Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējā Bostonas maratona uzvarētāja Jeptū diskvalificēta uz diviem gadiem

Andrejs Siliņš

Trīskārtējā Bostonas maratona uzvarētāja Jeptū diskvalificēta uz diviem gadiem
Rita Jeptū 2014. gada Bostonas maratona finišā
Foto: AFP/Scanpix

Kenijas vieglatlētikas federācija paziņojusi, ka pēc neatļauto vielu atklāšanas maratonistes Ritas Jeptū ķermenī sportiste diskvalificēta uz diviem gadiem.

Dopinga pārbaude Jeptū notikusi septembrī ārpus sacensībām, dažas nedēļas pirms Bostonas maratona, kurā Jeptū uzvarēja jau otro gadu pēc kārtas un trešo reizi karjerā vispār. Kenijietes ķermenī konstatēta "asins dopinga" EPO klātbūtne. Pozitīva izrādījusies gan A, gan B prove.

Diskvalifikācija piešķirta uz diviem gadiem no konstatēšanas brīža, tātad līdz 2016. gada 29.oktobrim. Tas nozīmē, ka Jeptū nedrīkstēs piedalīties ne šogad paredzētajā pasaules čempionātā, ne arī nākamajā gadā paredzētajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Sportistei gan vēl ir iespēja iesniegt apelāciju. Jāpiebilst, ka Jeptū gadījumā divu gadu diskvalifikācija ir lielākais iespējamais sods par pirmo pārkāpumu, jo pozitīvais tests konstatēts vēl pagājušajā gadā. No šī gada 1.janvāra stājās spēkā noteikumi, kas paredz divreiz lielāku soda mēru šāda pārkāpuma gadījumā.

Pagaidām Jeptū nav atņemti iepriekš izcīnītie panākumi,par to Starptautiskā vieglatlētikas federācija lemšot pēc apelācijas izskatīšanas. Jeptū, kurai pēc pāris nedēļām paliks 34, karjeras laikā ne tikai trīs reizes triumfējusi Bostonā, bet divas reizes arī Čikāgas maratonā.

Pēdējā Bostonas maratonā Jeptū uzvarēja ar jaunu trases rekordu (2:18:57).

     [+] [-]

, 2015-01-31 12:53, pirms 9 gadiem
Bostona notiek pavasarī, tā ka septembris nav dažas nedēļas pirms. Pārbaudiet info!

  +1 [+] [-]

, 2015-01-31 16:17, pirms 9 gadiem
Jeptū maķ...