Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Kašķis volejbola saimē turpinās. Baņķieris – jaunais LVF prezidents?

Kašķis volejbola saimē turpinās. Baņķieris – jaunais LVF prezidents?
Jānis Buks
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

2017. gada 30. janvārī paprāvs pulciņš Latvijas volejbola sabiedrības cilvēku nāca klajā ar atklātu vēstuli, kurā aicināja objektīvi izvērtēt esošo situāciju volejbolā, godīgi un atklāti diskutēt par (ne)notiekošo sporta veida dzīvē mūsu valstī. Vēstules pavadošajā dokumentā sporta sabiedrība tika iepazīstināta ar domubiedru grupas izstrādātu volejbola stratēģisko vīziju 2017. – 2021. gadam. Pāris dienas vēlāk par Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidentu atkārtoti tika ievēlēts Atis Sausnītis. Lai gan gaisotni kongresā par mierīgu nosaukt nevarēja, ilggadējais federācijas vadītājs saņēma 53 no 58 biedru balsīm – pārliecinoši!

Kopš prezidenta vēlēšanām pagājis gads, vēlāk opozicionāri centusies iesaistīties federācijas darbā, mainīt pastāvošo iekārtu, uzlabot situāciju sporta veidā, taču pašu izvirzītie mērķi sasniegti tikai daļēji. Federācijas prezidenta amatā joprojām Sausnītis, īstas pārmaiņas tā arī nav notikušas. Lūkojām skaidrot, kāpēc? Volejbola sabiedrība nav gatava pārmaiņām? Puses piekritušas mierīgai līdzās pastāvēšana? Cīņa par varu, ietekmi un savu ideju realizēšanu turpinās? Opozicionāri nebaidās nosaukt darbus, kurus lielā mērā viņu rokām izdevies paveikt nepilna gada laikā, neieņemot nekādus amatus, bet vai būs arī “revolūcija” un “asinis”? Dzīvosim, redzēsim. Šoreiz stāsts par samierinātāju – kādu Jāni Buku, kuram volejbols nav svešs jau no agras bērnības. Nu viņš gatavs nākt un darīt, lai volejbols atgūtu savu agrāko spozmi.

Nelielai atkāpei jāpiebilst, ka īsi pēc LVF prezidenta vēlēšanām nodibinātā biedrība “Es par volejbolu!” iesniedza prasību tiesā, kurā apšaubīja prezidenta kandidātu izvirzīšanas likumību (pamatojoties uz EPV apkopoto informāciju, e-pasts par 3.februāra kopsapulci ticis izsūtīts pirms Ziemassvētkiem, bet kandidātu pieteikšanās termiņš beidzies 3.janvārī, kas, “Es par volejbolu!” prāt, liek domāt par apzinātu vēlmi saglabāt amatu esošajam prezidentam un Valdei). Pirmā tiesas sēde 22.janvārī notikusi un tajā opozīcijas pārstāvji iesnieguši papildus pierādījumus, kurā apšauba vairāku kopsapulcē klātesošo personu tiesības balsot LVF biedru vārdā. Nākamā tiesas sēde paredzēta 18.aprīlī.

Karš, revolūcija, apvērsums, kašķis – visi šie vārdi volejbola sabiedrībā aktīvi tiek locīti kopš aizvadītā gada ievada, kad kopā nāca volejbola sabiedrības pārstāvji, lai paustu neapmierinātību ar pastāvošo iekārtu, likumiem, kādi valda volejbola varas gaiteņos. Ja neskaita ģenerālsekretāra Aināra Dakšas aiziešanu no amata, nekādas citas izmaiņas LVF amatos nav notikušas. Prezidents tas pats, viceprezidenti – arī, valdes sastāvs bez izmaiņām. Ak jā, Latvijas vīru izlase tikusi pie jauna galvenā trenera, arī to stimulējusi Biedrība “Es par volejbolu!”

Visu aizvadīto gadu volejbola kuluāros, kā arī publiski notika zināma “grūstīšanās”, taču līdz īstai cīņai lietas tā arī nenonāca. Ja sākotnēji esošā vadība “Es par volejbolu!” darbības nopietni neuztvēra un pie sarunu galda neaicināja, tad gada otrajā pusē lietas pamainījās: pie jaunās volejbola stratēģijas izstrādes strādāja abas puses, rezultātā nonākot līdz ļoti sakarīgam dokumentam, kurš nu jāsāk realizēt. Te atkal abas puses nespēj vienoties. Esošie “bosi” uzskata, ka nekas nav jāmaina, kamēr “jaunie” vēlas izmaiņas. “Būtisku pretrunu starp lielāko daļu no LVF biroja, arī valdes cilvēkiem un tā saucamo opozīciju nav. Mums ir savs skatījums no malas un tas parāda, ka esošais LVF pārvaldības modelis sevi ir izsmēlis un neatbilst volejbola dzīves realitātei. Volejbolā ir krīze pārvaldībā un tieši neefektīva pārvaldība ir tā, kas radījusi arī krīzi rezultātos, skatītāju intereses zudumu, finanšu lejupslīdi,” pauž galvenais nemiera cēlājs Kaspars Timermanis.

“Ar katru gadu interesantu iesaistīties LVF organizētajās sacensībās samazinās. Faktiski LVF zem sava jumta ir saglabājusi gandrīz tikai sporta skolas un klubus, kuriem vēl šķiet prestiži spēlēt Baltijas līgā vai Nacionālās līgas sacensībās. Volejbola "otra" seja parādās Entuziastu volejbola līgā, kur notiek spēles sešās dažādās līgās vīriešiem un trīs līgās sievietēm ar labu mārketinga produktu un organizatoru rūpi par komandām, spēlētājiem. Ja tuvākajā laikā federācijas kardināli nedomās par domāšanas maiņu vadības līmenī, kā arī par sistēmisku un sistemātisku darbu pie volejbola saimniecības sakārtošanas, tad aktīvo federācijas biedru kļūs mazāk un mazāk,” turpina Timermanis.

Ja par stratēģiju abas puses nu ir vienojušās, tad par LVF statūtu izmaiņām gan nē. Paredzams, ka tas būs vēl viens iemesls, lai puses turpinātu ķīvēties. Kamēr vieni (esošie) uzskata, ka lielas izmaiņas statūtos nav nepieciešamas, otri (jaunie) – ka vajadzīgs jauns pārvaldības modelis, radot mazāku, bet darbotiesspējīgu Valdi. Jaunajā modelī politisko un ekonomisko padomdevēju vieta paredzēta jaunizveidotajā Padomē. Kamēr nebūs reālas pārmaiņas LVF vadības modelī, tikmēr nauda no zila gaisa arī nenokritīs. Darbā ar valsts naudas piesaisti Sausnītis un volejbolisti noteikti nav pēdējie, bet privāto sponsoru piesaistē netiek darīts gandrīz nekas. Tam piekrīt arī Timermanis. “Privātajiem atbalstītājiem jārada atklāta un pateicīga vide, mūsdienīgs skats uz mārketingu,” viņš uzskata, paužot neticību, ka esošā valde to spēj paveikt.

Jauna “ģimenes galva”?

Priecē, ka uz skatuves iznāk arī kāda jauna seja, tas patīkami atdzīvina esošo bildi. Pušu samierinātāja lomu uzņēmies kādas Jānis Buks – baņķieris un volejbolists, ar kuru savulaik kopā uzspēlējis arī šo rindu autors.
Jūtams, ka viņam tuvākas “jauno” idejas, un vēlme pēc pārmaiņām. “Es nāku ar mūsdienīgu pasaules redzējumu un absolūti skaidru izpratni par labākajiem korporatīvās pārvaldības principiem un metodēm. Mēs esam gatavi izveidot spēcīgu profesionāļu kodolu, kur apvienot volejbola ekspertus kopā ar lielu uzņēmumu vadītājiem ar daudzgadīgu un rietumniecisku pieredzi. Mūsu mērķis ir padarīt volejbolu par pievilcīgu produktu, kas būtu saistošs privāto finanšu līdzekļu donoriem (sponsoriem), tādējādi iepludinot volejbolā finanšu līdzekļus, kas ļautu sasniegt stratēģiskos mērķus,” teic Buks, kurš šobrīd ieņem vadošu amatu AS “Luminor Banka” – korporatīvo klientu pārvaldes vadītājs un valdes loceklis. Iepriekš vadījis “Nordea” banku, arī “UniCredit līzings” Latvijā un Krievijā un “SEB līzings”. Šaubīties par viņa kontaktiem dažādos gaiteņos nebūtu pareizi.

Asinis jaunā potenciālā “ģimenes galva” nevēlas, jo saprot, ka arī Sausnīša ietekme var būt noderīga. Liet asinis šādu vīru sabiedrībā nav pieņemts. Ticams, ka paveicot darbu kuluāros (ar biedriem), Buks var iegūt vairākuma atbalstu vēlēšanās, taču izskatās, ka līdz tām būs jāpagaida.

“Ja turpinās darboties esošā valde, kas nespēj pat šobrīd sanākt statūtos noteiktajā kārtībā (ne retāk kā reizi trijos mēnešos), mēs turpināsim sekot līdzi tās spējai realizēt stratēģiju,” apņēmību neatmest visam ar roku izsaka Timermanis.

Sapņi… Murgi?

Kas notiks tālāk, nemāku atbildēt, bet labākais volejbolam būtu sekojošais: Sausnītis pasper solīti sāņus (kļūst par LVF padomes locekli vai federācijas goda prezidentu), turpinot palīdzēt sporta veidam ar sev pieejamajiem ieročiem. Tiek izveidota Padome, kurā iesaistās vēl pāris lieli uzņēmēji. Šur un tur dzird vīru uzvārdus, kuri būtu gatavi to darīt ar jaunā prezidenta svētību kaut šodien. Tālāk jau tiek veikts “kosmētiskais remonts” LVF ofisā. Par jauno federācijas prezidentu pirms visa augstāk minētā jau kļuvis Jānis Buks! Vismazāk gribētos, lai tik cienījams vīrs kā Sausnītis, kurš volejbolā paveicis tiešām labu darbu, piedzīvotu Kirova Lipmana likteni, kad “jaunie” prom ejot vīram vēl velta arī necenzētu leksiku… Pateicība par paveikto un cieņas izrādīšana būtu tieši laikā. Manuprāt, Buks tam ir gatavs. Bezkontakta sporta veidā intelekts “laukumā” ir būtisks.

Scenārijs, kurš šķiet mazāk reāls – “jaunie” visam atmet ar roku, viss turpinās līdzšinējā ritmā. “Jaunie” publiskajā telpā turpina ierieties, bet karavāna iet tālāk. Cik tālu, tas jau ir jautājums, citai reizei!

Šur un tur dzirdamas arī runas par alternatīvas volejbola federācijas izveidi, kas nebūtu nekas neparasts, ņemot vērā, ka šobrīd LVF sacensībās nepiedalās gandrīz 100 komandu, kas to dara Entuziastu volejbola līgas organizācijos turnīros.

Problēmu volejbolā pietiek, jācer, ka “jaunie” tiešām apzinās, cik situācija patiesībā ir smaga. Lai uzlabotu lietas un vietas, nepietiks ar gadu vai diviem… Būs nepieciešama vismaz desmitgade! Ja neticiet, pavaicājiet Aigaram Kalvītim un Viesturam Koziolam. Vēl kas - volejbolā šobrīd ir pārlieku daudz pelēko kardinālu, kuri tikai jauc gaisu un… galvas, arī Sausnītim. Kuri, viņiem pašiem tas labi zināms.

Galveno notikumu hronoloģija:

- 30.01.2017. - domubiedru grupa izplata atklātu vēstuli un sporta veida attīstības stratēģisko vīziju;
- 03.02.2017. – Atis Sausnītis tiek pārvēlēts LVF prezidenta amatā. LVF oficiālās personas (Sausnītis, Pēkalis) pauž gatavību sēsties pie galda, lai pārrunātu ar atklātās vēstules autoriem volejbola nākotnes jautājumus. LVF kopsapulcē tiek iesniegts 12 LVF juridisko biedru parakstīts iesniegums par volejbola nākotnes stratēģijas izskatīšanu un apstiprināšanu.
- 22.02.2017. – LVF valdes sēdē par ģenerālsekretāru tiek apstiprināts Ainārs Dakša (ģenerālsekretāra pienākumus pildīja arī iepriekš);
- 24.02.2017. – tiek nodibināta biedrība “Es par volejbolu!”.
- 03.03.2017. – “Es par volejbolu!” izvirza kandidatūras darbam LVF komisijās. Neviens no EPV izvirzītajiem kandidātiem netiek uzaicināts nevienā LVF komisijā.
- 15.03.2017. - Biedrība “Es par volejbolu!” iegūst LVF biedra statusu.
- 20.03.2017. – 1,5 mēnesi pēc Kopsapulces, nesaņemot uzaicinājumu no LVF Valdes uz “apaļā galda” diskusiju, “Es par volejbolu!” aicina atbalstītājus un interesentus uz pašu organizētu tikšanos.
- 07.04.2017. – vairāk kā 2 mēnešus pēc Kopsapulces joprojām neseko nekāda LVF rīcība, "Es par volejbolu!" nosūta LVF valdei un biedriem vēstuli, kurā aicina valdi:
1) sniegt LVF biedriem informāciju par to, kādus amatus un pienākumus šobrīd pilda LVF ģenerālsekretārs Ainars Daksa, šo amatu ieņemšanas kritērijus un apstiprināšanas tajos pamatotību.
2) izvērtēt LVF ģenerālsekretāra kompetenci un atbilstību ieņemamajam amatam:
- nepildot Valdes 2017. gada 03. februāra Kopsapulcē, 2017. gada 22. februāra un 15. marta Valdes sēdēs pieņemtos lēmumus – par komisiju darba organizēšanu, informatīvo materiālu nosūtīšanu LVF biedriem, EPV pārstāvju uzaicināšanu uz Valdes sēdi.
- bezdarbību LVF stratēģijas un attīstības programmas sagatavošanā un apstiprināšanā, ar to radot riskus par valsts finansējuma nesaņemšanu.
3) izsludināt konkursu uz LVF ģenerālsekretāra amatu, izvērtējot lietderību apvienot ģenerālsekretāra pienākumus ar citiem amata pienākumiem.
4) izsniegt LVF biedriem iepriekšējo gadu LVF stratēģijas un attīstības programmas saskaņā ar LVF statūtiem un ārējiem normatīviem aktiem.
- 12.04.2017. EPV vēršas LSFP, kurā lūdz izvērtēt LVF valdes bezdarbību gan dokumentu neizsniegšanā, gan arī jautājumā par stratēģijas izskatīšanu nevirzīšanā. LSFP tiek norādīts uz būtiskiem pārkāpumiem LVF kopsapulces sasaukšanas procedūrā, kā arī LVF biedru reģistra neatbilstībai Sporta likuma prasībām.
- 24.04.2017. – EPV vēršas pie LVF ar jautājumu par atbalsta sniegšanu Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem pirms Eiropas čempionāta Jūrmalā;
- 03.05.2017. – ievērojot Biedrību un nodibinājuma likumā noteikto 3 mēnešu termiņu, “Es par volejbolu!” un VK “Ozolnieki” tiesā apstrīd LVF prezidenta pārvēlēšanu;
- 02.06.2017. - Reaģējot uz Latvijas vīriešu volejbola izlases sniegumu starptautiskā līmeņa sacensībās, virkne kādreizējo volejbola izlases spēlētāju (Caics, G.Celitāns, A.Celitāns, Ramma, Koržeņevičs, Medenis, Štāls) atklātā vēstulē pauž satraukumu par valstsvienībā notiekošo un tās nākotni;
- 13.06.2017. – pēc 12.06.2017. LVF Valdes sēdes, kurā netiek skaidri lemts par Raimonda Vildes palikšanu vai nepalikšanu pie Latvijas izlases stūres. Vairāki izlases volejbolisti atklātā vēstulē pauž nevēlēšanos turpmāk spēlēt esošā valstsvienības vadītāja Raimonda Vildes vadībā;
- 11.07.2017. – nedaudz vairāk kā mēnesi pirms EČ finālturnīra LVF rod finansiālus līdzekļus, lai atbalstītu Latvijas vadošos volejbolistus pirms gaidāmā Eiropas čempionāta Jūrmalā;
- 17.08.2017. – Eiropas čempionāta laikā netālajās Baltic Beach Hotel telpās norit “Es par volejbolu!” organizēta LVF kopsapulce, kurā piedalās 32 LVF juridiskie biedri (līdz balsttiesīgam kvorumam pietrūkst 4 biedru klātbūtnes). LVF Valdei tiek iesniegta LVF attīstības stratēģija un aicinājums veikt LVF biedru rindu iztīrīšanu no “mirušajiem” biedriem.
- 06.09.2017. – LVF paziņo, ka “Es par volejbolu!” tiek izslēgta no LVF biedru vidus. EPV uzskata, ka nav juridiska pamatojuma izslēgšanai no LVF biedru rindām.
- 17.10.2017. – Notiek preses konference, kurā plašākai sabiedrībai tiek stādīts priekšā jaunais Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Āvo Kēls (Igaunija);
- 24.10.2017. – Notiek LVF ārkārtas kopsapulce, kurā netiek apstiprināts neviens LVF Valdes virzīts lēmums. Tiek nolemts jaunu kopsapulci sasaukt pirms gadu mijas;
- 11.2017. tiek izsludināts konkurss uz LVF ģenerālsekretāra amata vietu. Piesakās desmit pretendenti.
- 28.11.2017 IZM nosūta “Es par volejbolu!” un LSFP vēstuli, kurā Ministrija aicina LSFP uzņemties mediatora lomu, lai mediācijas prcesā ar EPV un LVF censtos rast volejbola attīstības interesēm atbilstošāko konfliktsituācijas risinājumu. Pagaidām LSFP nekādi nav reaģējuši uz šo IZM aicinājumu.
- 06.12.2017. Visi LVF ģenerālsekretāra amata pretendenti saņem vēstuli no LVF par to, ka ģenerālsekretāru konkurss tiek apturēts līdz Statūtu izmaiņām LVF.
- No 2017.gada vidus atteikumu par uzņemšanu par LVF biedru saņem vairāki klubi, kas vēlas kļūt par LVF biedru. Šis jautājums tikšot lemts pēc LVF Statūtu izmaiņām.
- 21.12.2017. – darba gaitas kā LVF ģenerālsekretārs beidz Ainārs Dakša (iepriekš uzrakstīja atlūgumu). Par vietas izpildītāju tiek iecelts līdzšinējais pludmales volejbola koordinators Edgars Zaiženijs.
- 05.01.2018. – LVF izsūta biedriem LVF Stratēģijas un izmaiņu LVF Statūtos projektu, lūdzot iesūtīt savus ieteikumus līdz 12. janvārim.
- 19.01.2018. -LVF izsūta biedriem informāciju, ka 30.janvārī notiks atklātā LVF Valdes sēdē, kurā gan tiks spriest par stratēģijas jautājumu, bet par Statūtu grozījumi pēdējā brīdī “pazūd” no darba kārtības.
- 22.01.2018. – Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā notiek tiesas sēde, kurā “Es par volejbolu!” apstrīd LVF prezidenta ievēlēšanu. “Es par volejbolu” lūdz pievienot lietai papildus pierādījumus, norādot, ka nav pārliecības, ka visi, ka balsoja 3.februāra Kopsapulcē, bija tiesīgi to darīt. Tiesas sēde tiek pārcelta uz 18.aprīli.
- 30.01.2018. – notiek LVF atklātā valdes sēdē, kurā norit diskusijas par stratēģiju, bet tā tiek apstiprināta virzīšanai uz LVF kopsapulci. Par Statūtiem notiek asa diskusija, kurā galvenais oponents strukturālo pārmaiņu veikšanai ir “mūžīgais” LVF viceprezidents Māris Pēkalis.

LVF valde piesardzīgi min termiņus, kad varētu tikt sasaukta jauna kopsapulce, olimpisko spēļu laikā tas noteikti nebūs. Opozīcija uzskata, ka stratēģijai bez strukturālām izmaiņām nav jēgas un izmaiņām jānotiek pietiekoši ātri. Saskaņā ar Statūtu izstrādes darba grupas vadītāja LU pārstāvja Jāņa Stoņa Statūtos iestrādāto – pārejas noteikumi paredz vienlaicīgu struktūras nomaiņu kopā ar jaunu trīs līmeņu pārvaldības modeli (padome – valde - birojs).


, 2018-02-02 14:37, pirms 6 gadiem
Šitā cīņa par varu pie nekā laba nenovedīs. Paskatieties uz futbola izlasi. Kopš Euro2004 tikai uz leju. Nekādas attīstības!
, 2018-02-02 15:29, pirms 6 gadiem
Tas Kaspars Timermanis nav dvinju bralis Krishjnim Kljavinjam?
Daudz lidzibu gan rakstura, gan darbibas abiem kungiem.
Shumejas tik, a realu darbu nav.
Pusbralis toch ir! Par to esmu droshs.
, 2018-02-02 16:18, pirms 6 gadiem
Kirovu par prezidentu vins visu sakartos
, 2018-02-02 17:52, pirms 6 gadiem
lielaisbriedis rakstīja: Kirovu par prezidentu vins visu sakartos
vai ne un piesaistīs grindex kā sponsoru
, 2018-02-02 19:07, pirms 6 gadiem
kaut kāds murgs ar to volejbolu federāciju. tik kaut ko cīnās savā starpā, bet rezultāta nekāda.
, 2018-02-04 11:30, pirms 6 gadiem
Ka tik kādam tikt pie lielā maizes kumosa - naudas
, 2018-02-05 10:55, pirms 6 gadiem
Kāpēc volejbola federācija negrib spert soli uz priekšu un attīstīties?
, 2018-02-05 14:36, pirms 6 gadiem
Aivarzzzzz rakstīja: Ka tik kādam tikt pie lielā maizes kumosa - naudas
nu un tu pats negribētu?
, 2018-02-06 10:42, pirms 6 gadiem
Aivarzzzzz rakstīja: Ka tik kādam tikt pie lielā maizes kumosa - naudas
esi sveicinats latvijas sporta sabiedriba
, 2018-02-06 13:46, pirms 6 gadiem
prima rakstīja: Tas Kaspars Timermanis nav dvinju bralis Krishjnim Kljavinjam?
Daudz lidzibu gan rakstura, gan darbibas abiem kungiem.
Shumejas tik, a realu darbu nav.
Pusbralis toch ir! Par to esmu droshs.
tur nav divu domu, stabili ir
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
Miķelis Rēdlihs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
11

Bez vairākuma un mazākuma, ar vairākiem antirekordiem

Rīgas “Dinamo” komanda pabeigusi savu divpadsmito sezonu KHL. 24 klubu konkurencē – 23. vieta, ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11.0%), ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%). Labi, ka izdevās apsteigt Minskas “Dinamo”, kā arī sezonas beigās nesalūztot, bet gana labi finišējot.
Basketbola fana sapnis - Kristaps Porziņģis Latvijas izlasē. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

Matulis prāto par otro izlašu Eiropas čempionātu basketbolā, NBA un NHL

Savā sporta žurnālista darbā esmu redzējis tik daudz idiotību, nu kaut vai virslimita neizšķirtus PSRS futbolā, kas savulaik liedza augstākajā līgā iekļūt Rīgas “Daugavai”, bet Eiropas 2021. gada basketbola čempionāts tomēr pārsit visu. Līdz šim man bija šķitis, ka sportā galvenais ir noskaidrot spēcīgāko, bet FIBA Europe izdevies mani šokēt. 32 Eiropas valstu izlases, sadalītas astoņās grupā pa četri, sacenšas, lai nepaliktu savās grupās pēdējie, pirmajām trim kvalificējoties finālturnīram. Gluži kā bērnudārza jaunākajā grupiņā, kad jāskaita dzejolītis Ziemssvētku vecītim – dažs šļupst, dažs vispār vēl lāga nerunā, bet saldumu paciņu un uzslavu no Ziemssvētku vecīša saņem visi...