēju, ka veiksim izrāvienu un tiksim iekšā. Man šeit patīk - gan komanda, gan komandas biedri, gan pilsēta. Negribēju nevienu pamest," atklāja Sestito, kurš piebilda, ka lēmumu nemainītu pat tagad, kad Rīgas "Dinamo" zaudējusi cerības iekļūt Gagarina kausā. Protams, svarīgs bija arī ģimenes viedoklis, un amerikāņu uzbrucējs pauda, ka viņa sievai un bērniem Rīgā patīk tikpat labi, cik viņam.

Rāda piemēru gan treniņos, gan spēlēs, aizsargā un pastāv par partneriem, nav vienaldzīgs un reaģē uz apkārt notiekošo - labākās amerikāņa līdera kvalitātes nosauca Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Kaspars Saulietis. "Kad komandai neiet, viņš nestāv malā un neklausās, bet arī izsaka viedokli, kaut gan reizēm nesaprot, par ko mēs latviski runājam," atklāja Saulietis, kurš kopā ar Sestito pēdējos mačos veidoja trešo virknējumu. "Jau pārbaudes spēles parādīja, ka viņš ir līderis. Tāpat leģionāriem ir vajadzīgs spēlētājs, kurš runā ar treneriem un zina, kā tiek pieņemti lēmumi, zina otru pusi."

Taču vistuvākais kontakts komandā Sestito izveidojies ar 21 gadu veco Edgaru Kuldu, kurš pēdējās trīs sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, bet Rīgas "Dinamo" rindās guvis četrus vārtus un sakrājis septiņus punktus. "Izbraukumos dzīvojam kopā, un viņš man palīdz gan hokejā, gan ārpus tā. Veterāns, kurš pirms mača atrod pareizos vārdus, kurš dara savu darbu un palīdz cilvēkiem. Kāds laukumā, tāds arī dzīvē," iespaidos dalījās uzbrucējs. Protams, viņu starpā notiek apmainīšanās jokiem - Kuldam ir pārāk liela galva un viņš ir pārāk jauns, bet Sestito allaž ir nīgrā garstāvoklī, ir pārāk vecs un neprot izdarīt piespēles, jo laukumā iziet ar klapēm uz acīm [horse blinders].

Komandas biedra apgalvojumam gan nepiekrita Saulietis, kurš pēdējā mājas spēlē pēc izcilas Sestito piespēles nonāca vienatnē pret vārtsargu un nopelnīja soda metienu. "Bija uzdevums, ka aizsargs piespēlē aizsargam. Tims nobrauca zemāk, lai palīdzētu. Es skrēju uz tālo zilo līniju, lai aizvilktu prom pretinieku aizsargus, un izdevās noķert jeb viņi nogulēja," momentu atcerējās Saulietis. Izgājiens palika nerealizēts, taču viņš izmantoja soda metienu. Tomēr Sestito atkal palika bez piespēles un pēc mača par to atgādināja komandas biedram. "Pienāca klāt un ar smaidu sejā prasīja, vai nevarēju iemest uzreiz."

Ja piespēles nesanāk, tad Kulda no pieredzējušā amerikāņa, kurš ar 19 gūtajiem vārtiem ir labākais Rīgas "Dinamo" snaiperis, smēlies zināšanas dūru cīņās. Pēc treniņa abi nometuši cimdus, un tad Sestito jaunākajam partnerim nodemonstrējis trikus, kuri varētu noderēt laukumā. "Diemžēl neizdevās izmantot," smejoties sacīja Kulda, kuram kautiņš pret Novosibirskas "Sibir" beidzās ar pārsistu degunu.

Arī centra uzbrucējam savainojumi nav gājuši secen. Pret Habarovskas "Amur" viņš pēc spēka paņēmiena ietriecās apmalē un savainoja plecu. Sākotnējā informācija liecināja, ka Sestito sezona ir noslēgusies, taču neatlaidība atmaksājās - uzbrucējs turpina palīdzēt komandai. "Kā treneri ļoti novērtējam, ka viņš pats gāja un teica, ka vēlas spēlēt, ka vēlas pretsāpju injekciju. Viņš pats devās pie daktera un prasīja. Dakteris nāk pie manis un jautā: ko ar viņu darīt? Tims laukumā vēlējās atgriezties ātrāk, bet nelaidām - lai sadzīst," ieskatu komandas aizkulisēs sniedza Sējējs. "Dažus ar niecīgākiem savainojumiem nevaram pierunāt uz pretsāpju injekcijām. Viņi nav tam gatavi. Te parādās Sestito attieksme pret darbu un komandu."

"Protams, ka gribu palikt Rīgas "Dinamo". Negribu, lai aģents dusmojas, bet šajā karjeras posmā gribu spēlēt hokeju vietā, kas man patīk, kur jūtos komfortabli. Galvenais nav lielākais piedāvājums. Ir svarīgākās lietas par naudu. Pēdējās sešas sezonas aizvadīju vienā organizācijā. Zināju apkārtni un cilvēkus. Tagad Rīgā jūtos kā mājās. Cilvēki, pilsēta, valsts, fani - viss ir lielisks un pārspējis manas cerības," sacīja Sestito, izsakot cerību, ka izdosies vienoties par jaunu līgumu un atgriezties nākamajā sezonā.

Tomēr Sējējs nevēlējās skriet notikumiem pa priekšu un apsolīt, ka strādīgais centra uzbrucējs, kurš vārtu priekšā saož atlēkušās ripas, nākamo sezonu pavadīs Rīgas "Dinamo" kreklā: "Viss atkarīgs no vienošanās - panāksim vai nepanāksim. Vēl neesam runājuši par jaunu kontraktu - līdz galam jāaizvada ne pārāk veiksmīgā sezona un tad jāsaprot, kāds būs komandas modelis nākamajai sezonai. Nemāku un negribu teikt, kādas pārmaiņas mūs sagaida."

  +4 [+] [-]

, 2016-02-15 21:01, pirms 8 gadiem
Nu neatjaunot līgumu ar Timu būtu tā makten pastulbi, tas gan.

     [+] [-]

, 2016-02-15 21:03, pirms 8 gadiem
Super attieksme Timam! Ļoti gribas redzēt viņu Rīga nakošsezon.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-15 23:40, pirms 8 gadiem
Jā, Sestito šosezon mans favorīts.
Tīri tā attieksme patīk, mūsējiem ir no kā mācīties.
Cerams, ka līgumu parakstīs.

  +6 [+] [-]

, 2016-02-16 10:31, pirms 8 gadiem
Ja klubs grib kaut kādus panākumus (Dinamo gadijumā šāds panākums būs atgriešanās pleioffos), tad viens no šāda panākuma priekšnoteikumiem būtu tāda spēlētāja noturēšana komandā kāds ir Sestito! Tādu leģionāru Rīgai nav bijis daudz(es pat teiktu ka nav vēl tāda bijis)! Ja vēl rezultativitātes ziņā viņš ir "viens no rezulatīvākajiem" leģiem, tad pēc parādītās attieksmes pret klubu un komandas biedriem viņam līdzīgo starp visiem RD bijušajiem leģiem viekārši nav! Viņš ir tāds spēlētājs ap kādu būvē komandas, kādu liek par "komandas mugurkaulu"(nevis kaut kādus mistiskos latviešu bāleliņus no kuriem daži ir labākajā gadijumā tik tādi daiļslidotāji, kas māk arī hokeju uzspēlēt, šad tad māk arī golus iemest, bet hokeja spēlē kopumā (no sērijas: kas tas tāds forčekings ir? nezinu!!) ir pamīksti...), jo viņam atšķirībā arī no daža laba mūsu bāleliņa tāds mugurkauls arī ir un ap tādiem spēlētājiem vismaz aizdīķī arī cenšas veidot komandas, jo KHL līmenī Sestito ir gan līders pēc punktiem, līderis uz laukuma, gan aizstāvot komandas biedrus, gan arī ārpus tā ar savu attieksmi pret komandu! Tapēc šādi cornerstone spēlētāji ir jāsaglabā, ja komanda grib cerēt uz kādiem panākumiem nevis vienkārši notrallināt "gāzes naudu" un šāds Tims ir pelnijis ne tikai līguma pagarināšanu, bet arī algas pielikumu kamēr daži labi latviešu bālelniņi ir pelnijuši, ja ne gluži žagarus, tad algas samazinājumu kā minimums, kamēr nemainīs attieksmi un arī neuzlabos savu spēli! Dažiem vispār tādā RD nebūtu jāspēlē, jo tas nav viņu meistarības līnenis un klubā viņi pilda tikai "latviešu" funkcijas no kurām nevienam nekādas jēgas nav ne klubam, ne arī izlasei, jo kādi viņi ir klubā tādi (vai pat sliktāki) viņi ir arī izlasē.... ja agrāk spēlētāji uz izlasi rāvās, jo tā bija laba iespēja sevi parādīt starptaustiskā arēnā un tikt pie kāda jēdzīga līguma, tagad, kad ir TRTD un spēlētājiem ir 2-3 gadu līgumi ar klubu nav vairs spēlētājiem par ko cīnīties, noslēdzi līgumu un vari tagad 2-3 gadus "čillot" un "gurķoties..... "izlase? kāda nafig izlase? Es esmu noguris man pa#ti sāp, es šogad nespēlēšu izlasē"... u.t.t. tāds ir tas RD pienesums izlasei ... tapēc es personīgi neredzu neko sliktu, ja tagad atkal daudziem čaliem vajadzēs (vajadzētu) atkal pameklēt sev atbilstošaas darba vietas un atkal viņiem vajadzēs cīnīties par vietu zem saules (un par izsaukšanu uz izlasi), jo ieslīgšana "rutīnā" (kāda ir tagad novērojama daudziem RD spēlētājiem "latviešiem") nekādu progresu un ne kādu labumu nedod ne pašam klubam, ne arī pēc tam izlasei...

     [+] [-]

, 2016-02-16 10:45, pirms 8 gadiem
Respect !

P.S. Kaut gan saprotu arī ģimeni, kurš gribētu dzīvot Kazaņā...

     [+] [-]

, 2016-03-09 14:05, pirms 8 gadiem
Rotting rakstīja: Respect !

P.S. Kaut gan saprotu arī ģimeni, kurš gribētu dzīvot Kazaņā...
Tu esi dzīvojis Kazaņā?
restorāni Rīgā - saņem atlaides