Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kanters: "Medaļa ir ļoti svarīga man un manai valstij"

Kanters: "Medaļa ir ļoti svarīga man un manai valstij"
Gerds Kanters, Roberts Hartings un Ehsans Hadidi
Foto: AFP/Scanpix

Igaunijas diska metējs, olimpiskais čempions Gerds Kanters pēc sudraba medaļas izcīnīšanas pasaules čempionātā atzina, ka ir gandarīts par ieņemto vietu, jo pirms čempionāta sezonas rangā ieņēma vien astoto vietu. Jāpiebilst, ka Kanters šajā čempionātā savai valstij izcīnīja pirmo un pagaidām vienīgo medaļu.

Gerds Kanters, pasaules vicečempions (66.95): "Esmu ļoti laimīgs, ka izdevās izcīnīt sudraba medaļu, jo sezona man bija patiesi grūta. Man bija rīta treniņš, kurā mēģināju atstrādāt tehniku, kas arī izdevās. Šī medaļa ir ļoti svarīga ne tikai man, bet arī manai valstij. Mans sniegums nebija tāds kā [2007.gada pasaules čempionātā] Osakā vai [2008.gada olimpiskajās spēlēs] Pekinā, taču esmu laimīgs, jo vairāki vadošie diska metēji netika pat astoņniekā. Es Tegu ierados kā sezonas ranga astotais numurs, bet izcīnīju sudrabu. Ir patīkami atgriezties uz goda pjedestāla, pēc pērn izcīnītās ceturtās vietas Eiropas čempionātā. Nākamajai sezonai gatavošos vēl cītīgāk, lai varētu aizstāvēt savu olimpiskā čempiona titulu."

Roberts Hartings, pasaules čempions (68.97): "Patiešām negaidīju no sevis tik augstu rezultātu. Tuvāko sekotāju apsteidzu par vairāk nekā diviem metriem – domāju, ka tas ir tāpēc, ka šobrīd diska metējiem ir daudz problēmu. Arī man – man sāp ceļgals. Kvalifikācijā sāpes izdevās neitralizēt, taču šodien pretsāpju injekcijas īsti vēlamo rezultātu nedeva. Sāpju dēļ pagriezienu pirms metiena veicu uzmanīgāk, ne tik agresīvi kā parasti. Atvieglošu savas ceļgala sāpes ar alus dušu no lodes grūdēja Ralfa Bartela (smaida)."

Izmantotie resursi:
iaaf.org


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-31 14:06, pirms 13 gadiem
Neesmu Kantera fans, tomēr malacis, ka neskatoties uz visām grūtībām izcīnīja sudraba kaluma medaļu. Igauņi var būt lepni par viņu.
Hartingam vispār cepuri nost! Ar visu celi ņēma un bez variantiem paņēma zeltu! Monstrs! Diska mešana vispār ir viena no atlētiski skatāmākajām vieglatlētikas disciplīnām. Vienmēr tā vien gribas vilkt paralēles ar Seno Grieķiju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-31 15:35, pirms 13 gadiem
gascoigne rakstīja: Manuprāt cirvji ir tie, kas nesaprot humoru, nevis tie, kas māk pasmieties par daudzām lietām.
Tev neliekas, ka joki par lēnajiem igauņiem ir nodrāzti līdz nemaņai un spēj izsaukt tikai žokļu krampjus no žāvāšanās?
Slēpts komentārs: DinamoRiiga
, 2011-08-31 15:53, pirms 13 gadiem
DinamoRiiga rakstīja: Cerēju, ka medaļas gan Lietuvai, gan Igaunijai ies secen, bet kā vienmēr, igauņiem viss jāsabojā ar savu disku.
Diezgan stulbi... es gan par igauņiem un leišiem tikai priecājos (drusku skauž tikai leišu basis, bet tas tikai reizēm).
, 2011-08-31 17:05, pirms 13 gadiem
DinamoRiiga rakstīja: Cerēju, ka medaļas gan Lietuvai, gan Igaunijai ies secen, bet kā vienmēr, igauņiem viss jāsabojā ar savu disku.
Forši būt mīkstam kā švammei?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.