Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1668, Did:0, useCase: 3

Vīksne: «Rīgas kausi» ieguvuši otro elpu

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Vīksne: «Rīgas kausi» ieguvuši otro elpu
Rīgas kausi 2013
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Starptautiskās vieglatlētikas sacensības «Rīgas kausi» pēdējos gados ieguvušas otro elpu, uzskata Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksne.

Sacensības jau otro gadu organizēja kādreizējā skrējēja Ieva Zunda un tās ceturtdien atkal notika pilnu «Daugavas» stadiona tribīņu priekšā, radot vieglatlētikas svētkus.

«Pēc šīm sacensībām redzams, ka cilvēkiem interesē vieglatlētika un noorganizēti lieliski svētki,» atzina Vīksna. ««Rīgas kausi» atguvuši savu otro elpu.»

Šogad sacensības «Rīgas kausi» notika jau 49. reizi, tāpēc nākamajā reizē gaidāmas jubilejas sacensības.

Šajā gadā sacensībām pirmoreiz bija piešķirts Eiropas «Outdoor Classic meeting» statuss, kas uzlika par pienākumu sacensības rīkot pēc jauniem standartiem - gan attiecībā uz disciplīnu skaitu, gan budžetu.

«Jaunie statusi devuši jaunu grūdienu, un tāpēc sacensībās piedalījās vairāki pasaules klases sportisti,» izteicās Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis. «Nākamajā gadā aktivitātes jāsāk rīkot jau no rīta, lai izveidotos tāda kā vieglatlētikas diena.»

Tikmēr Zunda vislielāko paldies izteica pašmāju sportistiem, kuri paši izrādījuši lielu vēlmi piedalīties sacensībās.

Šogad «Rīgas kausos» sacensības notika 17 vieglatlētikas disciplīnās.

Izmantotie resursi: LETA