Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules rekordists 800m distancē pasaules čempionātā nestartēs traumas dēļ

Rolands Eliņš

Pasaules rekordists 800m distancē pasaules čempionātā nestartēs traumas dēļ
Deivids Rudiša
Foto: AFP/Scanpix

Četru iepriekšējo lielo sacensību 800 metru skrējiena uzvarētājs Deivids Rudiša paziņojis, ka nepiedalīsies pasaules čempionātā Londonā.

Deivids Rudiša savā “Twitter” profilā norādījis, ka ir ļoti apbēdināts un vīlies, ka trauma liegs viņam startēt pasaules čempionātā. Rudiša sezonas rangā šosezon bija tikai 19. vietā, taču jebkurā gadījumā tiktu uzlūkots kā galvenais favorīts. Rudiša vēl pirms nedēļas publiski izteicās, ka ar lielām cerībām gaida pasaules čempionātu, bet viņa cerībām punktu pārvilka augšstilba muskuļa sastiepums.

Rudiša ir pašreizējais pasaules čempions 800m distancē, kura rēķinā arī ir triumfs 2013. gada čempionātā. Rudiša netika pārspēts arī Riodežaineiro un Londonas olimpiskajās spēlēs, kā arī ir pasaules rekordists ar rezultātu 1:40.91. 28 gadus vecais Kenijas sportists ir vienīgais, kurš izskrējis no vienas minūtes un 41 sekundes.

Rudišas nestartēšanas dēļ galveno favorītu lomu uzņemsies viņa tautietis Emanuels Koirs un Botsvānas sportists Naidžels Amoss.

Pasaules čempionāts Londonā notiks no ceturtajam līdz 13. augustam, bet 800m skrējiena fināls paredzēts astotajā datumā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/rudishadavid/st...