Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Eiduka: "Vasiļevskim būtu jāmaina galva..."

Eiduka: "Vasiļevskim būtu jāmaina galva..."
Valentīna Eiduka un Vadims Vasiļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šķēpmešanas trenere Valentīna Eiduka sarunā ar Sportacentrs.com ļoti kritiski novērtēja savu audzēkņu Vadima Vasiļevska un Zigismunda Sirmā veikumu pasaules čempionātā, kas pirms nedēļas beigās Tegu, savukārt Sintas Ozoliņas Kovalas sniegums, viņasprāt, bija apmierinošs.

"Sinta vairāk vai mazāk nostartēja savās spēju robežās. Varēja nedaudz labāk, bet kopumā nebija slikti," atzina Eiduka. Sinta pasaules čempionātā šķēpu raidīja 58.15 metrus tālu, ieņemot 18.vietu.

Savukārt kritiskus vārdus trenere veltīja Latvijas rekordistam Vadimam Vasiļevskim, kurš Tegu aizmeta tikai 75.23 metrus tālu, ieņemot vien 25.vietu. Trenere uzskata, ka visa vaina meklējama psiholoģijā, jo citādi problēmu nav bijis: "Vadimam kārtējo reizi uzdeva galva. Viņš bija tik gatavs, ka domāju, ka varētu būt jauns Latvijas rekords. Tiešām bija sagatavots ļoti, ļoti labi. Pat sildoties no pāris viņš mierīgi uzmeta pāri 80 metriem. Viss izskatījās labi. Pirmajā mēģinājumā viņam kaut kas neizdevās ieskrējienā un pēc tā jau zināju, ka viņš ir uztraucies... Galva būtu jāmaina. Pirms čempionāta Vadims pāris reizes bija pie psihologa, taču no tā, ka viņu apmeklē, bet pats nestrādā pie tā, nekas jau nemainās. Var jau iet no rīta līdz vakaram, taču pašam jāstrādā ar sevi, lai būtu rezultāti. Varu teikt tikai to, ka kārtējo reizi viņš bija labi sagatavojies un kārtējo reizi uzdeva nervu sistēma."

Savukārt saistībā ar Zigismundu Sirmo (73.16, 32.vieta) Eiduka atzina, ka iespējams pati kļūdījusies: "Varbūt es pieļāvu kļūdu sakot, lai viņš pirms tam neiet uz stadionu, neskatās sacensības. Varbūt vajadzēja otrādi – lai iet, pierod pie atmosfēras un stadiona. Iespējams, ka vaina bija arī bija aklimatizācijā – vienā brīdī sapratu, ka viņš guļ līdz trijiem dienā. Atnāk uz treniņu un nevar pamest... Izrādās, tikko pamodies (smejas). Varbūt kaut kur mana vaina, vajadzēja no rīta iet un modināt, taču no otras puses – lieli cilvēki taču. Protams, šīs bija pirmās tāda līmeņa sacensības, taču 73 metri tik un tā ir daudz par maz. Acīmredzot es neprotu viņus psiholoģiski pareizi noskaņot."

Valentīna Eiduka arī atklāja, ka 16.septembrī gan Vasiļevskis, gan Sirmais varētu startēt Dimanta līgas noslēdzošajā posmā Beļģijas pilsētā Briselē. Trenere pauda cerību, ka tur sportistu sniegums būs veiksmīgāks.


, 2011-09-11 18:26, pirms 13 gadiem
Nu Zigismundam vēl nav ko pārmest, pirmais starts un nervi tiešām varētu uzdot.

Vadimam gan tie nervi liek par sevi manīt jau kuro reizi. Līdz Londonai kaut kas ir jādara tieši psiholoģiskā ziņā... lai gan vieglāk pateikt nekā izdarīt
, 2011-09-11 18:28, pirms 13 gadiem
Laikam tiešām nemāk...
, 2011-09-11 18:37, pirms 13 gadiem
Vareetu jau to galvu paarstaadiit, bet taas zapasnaas galvas parasti naak no orgaanu donoriem - motociklistiem, bet tiem jau taas galvas pavisam tukšas.
, 2011-09-11 18:39, pirms 13 gadiem
Kādu galvu liksim? Jāņa Lūša vai Daiņa Kūlas? Bet šie jau nebūs ar mieru galvām mainīties...tā ka būs vien pašam sava jāsakārto!
, 2011-09-11 18:48, pirms 13 gadiem
Muļķības-Viņš taču ir Olimpiekais vice. Pieredze un t.t. Bezatbildība ,un tādam janoņem visas premijas,tad uzreiz sapratīs,ka kļuvis bezdarbnieks.
, 2011-09-11 18:52, pirms 13 gadiem
aivarasa rakstīja: Muļķības-Viņš taču ir Olimpiekais vice. Pieredze un t.t. Bezatbildība ,un tādam janoņem visas premijas,tad uzreiz sapratīs,ka kļuvis bezdarbnieks.
Nu, paga, paga. Mest, tad kad tu esi nekas (Atenās), un mest tad kad tu zini ka vari aizmest tos 85-90m, visi to no tevis gaida, bet kaut kas nesanāk. Tās ir divas dažādas situācijas, tad un tagad.

Domāju, Vadimam tiešām vajadzētu sakārtot galvu, jo to ka viņs var, zin visi, viņam arī tam ir jānotic.
, 2011-09-11 19:56, pirms 13 gadiem
Ar samainītu galvu viņš drikstētu startēt tikai parolimpiskajās spēlēs!
, 2011-09-11 20:47, pirms 13 gadiem
Autors gan ir nopelnījis vienu lielu "fuj". Labi, paldies par rakstu, taču tik daudz kļūdas ir nepieļaujamas pat pamatskolas sacerējumos...
, 2011-09-11 21:29, pirms 13 gadiem
Jau kuro reizi no pāris soļiem var uzmest 80 metrus. Nu tad kas liedz mačos no pāris soļiem uzmest tos 80m ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-12 15:35, pirms 13 gadiem
Jauns stils-No 2 m mest 80 m,bet kas viņam to liedz ?
, 2011-09-12 18:33, pirms 13 gadiem
Nu Zigismundam šoreiz var piedot, tomēr pieredze vēl tikai nāks! Bet Vasiļevskis...ehh..kārtējo reizi žēl, ka nespēj tik galā ar saviem nerviem. Uz to akcentu vajadzēja lik jau SEN!!
, 2011-09-13 11:06, pirms 13 gadiem
Kārtējās Eidukas atrunas. Vieglāk jau nomētāt ar dubļiem citus nevis atzīt savu vainu. Pašai jāsaprot ka nespēj sagatavot savus audzēkņus atbildīgajiem mačiem!
, 2011-09-13 15:42, pirms 13 gadiem
RUBEN rakstīja: Nu, paga, paga. Mest, tad kad tu esi nekas (Atenās), un mest tad kad tu zini ka vari aizmest tos 85-90m, visi to no tevis gaida, bet kaut kas nesanāk. Tās ir divas dažādas situācijas, tad un tagad.

Domāju, Vadimam tiešām vajadzētu sakārtot galvu, jo to ka viņs var, zin visi, viņam arī tam ir jānotic.
To, ka Vasiļevskis var zin visi, bet nesaprot gandrīz neviens. Vismazāk jau tie, kuri Sporta avīzē pirms turnīra uz vāka uzraksta, ka Vasiļevskis brauc pēc zelta. Tā ir, kad diletanti tiek pie saimniekošanas!!!
, 2011-09-13 15:51, pirms 13 gadiem
Sporta Līdzjutēja rakstīja: Nu Zigismundam šoreiz var piedot, tomēr pieredze vēl tikai nāks! Bet Vasiļevskis...ehh..kārtējo reizi žēl, ka nespēj tik galā ar saviem nerviem. Uz to akcentu vajadzēja lik jau SEN!!
Vai sporta līdzjutēja tik labi pazīst Vadimu Vasiļevski, ka šeit tā spriež par viņa vainām? Bet varbūt tikai iespaidi no rakstā skaidrotā? Bet spriedums varens un pārliecinošs kā sporta guru...
Ne jau Vadims viens Korejā slikti nostartēja. Drīzāk - neviens nenostartēja labi. Izņemot Radeviču, kura ar lielas veiksmes bet arī ar citas vides ( treniņos Krievijā - palsasiet pašu Radeviču, kā viņa gatavojās turnīram ) palīdzību ieguva medaļu. Tas tik norāda, ka Latvija ir patiešām ļoti slima valsts un zeme, ja pat tādi veči kā Vasiļevskis lūst vienkāršā situācijā ( līdz sarežģītai viņš šoreiz nemaz netika )!!! visvairāk žēl, ja Sirmais paliks trenēties tepat un turpinās Vadima bēdu stāstu... Trenere ir laba, bet viņai ar audzēkņiem vajadzētu braukt trenēties citur!
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.