Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Trīs pasaules čempioni Dohā aizstāv savus titulus

Trīs pasaules čempioni Dohā aizstāv savus titulus
Marija Lasickene. Foto: AP/Scanpix

LETA. Trīs vieglatlēti pirmdien pasaules meistarsacīkstēs Dohā aizstāvēja savu čempiona titulu.

Trešo reizi pēc kārtas par čempioni augstlēkšanā kļuva zem neitrālo sportistu karoga startējošā Krievijas sportiste Marija Lasickene, kas pirmajā mēģinājumā pārvarēja 2,04 metrus un trīsreiz mēģināja to pašu izdarīt ar čempionātu rekordu 2,08 metru augstumā, taču šoreiz neveiksmīgi. Otro vietu ar trešajā mēģinājumā veiktajiem 2,04 metriem izcīnīja ukrainiete Jaroslava Mahučika, bet trešā ar pirmajā lēcienā pieveiktiem diviem metriem bija amerikāniete Vašti Kaningema.

5000 metros skriešanā uzvaru sadalīja divi Etiopijas skrējēji. Aizstāvot savu titulu, uzvarēja Muktars Edriss, kurš distanci veica 12 minūtēs un 58,85 sekundēs. Viņš par 0,85 sekundēm apsteidza tautieti Selemonu Baregu. Trešo vietu ieņēma Somālijā dzimušais un Kanādu pārstāvošais Muhameds Ahmeds, kurš finišēja 13 minūtēs un 1,11 sekundēs.

Savu titulu aizstāvēja arī norvēģis Kaštens Varholms, kurš 400 metrus ar barjerām veica 47,42 sekundēs, par 24 sekundes simtdaļām apsteidzot amerikāni Raju Bendžaminu un par 61 simtdaļu - mājinieku Abderrahmanu Sambu.

DĀR skrējējas Kasteras Semenjas prombūtnē 800 metros uzvarēja ugandiete Halimaha Nakāji, finišējot ar jaunu valsts rekordu - minūte un 58,04 sekundes. Viņa apsteidza divas amerikānietes - Reivinu Rodžersu un Adžī Vilsoni, kas atpalika par attiecīgi 14 un 80 sekundes simtdaļām.

3000 metru kavēkļu skrējienā triumfēja kenijiete Beatrise Čepkoeča, kura distanci veica jauna sacensību rekorda laikā - astoņās minūtēs un 57,84 sekundēs. Aiz viņas finišēja amerikāniete Emma Koburna, distanci veicot deviņās minūtēs un 2,35 sekundēs, un vāciete Geza Felicitasa Krauze, sasniedzot jaunu valsts rekordu - deviņas minūtes un 3,30 sekundes.

Likumsakarīgu uzvaru diska mešanā svinēja sezonas līderis zviedrs Dāniels Stols, kuram uzvarai pietika ar 67,59 metriem. Otrajā vietā ierindojās jamaikietis Fedriks Dekrs ar 66,94 metriem, trešajā - austrietis Lukass Veishaidingers ar 12 centimetrus tuvāku raidījumu. Lietuviešu cerība olimpiskais čempions Audrjus Gudžus ar 61,55 metriem palika 12.vietā.

Pasaules čempionāts līdz 6.oktobrim norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā. Čempionāts notiks desmit dienas, sadalot medaļu komplektus 49 disciplīnās.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-10-01 08:49, pirms 4 gadiem
Dāmu augstlēkšana bija teicama!....interesanti, vai kad tīneidžere ukrainiete Jaroslava Mahučika iegūs sievišķīgākas formas (uzaugs pakaļa) leks tāpat?....es par to, kas novērots daiļslidošanā - kamēr tīne, tikmēr lec kā sienāzis....kā uzaug pakaļa - tā jāmaina tehnika ...
, 2019-10-01 10:38, pirms 4 gadiem
Pēc dāmu kārts likās ka šādu drāmu vairs nepārspēsim, bet nu a/l ne ar ko neatpalika. Vienos mačos divreiz labot personīgo un U20 pasaules rekordu vien ir ko vērts. Kas pa nerviem Lasickienei, visus lēcienus līdz 2.08 ar pirmo mēģinājumu!
Par pakaļām, kamēr gribi lēkt, pakaļa būs jāatliek, pat nedaudz žēl meitenes, kādas tik ārprāta diētas tām nav jāietur kamēr sezona nav beigusies.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.