Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Ikauniece: "Pirms čempionāta cerēju, ka būšu sešiniekā"

Ikauniece: "Pirms čempionāta cerēju, ka būšu sešiniekā"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Divu dienu laikā Laura Ikauniece no pelnrušķītes kļuvusi par princesi, izcīnot pagaidām vienīgo medaļu Latvijai šajā čempionātā. Vienīgais, pēc kā braukusi uz Helsinkiem, bija personiskais rekords un cerība uz labāko sešinieku.

Kad Laura smaidot ienāk mix zonā, ņemot vērā ārā valdošo nemīlīgo laiku (lietu, vēju), piedāvājam viņai bez Latvijas karoga muguru apsegt ar tam domātām segām sportistiem, bet Laura atsakās, bilstot, ka pašreizējā sega viņai patīkot labāk.

Vispirms Ikauniece izvērtē otrās dienas rezultātus: „Gaidīju labākus laika apstākļus. Bija ļoti grūti skriet pa lietu, jo tās, kas skrēja pa priekšu, visu laiku šļakstināja sejā ūdeni. Ļoti liels prieks ir par tāllēkšanu. Negaidīju tādu personisko rekordu. Skumji, protams, par šķēpu. Bija ļoti liels pretvējš. Pirmo reizi metu pret vēju. Arī tehniski – es metu, tā teikt, ar spēku. Aizgāja greizi... Es parasti nemetu tik augstu, kā sanāca šodien. Tomēr bija vējš, un, kad uzmetu augstu, šķēps tieši apstājās. Tādi man bija visi metieni.”

Jautāta tieši par 800 metru distanci, par notikumiem tajā un domām laikā pirms skriešanas, Laura paskaidro, ka viņa zināja, kā viņai jāskrien viņas laikā. „Taču vienalga man sanāca par ātru. Tikai pašās skrējiena beigās atkal iekļāvos grafikā. Nedomāju, ka Aiga riskēs un uzkurinās tik augstu tempu. Domāju, ka viņa visu laiku skries aiz manis un beigās apsteigs. Drusciņ bija bail, ka viņa varētu atrauties par tālu, tomēr cerēju, ka varēšu viņu panākt.

It kā zināju, ka grūti būs pazaudēt skrējienā vismaz ceturto vietu, tomēr beigās nebiju pārliecināta, ka mani nav apsteigusi Krievijas septiņcīņniece Jekaterina Boļšova, kura mani apsteidza par krietnu gabalu. Tāpēc Latvijas karogu uzreiz neņēmu un sagaidīju parādāmies rezultātus. Esmu māņticīga,” smejas pagaidām vienīgās Latvijas medaļas šajā čempionātā īpašniece.

„Jau pirms sacensībām teicu, ka būtu priecīga arī par ceturto vietu, ja tikai Latvijai būtu medaļa,” sadaļu par mērķiem Helsinkos aizsāk Ikauniece. Uzzinājusi savu punktu summu, Laura bilst, ka „6335 punkti nozīmē jaunu personisko rekordu, un ceru, ka arī Londonā būs. Šur tur vēl jāpiestrādā. Turklāt šķēpā un 800 metros savu lomu nospēlēja laika apstākļi. Pirms čempionāta atbraucu un cerēju, ka būšu sešiniekā, un atbraucu vispār bez uztraukuma. Likās tāds kā Baltijas mačs, jo visu spēcīgāko jau šeit nav. Vienīgais pirms lodes nebiju tik pārliecināta par saviem spēkiem. Tagad zinu, ka man vel ir jāpieliek lodē un tehnikā šķēpā.”

Ceturtajā vietā ierindojās Aiga Grabuste, kura Laurai zaudēja tikai nieku – desmit punktus. Pēc finiša 800 metros ārsti būrās ap viņas kāju, un tradicionālajā skrējienā apkārt stadionam viņa nepiedalījās. Kad tas bija beidzies, Grabuste jau bija pametusi stadionu. Tā „Sportacentrs” palika bez komentāra, cerot, ka ar veselību Aigai viss kārtībā.


, 2012-06-30 21:48, pirms 12 gadiem
MALACE
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-30 21:49, pirms 12 gadiem
Grabuste vienmer mochi goda apli, shoreiz dusmiga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-30 22:09, pirms 12 gadiem
Gan jau Latvijas karogs uz Lauras pleciem plīvos arī pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs!
, 2012-06-30 22:10, pirms 12 gadiem
No sirds priecājos par Lauru un ceru, ka līdz OS atgūs enerģiju un cīnīsies par medaļu arī tur Turu īkšķus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-30 22:11, pirms 12 gadiem
Jaapalabo teksts (peedeejaa rindkopa), jo Aiga Laurai zaudeeja 10 punktus, nevis 10 sekundes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-30 23:38, pirms 12 gadiem
Brīnišķīgi. Tikai priekš lodes un šķēpa meitēns izskatās dikti trausls.
, 2012-06-30 23:40, pirms 12 gadiem
dale rakstīja: Cik romantiska vietinja!
Tiešam? Es domāju kad 1vietu var par tādu saukt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-01 10:27, pirms 12 gadiem
Starts Laurai tieshaam ir lielisks, kaa nekaa laboti 5 PB. Tachu nedriikst aizmirst, ka no peedeejaa pasaules chempionaata top10, kur 9 bija eiropietes, starteeja tikai divas un taas bija pirmajaas divaas vietaas. Taa kaa par augstaam vietaam OS veel paaragri runaat, desmitnieks vareetu buut reaals, ja izdodas tieshaam labs starts. Meenesis veel laiks, un tad redzeesim. Nedomaaju, ka Londonaa atkal gandriiz visus PB varees uzstaadiit, bet noveelu abaam sagatavoties un paraadiit labaako sniegumu.
, 2012-07-01 14:13, pirms 12 gadiem
Atšujies tu ar savām dziesmām...nevienu neinteresē viņas...
sasperjods rakstīja: http://www.youtube.com/watch?v=2Hjz5n0H9l8
, 2012-07-02 10:57, pirms 12 gadiem
Starts padevās lielisks,tālumā Laura gandrīz noķērusi savu vectēvu Ēriku Plūksnu,kurš pie Ugāles MRS uzņēmuma mačos 60.gados pārlēca pāri bedrei.Viņai viss vēl priekšā,bet lai kļūtu par Topa zvaigzni Eiropā(proti Pasaulē):
1)100m/b jāskrien zem 13,00(Jāpārspēj Tēvs)
2)a/l jālec 1,90 vismaz,labāk 1,96(jāpārspēj brālēns)
3)lode jāgrūž vismaz 14m,mazliet jāspiež guļus,jārauj svaru stienis kā Skaidrītei Baikovai.Bet visu nosaka tehnika un lode vienkārši jāgrūž,ar tādu atsperi un spēku(šķēps),augumu var mierīgi stumt visus 15m
4)200m jāskrien ap 23,50,bet labāk pārspēt mammas Latvijas rekordu
5)t/l 6,60-6,80 tad vectēvs ir pārspēts
6)Šķēps 55-60m,jāmet ar 5 krustsoļiem
7)800m arī rezerve,Laura skrēja uz savu rezultātu,bet neizlikās ka uz pilnu klapi skriets,vismaz 10m rezerve.
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.