Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2529, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Vieglatlētikas prognožu spēle

Vieglatlētikas prognožu spēle
Foto: Scanpix/AFP

Jaunajā sezonā vieglatlētiem, viņu treneriem un portāla sportacentrs.com lietotājiem paveras vēl nebijusi iespēja. Labāko rezultātu īpašniekiem un veiksmīgākajiem treneriem būs iespēja pierādīt savas prasmes, kā arī iegūt naudas balvu, bet labākajam prognozētājam – pilnīgi apmaksātu braucienu uz 2015. gada Eiropas čempionātu telpās Prāgā.

Par atlētu salīdzināšanas mērauklu ņemtas pasaulē plaši pielietotās dažādu vieglatlētikas disciplīnu salīdzinošās tabulas (1000-punktu tabulu atrašanas ceļš: iaaf.org (jeb IAAF mājaslapa internetā) - Competitions - Technical - Scoring Tables - IAAF Scoring Tables of Athletic). Sezonas kopvērtējumā sacensības starp sportistiem beigsies 2014. gada 30. novembrī, bet pie balvas tiks arī katra mēneša augstvērtīgākā rezultāta īpašnieks.
Līdzīgi savā starpā sacentīsies arī treneri, kuru audzēkņi būs sasnieguši augstvērtīgus rezultātus, jo tieši treneri ir tie, no kuru profesionalitātes, meistarības un psihologa spējām ir atkarīgs sportista rezultāts. Piešķirot par katra trenētā sportista vietu attiecīgā mēneša rangā attiecīgu punktu skaitu, punkti summēsies, un 30. novembrī šajā kategorijā noskaidrosies uzvarētājs.
Visbeidzot, iespēja nodemonstrēt savu intuīciju būs jebkuram vieglatlētikas entuziastam un portāla sportacentrs.com lasītājam. Sekmīgi prognozējot nākamā mēneša uzvarētājus visas sezonas garumā, uzvarētājs balvā saņems apmaksātu braucienu uz 2015. gada Eiropas čempionātu telpās Prāgā. Uzvarēs tas, kurš labāk orientēsies vieglatlētikā un kurš par to interesēsies regulāri. Projekta „budžets” ir ~15 tūkstoši eiro.
Vieglatlētikas prognožu spēle prognozētājiem sākas februārī, līdz mēneša beigām prognozējot marta izcilniekus. Vieglatlētikas ziemas sezona jau ir sākusies, un janvārī augstvērtīgāko rezultātu sasniedzis kārtslēcējs Mareks Ārents. Visi sportisti, kas sasnieguši vismaz 1000 punktu robežu janvārī, guvuši arī pirmo ieskaiti gada kopvērtējumā, bet pirmā 100 eiro vērtā prēmija par labāko rezultātu februārī tiks pasniegta marta sākumā.
Neviens tik vērienīgs projekts nevar tapt bez atbalstītājiem. Šī reize nav izņēmums, un ir patīkami paziņot, ka starp Latvijas sporta atbalstītājiem parādījies jauns vārds. Šis projekts ir tapis, pateicoties ārzemēs dzīvojoša latviešu izcelsmes tautieša Valentīna Francuzēviča finansiālajam atbalstam.

Veic prognozi martam


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-07 17:19, pirms 10 gadiem
Paredzams, ka to varēs darīt nākamās nedēļas sākumā. Cerams, jau pirmdien.
, 2014-02-08 20:36, pirms 10 gadiem
nav slikti..
, 2014-02-24 16:40, pirms 10 gadiem
O, beidzot SC konkurss ar dalības maksu! Vismaz nebūš n-tie profili!
Kaut kad beidzas viss. Prognozētāji VPS šobrīd ir finišā. Vismaz starpfinišā.
Foto: Scanpix/AFP

Vieglatlētikas spēles prognozētājiem nākamgad NEBŪS!

Pretēji iepriekš ziņotajam, ka arī nākamgad Vieglatlētikas prognožu spēle notiks sportistu un prognozētāju konkurencē, spēles vadītāji pagaidām lēmuši par VPS turpināšanu tikai sportistu konkurencē. Tāpēc balsošana par decembri nenotiks.
Novembra uzvarētāja
Foto: http://riga.pilseta24.lv

Novembrī – Marhele, gadā – Štrobinders

Pirmoreiz Vieglatlētikas spēles vēsturē novembrī divi Latvijas sportisti pārsnieguši 1000 punktu robežu Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) publicētajās disciplīnas salīdzinošajās tabulās. Tikmēr par 2017. gada sezonas uzvarētāju kopvērtējumā kļuvis šķēpmetējs Rolands Štrobinders.
Ir sniegs, jādomā par Ziemassvētkiem, nav, - par lietussargu. Kāda vieglatlētika?
Foto: scanpix/AFP

Oktobrī bez izmaiņām

Oktobrī parasti iepauzē visi vieglatlēti, atskaitot šosejniekus. Šā gada oktobrī pauze bija lielmeistara cienīga, jo Vieglatlētikas spēle palika bez uzvarētāja.