Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jurkevičs: "Mahačs sanāca jau pirmajā taisnē"

Jurkevičs: "Mahačs sanāca jau pirmajā taisnē"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Pēc pusfināla 1500 metru skrējienā Dmitrija stilbs asiņoja. Tur skrējiena laikā bija pārbraukusi kāda no apavu naglām. Tomēr skrējiens padevās teicams – nodrošināta vieta finālā ar meistara cienīgu stiķi.

Uzjautājumu, kurš to izdarīja, Dmitrijs attrauca, ka „neredzēju, kurš to izdarīja. Man bija briesmīgs skrējiens, visi grūstījās gandrīz katru metru. Ja godīgi, neatceros, kad man bijis tāds skrējiens. Mahačs sanāca jau pirmajā taisnē pirms pagrieziena. Esmu pieradis ātri sākt pirmo taisni, bet tur vēl viens tāds gadījās, negribēja mani laist. Liekas, ka tas bija itālis.”

Arī skrējiens bijis trauksmains: „Visu laiku priekšā notika maiņas. Pirmais aplis bija normālā ātrumā, bet tad otrajā aplī Gorans Nava no Serbijas, kurš atradās skrējiena vadībā, laikam sajuta, ka būs grūti izturēt tādu ātrumu. Pie tam vēl vējš. Puiši noteikti gribēja skriet ātri, bet... Līdz ar to arī visa grūstīšanās, gan skrēju pa trešo celiņu pagriezienā pēdējā apļa sākumā. Labi, ka sanāca diezgan labs finišs, neņemot vērā visas blakuslietas.”

Finiša taisnē Dmitrijs veica apbrīnas vērtu manevru – apdzenot pretiniekus pa pirmo celiņu: „Atcerējos dāni Andreasu Bube, kuram izdevās tikt garām konkurentiem pa pirmo celiņu gan 800 metru pusfinālā, gan finālā, kur viņš ieņēma otro vietu. Ja ir brīva vieta, kāpēc man pa to neskriet? Kāpēc skriet apkārt pa otru pusi? Tā parasti ir, ka automātiski vairāk domā par to, kurš tevi var apsteigt pa labo pusi, un tā ir kādiem 80 procentiem skrējēju.”

Kad Dmitrijs pabeidza 800 metru distanci, kurā esot taktiski kļūdījies, viņš teica, ka 1500 metros ir vairāk laika domāt un garāka distance. „800 metros, ja nepaspēj ieņemt pareizo pozīciju, kā tas bija manā gadījumā, un ātruma man nepietika. Savukārt 1500 metros sākām finišēt jau 450 metrus pirms beigām. Bija izveidojusies rinda, un sapratu, ka nevaru gaidīt kā pagājušajā reizē, kamēr atbrīvosies pirmais celiņš, lai mazāk noskrietu. Man ir jālaiž, ja otrais celiņš, tad pa to, ja trešais, pa trešo. Nedrīkstu atslēgt ātrumu, jo tas arī izjauc ritmu.”

  +2 [+] [-]

, 2012-06-30 16:53, pirms 12 gadiem
malacis,finala reaali ir iekljut 6niekaa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-01 13:38, pirms 12 gadiem
Galvenais, ka tagad taktika ir izstrādāta viņam priekš fināla, jācer tikai, ka izdosies to realizēt!