Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:925, Did:0, useCase: 3

Sacensībām "Rīgas čempionāts jaunatnei" pieteikti vairāk kā 600 dalībnieku

LVS
LVS

Sacensības "Rīgas čempionāts jaunatnei" notiks 22. un 23. janvārī. Sacensību sākums piektdien plkst. 16.00; sestdien - plkst. 11.00. Papildināts ar sacensību programmu un starta sarakstiem.

Dalībnieku saraksti un sacensību programma - ziņas pielikumā.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-21 13:05, pirms 8 gadiem
Nu laikam būs jāņem līdzi uz mačiem guļammaiss, jo izskatās, ka sacensības būs ļoti garas! Man ir priekšlikums nākamgad sacensības tomēr rīkot atsevišķi u 16 un u 18 grupām. Kārtslēkšana vispār drīz nebūs vairs nevienās sacensībās, sprinteri vien! Nu Rīgā taču vajag pieņemt darbā normālus kārtslēkšanas, diska mešanas, lodes grūšanas un daudzcīņas trenerus, kā var to nesaprast! Šķepa mešanā arī drīz būs tukšums, jo Rīgā tikai daži treneri palikuši! Lielākā kļūda bija, ka Rīgā ir palikusi tikai viena sporta skola, kura pa lielam ir tikai sprinta un garo distanču treneri!

     [+] [-]

, 2016-01-21 22:05, pirms 8 gadiem
Jā. Izskatās , ka būs dikti nopietni. Joprojām aktuāla tēma - normatīvi,
kas nedaudz palīdzētu.

     [+] [-]

, 2016-01-22 22:21, pirms 8 gadiem
14/15 gadīgi jaunieši sacenšas gandrīz pusnaktī.... Nākamā rītā daudziem atkal sacīkstes. Kur tie jaunieši paēdīs vakariņas? Vai ēdīs snikerīšus manēžas kafejnīcā? Kā atpūtīsies un sagatavosies nākamai dienai? Jo tālāk jo trakāk. 600 dalībnieku jau ar diezin vai ir, liela daļa startē divās vai trijās disciplīnās. Labi ja pāris simti atlētu salasīsies. Sacīkšu tā ir ļoti maz un vēl tik nepārdomāti organizētas..... Lauku bērni ir izturīgi, bet vai tas jāpārbauda diletantu perversijās?

     [+] [-]

, 2016-01-23 00:52, pirms 8 gadiem
Nosaukšu šo ziņu par (aiz)pusnakts pārdomām...
1) Normatīvi, kā redzams, šajās sacensībās nelīdz.
2) 60m/b var rīkot arī 2. sacensību dienā, tad ietaupīs gan 1,5 stundu pirmajā sacensību dienā. Te gan sanāks ķibele ar augstlecējiem - RSM infrastruktūra (4 celini taisnē, trīs pa apli) neparedz vienlaicīgu sacenšanos augstlēkšanas + lodes grūšanas sektorā un īsajā sprintā. Tā kā arī šis variants (rīkot 60m/b otrajā dienā nebūs glābiņš).
Tāpēc: absolūti var piekrist Andim, ka jātaisa sacensības atsevišķi U16 un U18. Man liekas loģisks jautājums: kāpēc vasarā Rīga organizēs sacensības tikai jauniešiem (U18), bet tagad ziemā, kad jāpriecājās, ka vairāk kā pusgadsimtu vecā manēža vēl stāv uz vietas ir jāapvieno abas vecuma grupas vienās sacensībās??? Nu taču nav jau pirmo gadu šī problēma ar RČ jaunatnei telpās...
Taisnība arī Raimondam par to, kā jaunieši atpūtīsies, ko ēdīs, cik gulēs? Ar šausmām iedomājos, kā ir devušies ceļā šonakt Valmiera, Limbaži, Jelgava un citas pilsētas, kuras nav tālu (salīdzinoši) no Rīgas un rīt ap 8 atkal dosies ceļā uz RSM izcīnīt godalgas.
Vēl viens aspekts, par ko nedaudzie aizdomājas. Pēc plkst. 22.00 pēc Latvijas Darba likuma iestājas nakts darbs, kurš tiek apmaksāts ar 50% piemaksu pie darba algas. Treneris un tiesnesis, kurš sēdēja/strādāja šodien manēžā pilnu darba dienu (8 stundas), tai skaitā vismaz vienu stundu naktī - kurš tev apreķinās un samaksās piemaksu par nakts darbu??? Un vēl interesanti, cik parastais tiesnesis saņems algu par šim sacensībām? Minimālā stundas tarifa likme LR ir 2._ _ Euro (ar "kapeikām"). Nezinu, kāpēc uz tiesnešiem MK noteikumi netiek izplatīti. Šī joma mums (kā jau daudzas citas) nav savestas kārtībā.
Vēl vismaz viena piezīme par tiesnešu darbiņu. Forši, ka visi ir atpazīstami (vienādos kreklos). Bet tiesneši, kuri stāv uz līkuma, lai sekotu līdzi, lai sportisti nepārkāptu pāri iekšējai līnijai - ko viņi šodien darīja? Cik daudz ir diskvalificēto sportistu šodienas (nu jau vakardienas) sacensībās. Es saskaitīju vismaz 10 un daži no viņiem ir arī godalgotā trijniekā...
Tā arī dzīvojam! Visiem veiksmīgus startus 23. janvārī!