Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:925, Did:0, useCase: 3

Daugavas stadions...

LVS
LVS

Daugavas stadions...
Daugavas stadiona manēža
18.02.2016.

Ņemot vērā plašsaziņas līdzekļu sacelto ažiotāžu par Latvijas izlases vieglatlētu treniņu iespējām VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas Stadions”” (Stadions), informēju, ka līdz šodienai, 2016.gada 18.februārim, Stadiona administrācija nevēlējās “apsēsties pie galda” un atrisināt tālāko sadarbības modeli Stadiona pakalpojumu izmantošanā.

Manas prezidentūras 10 gadu laikā IZM tiešā vai netiešā veidā dotēja Stadiona izmantošanu vieglatētikas vajadzībām gan biroja telpas, gan sporta infrastruktūras izmantošanu. 2016.gadā (Olimpiskājā!!!) šī dotācija tika pārtraukta, nekādā veidā pirms tam par to neinformējot savienību. 2016.gada 04.janvārī no Stadiona tika saņemti līgumi un pavadvēstule, kurā bija lūgts parakstīt līgumus un iesniegt atpakaļ Stadionam vienu eksemplāru līdz 2016.gada 07.decembrim!!!

Tikai no līgumiem varēja konstatēt, ka IZM finansējums Stadionam vairs neparedz dotāciju vieglatlētiem. Ņemot vērā to, ka mainās finansēšanas kārtība, mutiski un vēstulē Stadionam piedāvājām arī citādāku apmaksas kārtību – fiksējot Latvijas izlases vieglatlētu katru apmeklējuma reizi, vienojoties par apmeklējuma cenu un norēķinoties pēc piestādītā aprēķina. Esošais stadiona piedāvājums līgumā ir 1/3 manēžas (10:30 – 12:00 un 17:00 – 18:30) par EUR 1657,50 mēnesī.

Ņemot vērā, ka pēc pārrunām ar treneriem, Stadionā reāli trenējas ne vairāk kā 30 sportisti (neskaitot Rīgas sportistus, par kuriem maksā SS “Arkādija”), ziemas mēnešos tikai ap 15 sportisti – no tiem potenciālie olimpieši Laura Ikauniece Admidiņa, Gunta Latiševa Čodare, Aiga Grabuste (nav normatīva), vasaras mēnešos Sinta Ozoliņa, Līna Mūze (nav normatīva), Mareks Ārents (nav normatīva), Ansis Brūns (nav normatīva), uzskatu ka Stadiona piedāvātā summa ir neadekvāta pakalpojuma apjomam un kvalitātei. Bez tam LVS 30 sportistu sarakstā ir arī sportisti, kuri pašreiz nav izlasē, bet studē Rīgā un trenējas vieglatlētikā. Tāpat savienības vēstulēs Stadionam tika lūgts nodrošināt un uzraudzīt kārtību vieglatlētikas manēžā, kā arī iegādāties mūsdienu treniņiem atbilstošu inventāru.
Rīt, 19.februārī paredzēta tikšanās ar IZM un Stadiona pārstāvjiem par situācijas risinājumiem.

Informācijai: Rīgā ziemas periodā ir 2 sporta bāzes vieglatlētikas treniņiem.
SS “Arkādija” audzēkņu skaits ir virs 350, vēl “Auseklis”, “Laimīte”, V.Lāča skola, Jūrmalas SS, šogad arī MSĢ. Pat matemātiski rēķinot – vienlaicīgi Stadionā (vieglatlētikas manēžā) trenējas ap 50-80 sportistu, no kuriem 10 ir LVS pārraudzībā esošie. 1/3 daļa, par ko Stadions piestāda rēķinu, no manēžas nekādi nesanāk...

p.s.
Paliek vēl jautājums - vai visiem Latvijas izlases dalībniekiem (visās vecuma grupās vairāk kā 170 sportisti) savienībai ir jānodrošina ar treniņu iespējām visa gada garumā??? ventspilnieki, liepājnieki, valmierieši utt.? Vai kāda federācija Latvijā nodrošina visa gada garumā treniņu apstākļus visiem izlases dalībniekiem?

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents
Guntis Zālītis

     [+] [-]

, 2016-02-18 16:41, pirms 8 gadiem
jāā, 16.gadā uztaisīt šitādu balagānu - pilnīga bezatbildība. Es teiktu - kādam pēc šīs afēras būtu jāpliek bez biksēm.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-18 17:20, pirms 8 gadiem
Viļa Lāča skola! interesanti, kāpēc bija jāgodina skola viņa vārdā

     [+] [-]

, 2016-02-18 17:34, pirms 8 gadiem
rudzumaize rakstīja: Viļa Lāča skola! interesanti, kāpēc bija jāgodina skola viņa vārdā
Nu konfekte rudzumaizei par šito joku! Nē, rudzumaize, te runa nav par to Lāci, bet par šo. Mūsdienu! Super!

     [+] [-]

, 2016-02-18 18:25, pirms 8 gadiem
Oi.labs! ..rudzumaizes cepiens.....

  +4 [+] [-]

, 2016-02-18 22:03, pirms 8 gadiem
Pastāstīšu, kāda tad ir patiesā situācija stadionā "Daugava" no mana kā trenera viedokļa. Izlases treniņu laikā - no pl. 11 basketbola amatieri, kuri maksā par treniņiem šajā bāzē, mierīgi griež veseri, bez jebkādas sajēgas, apdraudot manus sportistus, pl. 16 nav neviena brīva sprinta celiņa, kur var droši skriet sprintu un nebaidīties, ka kāds daiļslidotājs tavam audzēknim uztaisīs pirueti priekšā vai bērns - futbolists nepasūtīs Tevi trīs mājas tālāk ne valsts valodā, ja ir jāskrien vairāk par 30 m sprints. Pie tam mūsu sporta skola maksā par treniņiem, es maksāju par telpu īri, un izlases sportistiem maksāja par treniņiem! Par šķepa mešanu nerunāsim - tikai pa svētkiem! Stadiona rekonstrukcija notiks dziesmu svētku vajadzībām - reizi divos gados, rādīs Latvju rakstu vilciena pavadībā! Par RSM nerunāšu, jo tas ir Rīgas pašvaldības īpašums un neko no viņiem prasīt nevaru, tikai īrēt telpas. Bet kam pieder stadions "Daugava"? Liekas ka Latvijas valstij, tātad mūsu tautai! Tāpēc man ir jautājumi:
1. Vai es drīkstu arī iet basketbola, futbola, daiļslidošanas vai hokeja (visu sporta veidu pārstāvji trenējas vieglatlētu laikā) treniņu laikā un tur trenēties vieglatlētikā? Ja nē, tad kāpēc viņi drīkst traucēt trenēties?
2. Kad beidzot atļaus Latvijā normāli izmantot zālāju?
3. Visiem ir jāmaksā par treniņiem, bet nedrīkst būt tā, ka atnākot uz treniņu nevari izdarīt treniņu programmu! Jautājums ir - kad beigsies bardaks vieglatlētikā?

  +1 [+] [-]

, 2016-02-22 16:11, pirms 8 gadiem
Ir noteikti jāsakārto manēžas iekšējās kārtības noteikumi, jāizvāc liekais inventārs, svarcelšanas un vingrošanas zālei jābūt atsevišķā telpā - vislabāk otrā stāva tukšajās telpās. Mans viedoklis, ka iesildīšanās jānotiek starp tāllēkšanas bedrēm, tur nevienam sēdēt nevajadzētu, 1. celiņš speciālajiem vingrinājumiem un tempa skrējieniem, 2. cerliņš tikai un vienīgi sprintam, trešais celiņš barjerām un sprintam. Barjeras ar kājām uz iekšu pie sienas. Starti vajadzētu skriet no 110 m starta vietas un tikai vienā virzienā. Tāllēkšanai izmantot garo bedri un tikai no vienas puses, daudzsoļu lēcieniem plato bedri. visas kastes, stepsoliņus un barjeras vingrinājumiem - platajā galā. Vajag norobežotu tīklu lodes metieniem, vesera metējiem, diska metējiem, lai būtu droši kur darboties - to tālajā stūrī platajā galā. nepieciešama vēl viena vieta šķēpa metējiem, metieniem sienā. Treneriem arī nav ko lejā darīt - augšā gaitenī visu labi var redzēt, ja vajag parādīt vingrinājumu - platajā galā piesauc audzēkni klāt un parāda vingrinājumu. Es neesmu nekāds noteicējs, vai gudrākais, bet ir jārisina šī problēma, savādāk tur ir viens vienīgs bardaks un anarhija. Par maksāšanu - vienkārši - kā visur pasaulē - ieejas kartes, par kurām ir samaksāta nauda ( kas to atmaksā nav svarīgi - sporta skola, LVS, vai pats sportists) , reāli par izmantoto laiku. Igaunijā parasti ir ap 30 -35 eiro par mēnesi abonomenta maksa un var izmantot bez ierobežojuma. Rēķinot 2,50 + .08 eiro duša, ko prasa stadionā "Daugava" man sportistam mēnesī sanāk maksāt ap 80 eirikiem - nav biki taga pa šerpu??? Priekš tiem apstākļiem un vēl rēķinot, ka zālāju nedrīkst izmantot! Un kurš man paskaidrot kāpēc nedrīkst izmantot zālāju - visur priecājas, ka vieglatlēti izmanto zālāju, jo sūnas neieaugās un šķēpa metēji labi veic zālāja aerāciju, bet pie mums mazais sarkanais uzreiz ir klāt un bļauj kā traks!

     [+] [-]

, 2016-02-22 19:44, pirms 8 gadiem
Kas var lemt par šādām izmaiņām? Mudināt ieviest kārtību var lielie klienti, apvienojoties, vai ne?

     [+] [-]

, 2016-02-22 20:43, pirms 8 gadiem
Sarkano var ignorēt, viņš tāpat neko neizdarīs.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-22 20:54, pirms 8 gadiem
Sarkanais normāls krabis, parasti pabļaustās un viss, vienu reizi tikai ar grābekli skrēja virsū.