Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Palameika: "Palika sajūta, ka nevienā metienā nespēju sevi pilnībā realizēt"

Palameika: "Palika sajūta, ka nevienā metienā nespēju sevi pilnībā realizēt"
Madara Palameika
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika sarunā ar medijiem pēc "Rīgas kausu" sacensībām, kurās viņa uzvarēja ar rezultātu 62,98 metri, pastāstīja, ka jau nākamnedēļ aizvadīs savas pirmās IAAF "Dimanta līgas" sacensības, kā arī novērtēja "Daugavas" stadiona jauno izskatu.

Iepriekšējos gados maijā Palameika parasti jau bija piedalījusies kādā IAAF "Dimanta līgas" posmā, taču šīs sezonas ievadā tieši "Rīgas kausi" viņai kļuva par pirmajām lielajām sacensībām. "Šogad pirmais posms, kurā bija iekļauta sieviešu šķēpmešana, bija diezgan tālu (Šanhajā). Apstiprinājumu dalībai nedabūju laicīgi, tādēļ atteicos no piedalīšanās tajā, tā vietā izvēloties startēt sacensībās, par kuru norises laiku un vietu ir zināms jau labu laiku iepriekš un jūtos komfortabli," skaidro Madara, kura "Dimanta līgas" sezonu Latvijas rekordiste atklās 7. jūnijā Oslo.

"Šogad aizvadījām divas garas nometnes. Emocijas kā jau parasti ir dažādas. Bet uguntiņa iekšā vēl spīd. Gribas turpināt pilnveidot sevi un startēt mačos," uzsver Palameika. "Treniņu metodikā pamainījām diezgan daudz, jo katru gadu cenšamies pilnveidoties. Tas ir mūsu mērķis. Meklējam un analizējam iepriekšējās kļūdas."

"Ja runājam par šī vakara sacensībām, tad man palika sajūta, ka es nevienā metienā nespēju sevi pilnībā realizēt. Ar centību tiku līdz 62,98, bet ar trāpīšanu pareizajās sajūtās nekur netiku. Man nav liela gandarījuma, ja neredzu šķēpu lidojam tā, ka pēc sajūtām izbaudu metienu," saka sportiste. "Bet pirmajās sacensībās katru gadu joprojām ir nervu spriedze, tādēļ nepieciešams ieiet sacensību ritmā. Atkal izjust emocijas un atgriezties apritē."

Vaicāta par "Daugavas" stadionu pēc tā rekonstrukcijas, Palameika atzīst, ka tas viņai ļoti patīkot. "Šeit esmu aizvadījusi savas pirmās nozīmīgākās sacensības savā karjerā. Ienākot šeit, bija patīkamas sajūtas, jo stadions kļuvis vēl lielāks. Tomēr sajūtas ir ļoti mājīgas. Ja nākamreiz tribīnē aiz šķēpmešanas sektora būs vēl vairāk līdzjutēju, tad sajūtas būs vēl labākas. Bet Latvijas sporta līdzjutējiem vēl jāiemācās mīlēt vieglatlētika," smaidot piebilst Madara, kurai šīs sezonas galvenais starts, protams, būs Eiropas čempionātā Berlīnē, kas risināsies no 7. līdz 12. augustam.


, 2018-05-30 15:11, pirms 6 gadiem
Galvenais, lai tāda sajūta nepaliek pēc karjera!

Skaidrs, ka iekšā ir - jāizdomā kā dabūt ārā svarīgos mačos!
, 2018-05-30 17:36, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: Galvenais, lai tāda sajūta nepaliek pēc karjera!

Skaidrs, ka iekšā ir - jāizdomā kā dabūt ārā svarīgos mačos!
Varbūt palīdzēs konkurence Latvijā-Anete,Sinta,..esmu pārliecināts ka arī Mūze vēl savu vardu teiks!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.