Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:925, Did:0, useCase: 3

Vieglatlētikas prognožu spēles nolikums 2016

LVS
LVS

Projekta moto: Cilvēka personība ir tā, kas uzvarētāju var padarīt par zaudētāju, savukārt zaudētājs var kļūt par varoni. Uzvarai sāncenšu starpā nozīme ir tikai tad, ja tā sasniegta godīgā cīņā.

1. Vieglatlētikas prognožu spēle tiek rīkota, lai popularizētu vieglatlētiku.

2. Spēles gaitā līdz 2016. gada 30. novembrim tiek noskaidrots Latvijas labākais vieglatlēts un erudītākais vieglatlētikas līdzjutējs.

3. Spēli sadarbībā ar interneta portālu sportacentrs.com atbalsta Inta Pujāta ģimene un Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS), kurus šajā spēlē pārstāv Ieva Bļusina.

 

Par sportistiem

4. Atlētu vērtējumā piedalās tikai LVS licencēti sportisti, un sacensības notiek laika posmā no 2015. gada 1. decembra līdz 2016. gada 30. novembrim. Kopvērtējumā vērā tiek ņemti četru mēnešu labākie rezultāti punktos, vadoties no dažādu vieglatlētikas disciplīnu salīdzinošajām punktu tabulām (1000-punktu tabulu atrašanas ceļš: iaaf.org (IAAF mājaslapa) – IAAF Competitions - technical - scoring tables - IAAF Scoring Tables of Athletics – Outdoor/Indoor). Tiek summēti punkti, kas pārsniedz 1000 punktu robežu. Par uzvarētāju tiek pasludināts lielāko punktu summu ieguvušais atlēts.

5. Labākā atlēta apbalvošana notiek katru mēnesi un kopvērtējumā sezonas beigās. Par labāko rezultātu attiecīgajā mēnesī sportists saņem 50 eiro un iespēju fotostudijā fotografēties ekskluzīvam vieglatlētikas 2017. gada kalendāram. Ja sportists uzvarējis divos vai vairāk mēnešos, LVS ir iespēja lemt par cita sportista nokļūšanu kalendārā attiecīgajā mēnesī. Ja LVS šo iespēju neizmanto, sportistam ir iespēja uzdāvināt fotosesiju un nokļūšanu kalendārā citam sportistam, kas tajā mēnesī sasniedzis vismaz 1000 punktus. Ja attiecīgajā mēnesī neviena cita tāda sportista nav, šīs tiesības var dāvināt vieglatlētam, kurš 1000 punktu robežu sasniedzis kādā citā mēnesī. Kopvērtējuma uzvarētājs balvā saņem savas četru labāko mēnešu punktu, kas pārsniedz 1000 punktu robežu, summas ekvivalentu eiro, kā arī ceļojošo kausu.

6. Lai saņemtu prēmiju, atlētam ir jāsasniedz labākais rezultāts punktu izteiksmē attiecīgajā mēnesī vaisezonas kopvērtējumājāpiedalās fotosesijā, nepieciešamības gadījumā jāsniedz autogrāfs attiecīgā mēneša uzvarētājam prognozētāju konkurencē un jāfotografējas kopā ar viņu fotosesijā, kā arī jāsniedz intervija portālam sportacentrs.com.

7. Vērā netiek ņemti rezultāti, kas sasniegti sacensībās, kuras nav organizētas atbilstoši IAAF standartiem un startējot sacensībās ārpus kārtas, kā arī sacensībās, kurās startē mazāk par trim dalībniekiem.

8. Ieskaitīti tiek rezultāti disciplīnās, kas ir IAAF sacensību (olimpisko spēļu, pasaules un Eiropas čempionātu) programmā ziemas un vasaras sezonā, pusmaratonā, kā arī ziemas sezonā – 300 m, 600 m, 1000 m, 2000 m un jūdzes skrējienā. Soļošanā īsākā pieļaujamā distance vieglatlētikas prognožu spēlei ir 10 km distance sievietēm un 20 km distance vīriešiem.

9. Balvas uzvarētājiem mēneša vērtējumā tiek izmaksātas ne ātrāk kā katra nākamā mēneša 15. datumā, bet kopvērtējumā – līdz 2017. gada 31. janvārim (vai Katrīnas kausa laikā, ja tas sakrīt ar LVS un sacensību organizētāju scenāriju).

Par prognozētājiem

10. Prognozētāju konkurencē spēle sākas ar februāri. Sporta atbalstītāju vērtējumā tiek ņemta vērā portālā sportacentrs.com līdz kalendārā mēneša pēdējai dienai (ieskaitot) iesniegta prognoze par 10 labāko rezultātu (ranga secībā) īpašniekiem nākamajam mēnesim. Šim nolūkam portālā sportacentrs.com izveidota atsevišķa prognožu spēles sadaļa - Vieglatlētikas spēle Prognozi drīkst iesniegt tikai vienu reizi mēnesī.

11. Prognozētājs par katru pareizi noteiktu sportistu 10 labāko sarakstā saņem vienu punktu, bet par precīzi noteiktu vietu saņem papildu punktus atbilstošās vietas vērtībā, attiecīgi par pirmo vietu – desmit, par desmito – vienu punktu. Mēneša uzvarētājs ir prognozētājs, kurš savācis visvairāk punktus. Balva par uzvaru mēneša vērtējumā ir Latvijas vieglatlētikas izlases krekls, kā arī iespēja saņemt attiecīgā mēneša uzvarētāja autogrāfu un piedalīties kopīgā fotosesijā.

12. Uz galveno balvu pretendē tie prognozētāji, kas līdztekus prognozei ziedojuši LVS. Lai cīnītos par galveno balvu, viena mēneša ziedojums LVS ir vismaz 5 (pieci) eiro. Ziedojot dalībai spēlē visa gada garumā, summa ir 35 (trīsdesmit pieci) eiro. Ziedojums jāieskaita LVS kontā SEB LV95UNLA0050000890668 ar mērķi „ziedojums 2016. gada prognozēm (ar segvārdu, ar kuru piedalās prognožu spēlē)”, norādot, par kuru mēnesi/-šiem tiek ziedots. Galvenās balvas ieskaitē tiek summēti tikai tie punkti, ko prognozētājs ieguvis mēnešos, kuros viņš ir ziedojis LVS. Piemēram, ja ziedots trīs reizes pa 5 eiro, tad triju mēnešu punktu summa veido punktu skaitu galvenās balvas ieskaitē. Spēlē var piedalīties, arī neveicot ziedojumu, tomēr tad prognozētājs uz galveno balvu nepretendē, bet piedalās cīņā par mēneša balvu un veicināšanas balvām kopvērtējumā. Prognozētājs apzinās, ka ziedojums tiek veikts no brīvas gribas un maksājums ir neatgriezenisks, neņemot vērā prognožu spēles rezultātus.

13.  Galvenās balvas ieguvējs saņems tiesības nopirkt ekskluzīvu ceļojumu uz Eiropas vieglatlētikas čempionātu telpās Belgradā 2017. gada ziemas sezonā (VIP akreditācija, dzīvošana 5* viesnīcā un biļete uz pasākuma notikuma vietu). Ceļojuma summa tiks samazināta par 50% no kopējā iemaksāto ziedojumu apjoma. Tātad, jo vairāk cilvēku ziedos LVS, jo lētāks būs ceļojums.

14. Spēles rezultāti un papildu informācija tiek atspoguļoti portālos sportacentrs.com un lat-athletics.lv, kā arī citos masu medijos.

15. Spēles organizatoriem ir tiesības piešķirt papildbalvas nominācijā „Nākotnes zvaigzne” un „Fair Play”. Šo balvu vērtība ir atkarīga no prognozētāju aktivitātes un sportistu sezonā sasniegtajiem rezultātiem.