Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš – laulāts pāris, Pļaviņš atkal šķiras un… precas

Jānis Celmiņš

Samoilovs un Šmēdiņš – laulāts pāris, Pļaviņš atkal šķiras un… precas
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: cev.lu

Saule vairs nespīd tik spoži, Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ir pirmie Pasaules rangā, pareizo formu pieņem tās bumbas, kuras paredzētas klasiskā volejbola spēlēšanai. Tie ir tikai daži fakti, kas iezīmē kārtējās pludmales volejbola sezonas beigas, taču pēdējos gados šis laiks sakrīt ar periodu, kad jaunu „sievu” (pārinieku) sev meklē Mārtiņš Pļaviņš. Vai Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks paliks kopā ar Aleksandru Soloveju? Šobrīd izskatās, ka nē. Kurš būs Mārtiņa pārinieks jaunajā sezonā? Ruslans Sorokins vai Haralds Regža? Šobrīd izskatās, ka nē… Pludmales volejbola duets ir kā viena ģimene, tāpēc šoreiz par precībām.

Šmēdiņš un Samoilovs - laulāts pāris

Pirms nedaudz vairāk nekā diviem gadiem (2012. gada 12. augustā) no Londonas olimpiskajām spēlēm Mārtiņš Pļaviņš kopā ar Jāni Šmēdiņu atgriezās ar medaļām kaklā, taču kopš tā laika aiztecējis daudz ūdeņu. Iespējams, talantīgākais pēdējo gadu Latvijas pludmales volejbolists Šmēdiņš par pārinieku apņēma Aleksandru Samoilovu. Abi kopā ir ļoti tuvu tam, lai jau otro gadu pēc kārtas noslēgtu sezonu Pasaules ranga vadībā. Lai gan abiem šī sezona nebija tik veiksmīga, kā iepriekšējā, un daudzi trin mēles, ka abu ceļi pēc šīs sezonas šķirsies, varam būt droši – šī sadarbība turpināsies. Turpināsies vismaz līdz 2016. gada vasarai, jo tieši tad Brazīlijā risināsies olimpiskās spēles, un arī tāpēc, ka bizness ir bizness, turklāt vēl ģimeņu. Runātājiem jāliek lieku reizi ieskatīties Pasaules rangā!

Puiši paši vairākkārt atzinuši, ka savu sadarbību uztver kā darba attiecības. Jā, nekādi sirds draugi Saša ar Jāni nav, taču, kurš teica, ka tas ir nepieciešams. Medaļas no Eiropas čempionāta un Pasaules kausa tūres arī šosezon ir pārvestas (Grand Slam posmos gan uzvarēt neizdevās), naudiņa nopelnīta… Tā teikt „uzņēmuma” galvenais mērķis sasniegts.

Pļaviņš prec… Sorokinu? Regžu? Nē!

Ja Jānim, kuru devēju par, iespējams, talantīgāko Latvijas pludmales volejbolistu karjera pēc atgriešanās no Londonas līdz šim gājusi pa augšupejošu līkni, tad pilnīgi droši lielākajam darba rūķim mūsu smiltīs, Mārtiņam Pļaviņam nav veicies tik labi. Pēc olimpiskajām spēlēm izmēģinājis spēkus kopā ar Jāni Pēdu, Mārtiņš saprata (saprata arī apkārtējie), ka šis variants viņam nebūs īstais. Pēcāk nāca Aleksandra Soloveja ēra, kurš, lai gan ar lielu potenciālu, šobrīd vēl ir nedaudz par zaļu visaugstākajam līmenim. Diezgan droši var teikt, ka Pļaviņa un Soloveja „laulība” šobrīd jau ir šķirta.

Ko tālāk darīs Pļaviņš? Daudzi jau paspējuši Mārtiņu salaulāt ar Ruslanu Sorokinu, nemaz neredzot, ka apkārt ir vēl citi kandidāti. Pēc šīs vasaras „King of the beach” turnīra pludmales volejbola līdzjutēju vidū neviļus parādījās vēl viena kandidatūra – Haralds Regža. Pēc aizvadītajā nedēļas nogalē kopīgi izcīnītās zelta medaļas Austrumeiropas Zonālās asociācijas (EEVZA) fināla posmā Gruzijā Haralda Regžas vārds atkal tiek locīts krietni biežāk. Atkal gan jāapbēdina, arī Haralda apskāvienos Mārtiņš, visticamāk, nekritīs. Nav tā, ka viņš neko nemācētu, taču viss ir ļoti vienkārši – viņam ir pārinieks Armands Āboliņš. Abi CEV Satellite sērijas posmā Jūrmalā apliecināja, ka ir darītāji.

Kurš tad vēl? Pirms gada skaļi tika runāts par Hermaņa Egleskalna kandidatūru, taču toreiz publiskie paziņojumi vēstīja, ka Hermans priekšroku vēlas dot klasiskajam volejbolam. Mārtiņš kopā ar savu treneri Aigaru Birzuli nedaudz piekāpās, ļaujot gados jaunajam sportistam (arī pēc Latvijas Volejbola federācijas lūguma) uzspēlēt klasiskā volejbola izlasē Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Vēlāk arī līgums Francijā bija nopietns iemesls, kāpēc Egleskalns teica „nē” Pļaviņa komandai, bizness ir bizness!

Neatlaidīgi un mērķtiecīgi cilvēki esot, Pļaviņš un Birzulis turpināja lenkt Egleskalnu arī šīs vasaras beigās. No trenera mutes sezonas beigās dzirdējām vārdus, ka būšot „jāpieņem nepopulāri lēmumi”… Šo rindu autors gan uzskata, ka šis ir pat ļoti populārs, nevis nepopulārs lēmums. Jā, olimpiskā kvalifikācija sāksies pavisam drīz, Egleskalnam pirms tās nav ne viena paša reitinga punkta, tāpat kā nav pieredzes nopietna līmeņa pludmales volejbolā, taču ir visi dotumi, lai kļūtu par laba līmeņa spēlētāju – vēlme sasniegt jaunas virsotnes, augums, dominējošā roka ir kreisā (kreilis), šķiet, ka arī galvā ir pietiekami daudz. Zaudēt ar šādas komandas izveidi var ļoti maz. Kas neriskē, tas nedzer šampanieti un… var gadīties, ka nebrauc arī uz Riodeženeiro 2016. gadā. Var gadīties visādi, taču, ja nemēģināsi, nekad neuzzināsi, kā būtu bijis.

Lai gan arī no Sorokina ticis saņemts piedāvājums uzsākt kopīgu sadarbību (runā, ka Edvarts Buivids pagājis nostāk no pludmales volejbola laukumiem), Pļaviņš korekti atteicis. Šobrīd izskatās, ka Mārtiņš ilgi un pacietīgi gaidījis stikla kalna pakājē, jaunās sezonas sākumā kristāla kurpīti dos piemērīt Egleskalnam. Nekādi „jā” pie altāra vēl gan nav pateikti, tāpat kā nav likti paraksti laulības apliecībā, taču uz to iet. Visām attiecībām ir jānobriest, un gan jau pavisam drīz nonāksim arī līdz precībām. Kas lēni nāk, tas labi nāk… Esam pacietīgi!

Pēc pēdējās pieturzīmes pielikšanas aizdomājos, ko Jānis Šmēdiņš darīs pēc Riodeženeiro, jo Samoilovs paudis, ka pēc 2016. gada olimpiskajām spēlēm vēlētos uzspēlēt kopā ar savu brāli Mihailu (šobrīd 16 gadi), kurš, starp citu, progresē ļoti strauji. Jānis gan jau arī bez pārinieka nepaliks. Dzīvosim, redzēsim. Ehhh… Precības, precības…

restorāni Rīgā - saņem atlaides