Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Barjerskrējēja Sprudzāne sarūpē Latvijai otro medaļu Eiropas Jaunatnes olimpiādē

Rolands Eliņš

Barjerskrējēja Sprudzāne sarūpē Latvijai otro medaļu Eiropas Jaunatnes olimpiādē
Paula Sprudzāne
Foto: Olimpiade.lv

Latvijas jaunā sprintere Paula Sprudzāne Tbilisi notiekošajā Eiropas Jaunatnes olimpiādē šodien ieguva otro vietu 100 metru barjerskrējienā. Latvijai šajās sacensībās šī ir otrā sudraba medaļa.

16 gadus vecā Paula Sprudzāne kvalifikācijā savā skrējienā bija uzrādījusi tikai trešo labāko laiku, taču tas (13:84) izrādījās pietiekami augstvērtīgs, lai ļautu iekļūt finālā. Tajā latviete revanšējās savām konkurentēm un visai spēcīgā pavējā (+1,7m/s) uzlaboja savu laiku līdz 13.75 sekundēm. Tieši ar tādu pašu laiku finišēja arī krieviete Kristina Kleščeva, kura gan izrādījās nieka tiesu ātrāka un ieguva zelta medaļu, kamēr Sprudzāne tika pie sudraba.

Rezultāts 13.75 sekundes ir Sprudzānes personiskais rekords, bet arī U18 vecuma grupas Latvijas rekords. Absolūtais Latvijas rekords ir 12.90 sekundes, un tas pieder Ludmilai Olijarei.

Latvijai šī ir otrā medaļa Jaunatnes olimpiādē, jo vakar sudrabu ieguva arī tāllēcēja Klinta Bļusina. Šodien iespēja garantēt vēl vienu medaļu bija tenisistei Danielai Vismanei, kura spēlēja pusfinālā, taču pēc pārliecinošas uzvaras pirmajā setā viņa ar 6:2, 1:6, 1:6 piekāpās Taisjai Pačkalevai. Vismanei gan vēl būs iespējas iegūt medaļu, jo rīt viņu sagaida spēle par trešo vietu, kurā būs jācīnās ar Selmu Sadaru no Rumānijas.

Rītdien cīņu par bronzas medaļu aizvadīs arī U16 vīriešu basketbola izlase, kurai priekšā cīņa ar Vāciju.

Izmantotie resursi:
Tbilisi 2015 - European Youth Olympic Festival

     [+] [-]

, 2015-07-31 23:13, pirms 9 gadiem
Mezītis būs satrenējis

     [+] [-]

, 2015-08-01 09:44, pirms 9 gadiem
ieklausieties sporta funkcionāri...jēga bāzt milijonus sporta spēlēs, ja vienigās medaļas nes individuālie sporta veidi.