Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

"Prizma/IHS" atkal grib vismaz bronzu

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Prizma/IHS" atkal grib vismaz bronzu
Ēriks Miļuns
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pagājušās sezonas beigās paklīda runas, ka Rīgas “Prizma” varētu šo hokeja sezonu izlaist. Pērn – savā divdesmitajā sezonā, tika darīts daudz, lai vismaz dabūtu bronzas medaļas, taču mazliet pietrūka. Kāpēc? Gan jau to treneri kopā ar kluba bosiem noskaidroja. Bet runas par “Prizmas” klīnisko nāvi izrādījās stipri priekšlaicīgas. Kopš 29. jūlija komanda ir uz ledus, kā arī katru dienu notiek sausie treniņi. Sastāvs varbūt nav tik šerps kā pērn ap šo laiku, taču nav arī tāds, kurš nebūtu konkurēt spējīgs.

Rakstot par citām komandām, ir jau pieminēti “Prizmas” aizgājēji – atbirums praktiski sākās jau pērn septembrī (Georgijs Pujacs), pēc tam novembrī (Aleksandrs Jerofejevs), bet sezonas pašās beigās uz Vāciju devās arī Aleksejs Širokovs. Nikolajam Sirotkinam ar palīgiem veidojot jaunu komandu, cietusi arī “Prizma”. Komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns gan sarunas laikā bilst, ka principā zaudēts viens piecnieks (Maksims Širokovs, Krists Apsītis, Sergejs Pečura, Miks Lipsbergs un Ēriks Bisenieks), Širokovam un Apsītim dodoties uz “Olimp”. Pretī vairāku pērnās sezonas spēlētāju uzvārdiem nu ir atzīme – pagaidām beidzis spēlēt hokeju. Vasarās tā notiek, bet, nākot tuvāk sezonai, daudziem atgriežas spēlētprieks. Tātad pagaidām spēlēt beiguši aizsargs Miķelis Freimanis (1992), uzbrucēji Ēriks Bisenieks (1982), Sergejs Pečura (1987), Aleksandrs Baburins (1988), Miks Lipsbergs (1991). Uz Koreju devies Valters Apfelbaums (1998), “Olimp” kā jauno hokeja spēlēšanas vietu izvēlējies uzbrucējs Miks Komuls (1993), kā arī aizsargs Rihards Ķuzis (2000). It kā Daugavpils virzienā raugoties Pečura, kā arī jauniņais vārtsargs Ernests Tomass (2000), bet starpsezonas prāvākais zaudējums noteikti ir vārtsargs Jānis Auziņš (1991), kuru noskatījis japāņu klubs no Āzijas līgas “East Hokkaido Cranes”. Uz ASV gatavojas doties U-20 izlasē spēlējušais uzbrucējs Patriks Marcinkevičs (2001).

Kuri spēlētāji palikuši no pagājušās sezonas? Tie ir vārtsargs Klāvs Deimonds Ošiņš, aizsargi Artūrs Apfelbaums, Niklāvs Balgalvis, Jēkabs un Juris Bērziņi, Artūrs Treimanis un Iļja Žuļevs, uzbrucēji Edgars Beizaks, Armands Bērziņš, Boriss Bessmertnijs, Edijs Brahmanis, Sandis Grīnbergs, Kristaps Liepa, Kristaps Riekstiņš, Ņikita Šaburovs, Andrejs Smirnovs un Kārlis Tiltiņš. Pēc divām sezonām HS “Rīga” savā klubā atgriezies vārtsargs Rihards Norvaišs (2000), būšot arī pirms pāris sezonām te jau spēlējušais japānis Jošihiro Kuroiva (1993), kā arī gaidīts tiek Igaunijas izlases vārtu sargātājs Villems Henriks Koitmā (1990, pērn Ungārijas “Vasas”), no “Prizmas/Pārdaugavas” uz augšu pacelti uzbrucēji Kristiāns Zelts (1995) un Niks Sandis Voicesčuks (1997). trenējas arī trīs jaunekļi no “Lido” - Toms Liniņš, uzbrucēji Everts Ozols, Jēkabs Siliņš (visi – 2001). Pēc vairāku gadu pauzes hokejā atgriezies kādreiz par lielu talantu uzskatītais uzbrucējs Valdis Augusts Vasiļonoks (1996), nu esot izmācījies gan par kultūrisma, gan hokeja treneri. Un, protams, ar komandu trenējas arī vairāki IHS (Volvo hallē bazētā Starptautiskā hokeja skola) audzēkņi.

“Skaidrs, ka mums ir grūti sacensties ar pašvaldību atbalstītām komandām un Latvijas hokeja grandiem, mums visu hokeju atbalsta viena firma un viens sponsors (IHS), ne centa no Rīgas pašvaldības”, skarbs ir Ēriks Miļuns. “Bet mēs cīnīsimies un nevienam ceļu negriezīsim. Bet principā mēs spiedīsim uz gados jaunajiem hokejistiem. ”

Pirmā pārbaudes spēle 13. augustā ar HK “Liepāja”.

Pazīstot treneri Miļunu vismaz 30 gadus, beigās atļaušot kādu vecu anekdoti. Saruna ebreju ģimenē. Sāra, es arī šogad gribu uz Parīzi! Pag! Vai tad pērn jau tu tur biji? Nē! Bet pērn arī es gribēju. (Nekāda konteksta ar raksta virsrakstu.)

     [+] [-]

, 2019-08-08 20:43, pirms 5 gadiem
Miks tak jau pie Mogo ir.

     [+] [-]

, 2019-08-09 09:48, pirms 5 gadiem
Bronza? Visu cieņu par ambīcijām, bet uz Kurbada, Mogo, Olimpa un arī Liepājas fona šeit nosauktais sastāvs nešķiet līdzvērtīgs.

     [+] [-]

, 2019-08-09 15:39, pirms 5 gadiem
Lai pa priekšu plejofos tiek
restorāni Rīgā - saņem atlaides