Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Rekordists Rudiša ar startu Cīrihē noslēgs sezonu

Rekordists Rudiša ar startu Cīrihē noslēgs sezonu
Deivids Rudiša
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Dimanta līgas posmā Cīrihē savu sezonu noslēgs pasaules rekordists 800 metru distancē, kenijietis Deivids Rudiša (1:40.91). Pirms pēdējā starta viņš dalījās iespaidos par šī gada panākumiem.

"Olimpiskā sezona man bija nozīmīga. Manā īpašumā bija pasaules rekords, pasaules čempiona tituls... Nebija tikai olimpiskās zelta medaļas, tāpēc Londonai gatavojos nopietni. Priecājos, ka nebija nekādu savainojumu, arī citu problēmu ne, tāpēc uz olimpiādi devos ar lielu pārliecību," atzina Rudiša. "Vienkārši gribēju uzvarēt. Mans pirmais mērķis bija labot olimpisko rekordu (1:42.58), kas tika sasniegts 1996.gadā. Pēc finiša es priecājos par panākumu, taču tad paskatījos uz pulksteni – pasaules rekords! Tas bija neticami!"

Pārsteidzoši, bet Londonā Rudiša pasaules rekordu sasniedza bez tempa turētāju palīdzības, kas allaž viņam palīdz komercmačos. Jautāts, vai nākotnē viņam vairs tie vajadzīgi, kenijietis sacīja: "Tā gluži nav. Olimpiskajā gadā es vispār trenējos savādāk, mazāk izmantoju tempa turētāju palīdzību. Taču viņi ir ļoti vajadzīgi, lai diktētu pirmā apļa tempu."

Rudiša, kuram starts Cīrihē ir pēdējais šosezon, neatklāj vai mēģinās sasniegt jaunu pasaules rekordu, taču atzīst, ka ar katru reizi tas kļūst arvien grūtāk: "Skriet 1:40 robežās ir ļoti, ļoti grūti. Katrus 200 metrus jāveic 25 sekundēs. Tas ir ļoti grūti."

Izmantotie resursi:
iaaf.org - International Association of...


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.