Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

U20 EČ medaļniece Lasmane: "Pēc eksperimenta nokļuvu trīssoļlēkšanā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

U20 EČ medaļniece Lasmane: "Pēc eksperimenta nokļuvu trīssoļlēkšanā"
Rūta Lasmane. Foto: instagram.com/sportagramslv

U20 Eiropas čempionāta bronzas medaļniece Rūa Lasmane sarunā ar "Sporta Grams" atklāj, ka ir sapnis par Tokijas olimpiskajām spēlēm, taču līdz normatīvam pietrūkst daudz. Jāsapņo lieli sapņi, jāstrādā un jācer, ka piepildīsies.

Kā nokļuvi trīssoļlēkšanā?
- Tas bija eksperiments treniņā, kad vēl startēju C grupā. Puiši lēkāja trīssoli. Trenerim teicu, ka arī gribu pamēģināt - izskatās tik interesanti! Un tā es arī pamēģināju. Pēc divām dienām bija Latvijas čempionāts, mani tur pierakstīja. Patiesībā diezgan labi sanāca, uzreiz viss aizgāja. Sapratu, ka tas ir mans un vienkārši jāturpina.

Kādas ir iespējas tikt uz Tokijas olimpiskajām spēlēm? Vai drīzāk uz nākamajām?
- Noteikti, man šķiet, vajag sapņot, nekautrēties sapņot par lielām lietām un vienkārši strādāt, turpināt sapņot un sapņot lielus sapņus. Kaut kur jau gaisā šī doma ir jāpalaiž. Tokija, protams, ir mans sapnis - kā jebkuram sportistam. Ja šī doma gaisā palaista, tad tā ir starp mums un cerams, ka kādreiz piepildīsies. No normatīva [14.32m] vēl esmu diezgan tālu.

Kāpēc pēdējos desmit gados trīssoļlēcējas nelec tik tālu kā agrāk?
- Manuprāt, agrāk nebija tik strikta šī dopinga kontroles sistēma. Tā kā varat spriest paši, kāpēc tā bija.

Smieklīgākais gadījums sacensībās?
- Reiz aizbraucu uz sacensībām un konstatēju, ka man nav līdzi skriešanas apavu. Vasarā bija iespēja iesildīties ar plikām pēdiņām. Naglenes bija, tā kā nebija tik ļauni. Bet diezgan smieklīgi.

Lasmane startējusi arī citās disciplīnās, tostarp oficiāli ir reģistrēts 2015. gada sasniegums lodes grūšanā.
- Neatgādiniet man šo! Kādreiz treneris mani izmēģināja ļoti daudzās disciplīnās. Bija skaidrs, ka lodes grūdēja nebūšu noteikti.

Kas tevi "besī"?
- Laikam neapmierināti cilvēki. Kad tev vienkārši sabojā dienu ar to, ka viņiem ir slikts garastāvoklis, ko pielipina tev.

Slavenākais sekotājs tavā instagramā?
- Ooo! [Nosauc pasaulē slavenu trīssoļlēcēju]. No latviešu sportistiem Laura Ikauniece.

_________________

Kā jau ziņots, 2019. gada Eiropas čempionātā trīssoļlēcēja Rūta Lasmane izcīnīja bronzas medaļu, bet personīgais rekords ir 13.58m.
_________________

Izmantotie resursi:
soundcloud.com/sporta-grams-lv/5-ruta-kate-lasmane

     [+] [-]

, 2019-08-03 23:56, pirms 5 gadiem
Kāpēc mēs nedrīkstam zināt pasaulē slavenā trīssoļlēcēja vārdu? Rūtai novēlu veiksmi un sapņu piepildījumu.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-04 18:22, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kāpēc mēs nedrīkstam zināt pasaulē slavenā trīssoļlēcēja vārdu? Rūtai novēlu veiksmi un sapņu piepildījumu.
Tedijs Tamgo, sarunā to Rūta skaidri un gaiši atklāja