Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Mikitenko atsakās no dalības pasaules čempionātā

Mikitenko atsakās no dalības pasaules čempionātā
Irina Mikitenko
Foto: AFP

Divkārtējā Londonas maratona uzvarētāja Irina Mikitenko (Vācija) personisku apsvērumu dēļ atteikusies no dalības pasaules čempionātā, kas sestdien sāksies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

36 gadus vecā Kazahstānā dzimusī Vācijas pilsone Mikitenko, kura vēl nesen pauda apņēmību triumfēt Berlīnē, kā galveno iemeslu savam lēmumam min to, ka pēc tēva nāves viņai nav bijusi iespēja pilnvērtīgi aizvadīt treniņus. Mikitenko Vācijas izlasē aizstās Ulrike Maiša.

Izcīnot uzvaru pasaules čempionātā Mikitenko otro gadu pēc kārtas nodrošinātu sev triumfu prestižā maratonu seriāla "World Marathon Majors" kopvērtējumā, kā arī iegūtu naudas balvu 500 000 ASV dolāru apmērā. Mikitenko maratonu seriālā uzvarēja jau 2007./2008. gada sezonā un šobrīd ir pārliecinoša līdere arī 2008./2009. gada sezonas kopvērtējumā ar 75 punktiem.

Šogad Mikitenko ir sezonas līdere pasaulē – Londonas maratonā viņa finišēja pēc divām stundām, 22 minūtēm un 11 sekundēm (2:22:11). Tieši tāpēc Vācijas sportiste tika uzskatīta arī par galveno favorīti Berlīnē. Interesanti, ka pasaules čempionātā maratona skrējiens notiks dienu pēc Mikitenko 37 gadu jubilejas.

Neskatoties uz to, ka Mikitenko atteikusies no dalības pasaules čempionātā, viņai aizvien ir vēl trīs iespējas nodrošināt sev uzvaru "World Marathon Majors" kopvērtējumā – šoruden norisināsies Berlīnes, Čikāgas un Ņujorkas maratoni. Jāatgādina, ka pērn Mikitenko savainojuma dēļ nepiedalījās arī Pekinas olimpiādē.

"World Marathon Majors" kopvērtējumā Mikitenko šobrīd ir 75 punkti, bet tuvākās sekotājas ir etiopiete Dire Tune un krieviete Alevtina Biktimirova, kuras nopelnījušas, attiecīgi, 40 un 30 punktus.

Pasaules čempionātā nestartēs arī cits Vācijas sportists Tomass Gollers, kura disciplīna ir 400 metru barjerskriešanā. Sestdien notikušajās vieglatlētikas sacensībās Kotbusā viņš guva kājas savainojumu.

Pasaules čempionāts no 15. līdz 23. augustam norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Izmantotie resursi:
european-athletics.org


, 2009-08-10 12:27, pirms 15 gadiem
Kā to sauca-āāā Dopings
, 2009-08-10 15:00, pirms 15 gadiem
[...] kā galveno iemeslu savam lēmumam min to, ka pēc tēva nāves viņai nav bijusi iespēja pilnvērtīgi aizvadīt treniņus [...] Tā sauc tagad dopingu, pēc tādas traģēdijas, skaidrs ka nestartēs, tas ir tikai saprotams..
, 2009-08-10 20:32, pirms 15 gadiem
ja būtu dopings sen būtu pieķerta
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.