Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

"Kurbads" vai "Mogo"? "Liepāja" vai "Olimp"?

"Kurbads" vai "Mogo"? "Liepāja" vai "Olimp"?
Viens no "Olimp" trumpjiem - vārtsargs Ervīns Muštukovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

7. septembrī sākas Latvijas hokeja čempionāts. Kurš būs čempions? Kurš tikai piespēlētājs? Starpsezonā “Vienos vārtos” jau bija apskati par visām astoņām virslīgas komandām. Nu pēdējais – apkopojošais, ar pēdējām izmaiņām komandu sastāvos. Taču jebkuras prognozes ir tikai prognozes, it sevišķi Latvijā, kur komanda rudenī var izskatīties ļoti stipra, bet tad to atstāj hokeja gājputni un... Turklāt bez klubiem šobrīd krietns ducis itin labu virslīgas spēlētāju, kā arī ne visi, kas gribējuši spēlēt ārpus Latvijas, atraduši darbu. Tā Oskars Bārtulis šobrīd pieteikts kā Rīgas “Olimp” spēlētājs, tacu visticamāk, ka tas tikai uz laiku.

“Kurbads” - sprauns kā agrāk

Sekojot līdzi, kā vasarā notiek migrācija no kluba uz klubu, nevienam var nekarināt makaronus uz ausīm – ja ir pastiprināta migrācija no kāda prom, bet pie kāda klāt, tad vienā vietā nauda ir gājusi mazumā, citur tā dabūta klāt. Lai gan par naudas lietām klubu saimnieki runā nelabprāt, Latvijas virslīgas kluba budžetam vajadzētu būt no 200 000 – līdz 500 000 eiro, vai pat mazliet vairāk. Izņēmums var būt Daugavpils “Dinaburga”, kas tikai šovasar atgriezās virslīgā.

Pirms pāris gadiem “Kurbada” saimnieks Andis Pikāns stāstīja par 250 000, tāds esot arī šīs sezonas budžets, kam es neticu. Jo “Kurbads” no tirgus paņēma gandrīz visus, ko gribēja. Aizsargus Krišjāni Rēdlihu, Aleksandru Galkinu, uzbrucēju Sandi Zolmani, kuriem jau bijusi mugurā “Kurbada” forma, kā arī Ričardu Birziņu un Lauri Bajarunu. Latvijas apstākļiem gana šuncīgs papildinājums. Zaudējumi gan arī itin prāvi – spēlēt beiguši divi ilggadējie kurbadieši Renārs Valters un Toms Hartmanis, pērn no Liepājas iegūtais Edgars Homjakovs “aizlidojis” tālāk – uz Vācijas 3. līgu. Prom uz Āzijas līgu devies arī Edmunds Augstkalns, Konstantins Puškarjovs atgriezies Kazahstānā, bet Mārtiņš Oskars Freimanis – Liepājā.

Neuzvarot Latvija čempionātā, “Kurbada” saimnieks Pikāns atbrīvoja abus trenerus – Aleksandru Macijevski un Renāru Princi, no HS “Rīga” sistēmas uzaicinot Andreju Ignatoviču (1971.), kuram šī būs pirmā pieredze ar pieaugušo komandu. Palīgs – Nikolajs Grebņovs arī pārsvarā strādājis ar jauniešiem. Treneru pieredzes trūkums varētu būt “Kurbada” vājais punkts.

Kā stāstīja Pikāns, tad viņš pats mazliet vairāk atgājis nost no hokeja, atbildību par to uzticot Mikam Kovtunam, kurš pats ir trenējies un spēlējis “Dinamo-81”. Droši vien, ka ne visi “VV” lasītāji to zina: Miks ir Latvijā ļoti populārā hokeja eksperta Guntara Pastes māsas dēls.

Kluba vēlme: atgūt čempionu kausu!
“VV” prognoze: 1. vieta regulārajā čempionātā. Spēlētāji pieredzējuši, bet visi kļuvuši arī vecāki...

Kurbads

No pērnā gada+atnākuši-aizgājuši
g.tr. Ignatovičs (Rīga-17)g.tr. Macijevskis (Ķīna?)
tr. Grebņovs (Mārupe/Lat-2)tr. Princis (?)
v Čalpa
v Romanovskis
v Reiss
a J. Rēdlihsa Galkins (Monpeljē/FRA-2)a Valters (beidz)
a Bluksa K. Rēdlihs (“Kunlun Red Star”)a Augstkalns (“Cranes”/Āzija)
a Porejsa Birziņš (“Fife Flyers”/EIHL)a Freimanis (Liepāja)
a Gipters
a Parādnieks
u Brancisu Zolmanis (Milūza/Francija)u E. Homjakovs (“Sonthofen”/Vācija-3)
u Cipulisu Bajaruns (Marseļa/FRA-2)u Puškarjovs (“Almaty”/KAZ)
u Spruktsu Hartmanis (beidz)
u J. Straupe
u D. Straupe
u Zembergs
u Logunovs
u Štāls
u Upītis
u Rancevs

“Mogo” bez Mareņa un Sarkaņa?

Latvijas čempioni vasarā praktiski saglabājuši čempionu sastāvu. Spēlēt beiguši TV ekperts Ronalds Cinks un laikam arī Sergejs Teluškins. “Dinamo” nostiprinājies pērnās sezonas “karstais kartupelis” Rihards Marenis, ceļā uz turieni ir arī Deivids Sarkanis, bet pēc viena gada Šmerlī uz slovāku Liptovski Mikulāšu devies liepājnieks Kārlis Ozoliņš. Pagaidām vietā nācis jaunākais no brāļiem Homjakoviem – Artūrs, kā arī pēc neilgas stažēšanās “Kurbadā” Šmerlī ir piestājis augumā raženais aizsargs Ņikita Koļesņikovs. Kurš nepilnu 27 gadu vecumā jau spēlējis Kvebekas junioros, Slovākijā, Norvēģijā, Itālijā, Dānijā, Zviedrijā, Ungārijā, Lielbritānijā, Polijā, Ausrālijā, Kanādā un ASV.

Kluba GM Elviss Želubovskis uzskata, ka vēl dažās pozīcijās vajag pastiprināties. Jo “Mogo” spēlēs arī Eiropas Kontinentālajā kausā.

Kluba vēlme: paturēt čempionu kausu.
“VV” prognoze: Pēc sastāva uz papīra – ne zemāk par 2. vietu. Bet arī Latvijā hokeja cāļus skaita “play-off”.

Mogo

No pērnā gada+atnākuši-aizgājuši
v Ančs
v Kazanovs
a Bullītisa Koļesņikovs (SPHL/ASV)a Cinks (beidz)
a Lavrenovsa Kostjuks (USPHL/ASV)a Teluškins (?)
a Logins
a Saviels
a K. Lipsbergs
a Ren. Demiters
a Krustiņš
a Bakanovs
u Maslovskisu A. Homjakovs (“Zemgale”)u K. Ozoliņš (Liptovski Mikulāša/Slovākija)
u Gricinskisu Marenis (“Dinamo”)
u Saulietisu Sarkanis (“Dinamo”)
u Kurmis
u Mamonovs
u J. Ozoliņš
u Siksnis
u Ziemiņš
u Želubovskis
u Opelts
u Pankevičs (?)

Liepāja – atkal ar ambīcijām

Ja pērn ap šo laiku HK “Liepāja” izskatījās gauži slāba, tad 2019. gada vasara nesusi lielas pārmaiņas. No dažādiem Eiropas klubiem vēju pilsētā atgriezušies deviņi agrāk Liepājā spēlējušie - vārtsargs Māris Jučers, aizsargi Kristers Freibergs, Reinis Demiters, Mārtiņš Oskars Freimanis, Ralfs Grīnbergs (pagaidām gan pieteikumā nav!), uzbrucēji Māris Dilevka, Klāvs Plānics, Māris Miezis, Marks Kaļeiņikovs. Prāvākais zaudējums – Egils Kalns.
Plus “Liepāja” var cerēt, ka sezonas laikā kaut uz laiku to pastiprinās tie, kam “Dinamo” nebūs spēļu prakses. “Amber Puck” turnīrā jau spēlēja Roberts Mamčics, Frenks Razgals, Oskars Batņa un Roberts Lipsbergs. Un zaudēja “Zemgalei”...

Pērn Maksims Bogdanovs (1984) bija jaunākais virslīgas treneris, beigās izspiežot 5. vietu. Vai izdosies kāpt uz augšu ar pieredzējušajiem? Tas ir pamatots jautājums.

Kluba vēlme: 1. vieta
“VV” prognoze: regulārajā čempionātā vajadzētu būt trijniekā, bet tas var būt arī atkarīgs no sadarbības ar “Dinamo”.

HK “Liepāja”

No pērnā gada+atnākuši-aizgājuši
v Nazarovsv Jučers (“Lustenau”/Alpi/Austrija)v Zakrevskis (“Sande”/Vācija-4)
v Glūzda (Liepāja-2)
a/u Ņekļudovsa Freibergs (Bādkisingena/Vācija-4)a M. Jākobsons (“Guts”/Zviedrija-4)
a Alonderisa Reinis Demiters (Puigčerda/Spānija)a Elbrets (?)
a Minajevsa Freimanis (“Kurbads”)a Vībans (“Dinaburga”)
a Pāvelsons? a Grīnbergs (“Rivermen”/SPHL/ASV)
a Rumševics
a Ķevlis
u Zabisu Miezis (“Zemgale”)u Kalns (“Dundee Stars”/Anglija)
u Freijsuu Dilevka (“Gjovik”/Norvēģija-2)u Štelmahers (?)
u Žučkovsu Plānics (“Gjovik”/Norvēģija-2)u Visockis (“Zemgale”)
u Vilmansu Kaļeiņikovs (Kicbiēla/Alpi)u V. Maslovskis (?)
u Fomins? u Krasiļņikovs (“Snipers”/WSHL/ASV)u Freidenfelds (FPS/Somija-3)
u Butānsu Auziņš (Liepāja-2)u Korņilovs (“Olimp”)
u Binkulisu Ļaščenko (“Raiders”/NIHL/Anglija)
u Rungovskis

"Olimp" ar olimpieti Bārtuli

2019. gada vasaras karstākais notikums, protams, ir “Olimp” komandas izveidošana. It kā ar Kazahstānas biznesmeņu piešprici, taču sevišķi moralizēt nevajadzētu – galu galā gandrīz visa Latvijas futbola virslīga turas uz austrumu kaimiņu naudas. “Olimp” sastāvs ir gana spēcīgs, mazliet atkārtojot, bet laikam jau tomēr pārsitot “Prizmas” pērnās vasaras vēlmes. Un nav nekāds pasaules grēks, ja tie, kas pērn gribēja plūkt laurus ar “Prizmu”, šogad ir “Olimp” - aizsargi Georgijs Pujacs un Aleksandrs Jerofejevs un uzbrucējs Aleksejs Širokovs gan ar sānlēcienu uz Eiropu. Aizsargi Apsītis, Ķuzis, arī Brakšs, uzbrucēji Miks Komuls... “Prizmas” galvenais treneris Ēriks Miļuns saka, ka parakstījis pat vienpadsmit (!) transfērus uz “Olimp”.

Komanda liekas ļoti interesanta – tur ir gan pieredzējušie, gan ļoti pieredzējušie kā Nikolajs Sirotkins (1963), gan eksjuniori, kuri atgriezušies no vairākiem ārzemju klubiem. Pērnās sezonas pekinieti Oskaru Bārtuli ieskaitot. Par katru no pieredzējušajiem varētu uzrakstīt mazu topiku, bet man patīk vārtsargs Ervīns Muštukovs. Kurš ir ļoti taisnprātīgs spēlētājs.

Odioza figūra “Olimp” nometnē noteikti ir komandas galvenais treneris Jurijs Agureikins (1951.), kurš Rīgā atgriezies pēc divdesmit gadiem Daugavpilī. Kā pasmējāmies preses konferencē, tad Daugavpils par viņa transfēru prasījusi deviņus miljonus. Joks, protams.

Kluba vēlmes: publiski nav zināmas.
“VV”prognoze: sastāvs kā čempioniem. Uz papīra. “Play-off” jātiek.

“Olimp”

No pērnā gada+atnākuši-aizgājuši
g. treneris Agureikins (“Dinaburga”)
v Muštukovs (Milūza/Nica/FRA)
v Naumovs (“Lido”)
a Bārtulis (“Kunlun Red Star”)
a Pujacs (Drēzdene/Vācija-2)
a M. Širokovs (“Prizma”)
a Jerofejevs (“Ritten/Renon/Alpi)
a Apsītis (“Prizma”)
a Ķuzis (“Prizma”)
a Brakšs (“Prizma/Pārdaugava”)
a Bončs-Brujevičs (Krievija/“Frederikshavn”/Dānija-2)
a Balakuns (“Sande”/Vācija-4)
u A. Širokovs (“Prizma”)
u Undelis (HS “Rīga”)
u Miks Komuls (“Prizma”)
u Jeļisejevs (“Ņeftjaņik”/Almetjevska/AHL)
u Cipruss (HK “Rīga”)
u Ezītis (“Cyclones”/NCDC/1998)
u Mežaraups (“Mārupe”/Latvija-2)
u Korņilovs (Liepāja)
u Zantmans (“Lido”)
u Fricbergs (“Eagles”USPHL/ASV/1998)
u Potapenko (?/1994)
u D. Krūmiņš (HK “Rīga”/”Lido”/1999)
u Lejnieks (“Muik”/Somija-3)
u Tempelmanis (?/1997)
u Koniševs (HS “Rīga”)
u N. Sirotkins (1963)

Noslēpumainā "Zemgale"

Laikā, kad pirmie divi klubi jau būs krustojuši nūjas, Jelgavas komanda spēlēs četru klubu turnīrā Ukrainā... Komandas oficiālais pieteikums čempionātam pagaidām ir stipri šķidrs - tikai trīs uzbrucēji un astoņi aizsargi. Taču komandā, protams, spēlētāju ir vairāk. Taču, tāpat kā citos klubos, vairāku spēlētāju transfēri nav nokārtoti. Tāpēc pagaidām pret vairākiem uzvārdiem redzamas jautājuma zīmes. Pēc neoficiālas informācijas spēlēt profesionāli beiguši Rinalds Rosinskis, Rūdolfs Prūsis un varbūt arī Kristaps Millers. Par vairākiem spēlētājiem ziņas ir diezgan pretrunīgas. Tā daudz kur pabijusi informācija, ka aizsargs Kristaps Jākobsons dosies studēt uz ASV, bet kluba mājas lapā lepni gozējas viņa foto – kā komandas spēlētājam. Nepārmetot “Zemgalei” vien, bet gandrīz visu klubu mājas lapas ir vienkkārši katastrofālas vai katastrofāli vienkāršas – bez jebkādas normālas informācijas. Izņēmums - “Kurbads”.

“Zemgales” sastāvs ir tik mainīgs, ka šobrīd grūti kaut ko spriest par tās varēšanu. Aizpērn Valerijs Kuļibaba un Igors Ļebedevs mūs visus jau pārsteidza. Kāpēc lai tas neatkārtotos.

Kluba vēlmes: “play-off” un paši augstākie mērķi.
“VV” prognoze: 4. vai 5. vieta.

“Zemgale”

No pērnā gada+atnākuši-aizgājuši
v Petkus
v Cimermanis
a Grundmanis? a Emess (ASV/“Vannas”/Zviedrija-3)a Jākobsons (? Aļaska/NCAA/ASV)
a Mežulis? a Kovirins (Krievija/“Sarmaty”/MHL)a Rosinskis (beidz spēlēt?)
a Popovs? a Janda (Čehija/“Kings”/NCDC/ASV)a Zeilis (?)
a Goršanovs (“Zemgale/Juniors”)a Gelažis (?)
u Begovsu G. Sprukts (Brest/FRA-2)u A. Homjakovs (“Mogo”)
u Feoktistovsu Visockis (Liepāja)u Ribčiks (Doņecka/Ukraina)
u Adelsonsu Minajevs (Krievija/“Bobruisk”/BLR-2)u Miezis (Liepāja)
u Misjusu Vasiļjevs (Krievija/“Tolpar”/MHL)u Prūsis (?)
u Bernhardsu Dietlavs (ilgstoši nav spēlējis)u Ogorodņikovs (treneris Ķīnā)
u Kurņiginsu Mezītis (“Zemgale/Juniors”)u Ozollapa (Ādendorfa/Vācija-4)
u Novikovsu N. Bērziņš (“Venta 2002”)u Žohovs (Aļaska/NCAA/ASV)
u Mežsargsu Millers (?)
u Āboliņš

“Prizmai” 21. sezona...

2014. gada Latvijas čempioni pērn bija stipri ambiciozi, bet šogad komandas aizgājēju un atnācēju saraksts ir gana plašs – prom divi vārtsargi, ieskaitot pērnās sezonas atklājumu Jāni Auziņu, prom trīs vai pat pieci aizsargi. Un seši uzbrucēji... Vasarā vienubrīd pat izskanēja runas, ka “Prizmai” vismaz uz laiku virslīgā būs pauze. Apvienojoties ar IHS, komanda ir. Kur var atgriezties tie, kam tepat Latvijā vai ārzemēs lidojums nav izdevies.

Kluba vēlmes: gatavot spēlētājus izlasēm un dot iespēju turpināt karjeru kluba vecākajiem hokejistiem.
“VV” prognoze: vajadzētu tikt “play-off”, tātad ne zemāk par 6. vietu.

“Prizma”

No pērnā gada+atnākuši -aizgājuši
v Ošiņšv Norvaišs (HS “Rīga”)v Auziņš (“Cranes”/Āzija)
v Kuroiva (Ganwon/Āzija)v Tomass (“Dinaburga”
a Arturs Apfelbaumsa J. Mateiko (“HS Rīga”)a M. Širokovs (“Olimp”)
a Juris Bērziņša Romans (“Lido”)a Apsītis (“Olimp”)
a Treimanisa Ķuzis (“Olimp')
a Jēkabs Bērziņša M. Freimanis (?)
a Žuļevs
a Kuprijanovs
a Barkāns
u Arm. Bērziņšu Zelts (“Prizma/Pārdaugava”)u A. Širokovs (“Olimp”)
u Brahmanisu Voiceščuks (“Prizma/Pārdaugava”)u M. Lipsbergs (“Dņepr”/Ukraina)
u Smirnovsu Ev. Ozols (“Lido”)u Pečura (“Dinaburga”)
u Grīnbergsu Trasūns (HS “Rīga”)u Miks Komuls (“Olimp”)
u K. Riekstiņšu Siliņš (“Lido”)u Baburins (?)
u Liepau Galsons (“Lido”)u Valters Apfelbaums (?)
u Beizaksu Stāmurs ("Pārdaugava")u P. Marcinkevičs (ASV)
u Tiltiņšu Bisenieks (?)

“Dinaburga” traucēs citiem... uzvarēt

Daugavpilī ir otra vecākā hokeja halle (1999) ārpus Rīgas pēc “Liepājas metalurga” uzceltās, taču pienesums hokejā nav salīdzināms. Nu pēc vairāku gadu pārtraukuma komanda atgriezusies virslīgā. Pērn uzvarējuši Junioru Atīstības hokeja līgas regulāro čempionātu, daugavpilieši izslēgšanas spēlēs tomēr palika bez medaļām.

Tikai apveicama ir Daugavpils vēlme atgriezties virslīgā. Hokeja laukumā vienmēr ambiciozs ir bijis viens no labākajiem pēdējās desmitgades mūsu aizsargiem Atvars Tribuncovs. Nu pienākusi debija kā kluba galvenajam trenerim. Lai izdodas! Žēl, ka mājās nepalika divi Daugavpils hokeja dūži Edgars Apelis un Arturs Kuzmenkovs.

Kluba mērķis: traucēt vinnēt citiem, tas būs aizsardzības hokejs
“VV” prognoze: uz papīra izskatās pēc autsaidera, nepalikt pēdējiem.

“Dinaburga”

No pērnā gadaatnākušiaizgājuši
+ g. tr. Tribuncovs (“Sariarka”/VHL)- g. tr. Agureikins (“Olimp”)
v Čmutovsv Tomass (“Jūrmala SS/Pārdaugava”)
v Dončenko (Krievija/Saratova/Krievija-3)
a M. Ļeščovsa Jakovļevs (“Urdin”/Spānija)a J. Mateiko (“Prizma)
a Mamajsa Gusevs (Lietuva/HK “Rīga”/MHL)a Apelis (“Kraft”/Somija-4)
a R. Vasiļjevsa Vībans (Liepāja)a Bihanovs (?)
a Gumars (Kazahstāna/1999)a Azarevičs (Daugavpils U16)
u Barkovskisu Pečura (“Prizma”)u Kuzmenkovs (“Kraft”/Somija-4)
u V. Vabišcevičsu Jevdokimovs (HS “Rīga”/2001)
u Galilejevsu E. Petrovs (“Wings”/J20 Elit/Zviedrija-3/1999)
u Tretjakovsu Ancītis (“Invicta Dynamos”/NIHL1/Anglija-3)
u Grigorjevsu Mihaļovs (Krievija/HK Rosssh”/NMHL/1998)
u Bēķisu Sarapuļcevs (Krievija/“Kunlun Red Star”/MHL/1999)
u Aleidzāns

Sorokins un HS “Rīga”

Saprotamu iemeslu dēļ HS “Rīga” sastāvs izskatās pēc vilcienu kustības saraksta. Viss ir loģiski – puiši, kas pārauguši Latvijas U-18 izlases vecumu, dodas tālāk, pārsvarā uz MHL spēlējošo HK “Rīga”, bet vietā nāk hokeja skolas “Rīga” jaunuļi no 2002. un 2003. gada komandām. Tā kā šogad HS “Rīga” oficiāli ir pasludināts par Latvijas izlases bāzes klubu, tad tur iesaukti arī vairāki jaunie spēlētāji no citām komandām – no Jelgavas, Mārupes, Rodrigo Laviņa “Baltajiem vilkiem.” Aiztika neesot tikai Liepāja.

HS “Rīga” pieteikumā ir 32 uzvārdi. Kas nav slikti. Taču laukumā iet tikai 22. Līdz ar to rodas jautājums, kur spēlēt pārējiem. Vienubrīd viss bija tiktāl samudžināts, ka tiem citu klubu deleģētajiem, kas paliek ārpusē, esot jādodas spēlēt uz vecajām mājām, nevis kopā ar HS “Rīga” Junioru Attīstības līgā.

Kluba vēlmes: sagatavot pamatsastāvu Latvijas U-18 izlasei.
“VV” prognoze: Oļega Sorokina komanda sitīsies par “play-off”.

HS “Rīga”

No pērnā gada+atnākuši-aizgājuši
v Lazdiņšv Pilsētnieks (“Mārupe”/JAHL)v Šilovs (ASV)
v Pučev Lipskis (“Baltie vilki”/U-17)v Norvaišs (“Prizma”)
v Brūveris (HK “Rīga”)
a Krustiņša Seilis (“Rīga-03”)a Ošenieks (HK “Rīga”/MHL)
a Leps (“Rīga-02”)a Tumānovs (HK “Rīga”/MHL)
a Kadņikovs (“Rīga-03”)a Brikmanis (HK “Rīga”/MHL)
a Orniņš (“Rīga-02”)a J. Mateiko (“Prizma”)
a Ginters (“Rīga-02”)a Ņ. Mateiko (HK “Rīga”/MHL)
a E. Auziņš (“Rīga-02”)a Ūdris (“RoughRiders”/EHL/ASV)
a Slišāns (“Rīga-02”)a Mežnieks-Zahars (?)
a R. Andersons (“Baltie vilki”/U-17)a Beločickis (?)
a G. Ozoliņš (“Baltie vilki”/U-17)
a Eberliņš (“Rīga-03”)
a Špaks (“Rīga-03”)
a Gontars (“Rīga-03”)
a Kondrovs (JLSS U-17)
u Prohorenkovsu Klemka (“Baltie vilki”/U-17)u Koniševs (“Olimp”)
u Rudzītisu Brauns (“Zemgale/Juniors”/JAHL)u Undelis (“Olimp”)
u R. Vītoliņšu Purmalis (“Mārupe”/JAHL)u Ansons (“Drakkar”/Kvebeka)
u Petrovičsu Veinbergs (JLSS U-17)u Jevdokimovs (“Dinaburga”)
u Zalānsu Avotiņš (IHS/”Pārdaugava”/U-17)u Trastašenkovs (HK “Rīga”/MHL)
u Kļešetņikovs (“Baltie vilki”/U-17)u Polcs (“Foreurs”/Kvebeka)
u Bergmanis (IHS/”Pārdaugava”/U-17)u Skrastiņš (HK “Rīga”/MHL)
u Tužilkins (“Rīga-02”)u Sažko (HK “Rīga”/MHL)
u Šulcs (“Rīga-03”)u Liģis (HK “Rīga”/MHL)
u Silkalns (“Rīga-03”)u Biškins (HK “Rīga”/MHL)
u Ostankovičs (“Rīga-03”)u Bucenieks (HK “Rīga”/MHL)
u Mintaustišķis (HK “Rīga”/MHL)
u Trasūns (“Prizma”)


Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
Miķelis Rēdlihs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
11

Bez vairākuma un mazākuma, ar vairākiem antirekordiem

Rīgas “Dinamo” komanda pabeigusi savu divpadsmito sezonu KHL. 24 klubu konkurencē – 23. vieta, ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11.0%), ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%). Labi, ka izdevās apsteigt Minskas “Dinamo”, kā arī sezonas beigās nesalūztot, bet gana labi finišējot.
Basketbola fana sapnis - Kristaps Porziņģis Latvijas izlasē. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

Matulis prāto par otro izlašu Eiropas čempionātu basketbolā, NBA un NHL

Savā sporta žurnālista darbā esmu redzējis tik daudz idiotību, nu kaut vai virslimita neizšķirtus PSRS futbolā, kas savulaik liedza augstākajā līgā iekļūt Rīgas “Daugavai”, bet Eiropas 2021. gada basketbola čempionāts tomēr pārsit visu. Līdz šim man bija šķitis, ka sportā galvenais ir noskaidrot spēcīgāko, bet FIBA Europe izdevies mani šokēt. 32 Eiropas valstu izlases, sadalītas astoņās grupā pa četri, sacenšas, lai nepaliktu savās grupās pēdējie, pirmajām trim kvalificējoties finālturnīram. Gluži kā bērnudārza jaunākajā grupiņā, kad jāskaita dzejolītis Ziemssvētku vecītim – dažs šļupst, dažs vispār vēl lāga nerunā, bet saldumu paciņu un uzslavu no Ziemssvētku vecīša saņem visi...