Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Viesturs Lācis

Kavēkļu skrējienā zelts Zarudņevai

Kavēkļu skrējienā zelts Zarudņevai
Marta Domingesa un Jūlija Zarudņeva
Foto: AFP/Scanpix

Ar jaunu Eiropas čempionātu rekordu 3000 metru kavēkļu skrējienā uzvaru izcīnījusi Krievijas garo distanču skrējēja Jūlija Zarudņeva, kura uzrādīja rezultātu 9:17,57.

Skrējienā galvenā cīņa par uzvaru ritēja starp divām sportistēm - Zarudņevu un spānieti Martu Domingesu. Pēdējo apli nelielā vadībā uzsāka krieviete, kura to arī nosargāja līdz skrējiena beigām. Skaļais līdzjutēju atbalsts un izmisīgais finiša spurts Domingesai tomēr nepalīdzēja apsteigt sāncensi - pietrūka 17 sekundes simtdaļu. Arī vieta uz pjedestāla zemākā pakāpiena pienācās Krievijai - Ļubova Harlamova izrādījās ātrākā tuvāko abu līderu sekotāju vidū (9:29,82).

Vēl interesanti, ka sesto vietu skrējienā ieguva 19 gadus vecā "azerbaidžāniete" Laisa Abdullajeva. Etiopijā dzimusī sportiste gan priekšskrējienā, gan finālsacensībās izcēlās ar ļoti savdabīgu šķēršļu pārvarēšanas tehniku, pie tiem burtiski pietipinot un šādi katrā reizē zaudējot distancē tik vērtīgo laiku. Neraugoties uz to, priekšsacīkstēs Abdullajeva ar lielisku tempa kāpinājumu izcīnīja uzvaru, bet finālā ilgstoši turējās līderu vidū un atpalika tikai pašās beigās.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā

3000 metru šķēršļu skrējiens sievietēm

VietaSportisteValstsRezultāts
1.ZARUDNEVA YuliyaRUS9:17.57 (CR)
2.DOMÍNGUEZ MartaESP9:17.74
3.KHARLAMOVA LyubovRUS9:29.82 (SB)
4.DEAN HattiGBR9:30.19 (PB)
5.FRANKIEWICZ WiolettaPOL9:34.13
6.ABDULLAYEVA LayesAZE9:34.75 (NR)

Izmantotie resursi:
European Athletics


Slēpts komentārs: BekhemsLV
, 2010-07-30 22:15, pirms 14 gadiem
jjaanka rakstīja: Nesaprotu kapēc ABDULLAYEVA startē tieši šajā disciplīnā.
Vienkārši citās viņa ir galvastiesu pārāka pār citām un vairs nav interesanti...

Bet ja nopietni, ja Abdullajeva skrietu gludās distances, tad bez panākumiem viņa nepaliktu, jo lieliski pierādījās, ka ātrums un izturība viņai ir lieliska...
, 2010-07-30 22:16, pirms 14 gadiem
Etiopiete vienkārši izņirgājās par konkurentēm, ar tādu šķēršļu pārvarēšanas tehniku, cik reizes viņa gandriz apstājās, kārtējo reizi pierādās, ka skriešanas distances ir melnādaino distances.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-31 11:29, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Un atkal Krievija jau zb
Kas tev pret krieviem?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.