Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Bukša: "Latvijas rekords 100 metros likās kaut kas tāls"

Bukša: "Latvijas rekords 100 metros likās kaut kas tāls"
Sindija Bukša sacensībās Rīgas kausi
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Sprinterei Sindijai Bukšai vēl nesen licies, ka Latvijas rekords 100 metros ir kaut kas daudz tālāks nekā 200 metros, tāpēc par to viņa pat nav sapņojusi, sportiste sarunā ar Sportacentrs.com teica otrdien pēc tam, kad sacensībās "Rīgas kausi" bija pārspējusi Vinetai Ikauniecei 31 gadu piederējušo rezultātu.

Bukša otrdien distanci veica 11,29 sekundēs. Iepriekšējo rekordu viņai izdevās uzlabot par 0,05 sekundēm. Tas kopš 1987. gada maija piederēja Vinetai Ikauniecei. Savukārt Bukšas personīgais rekords turējās pusotru nedēļu, jo Tallinā viņa distanci veica 11,56 sekundēs. Ikauniecei gan joprojām pieder Latvijas rekords gan 200, gan 400 metru distancēs.

Tāpat Bukša otrdien pārspēja arī personīgo rekordu 200 metros (23,02 sekundes), tomēr no Latvijas rekorda (22,49 sekundes), kas arī pieder Ikauniecei, viņa šeit vēl atpaliek ievērojami.

"Cik atceros, vienā dienā personīgos rekordus abās disciplīnās līdz šim nebija gadījies labot. Tas ir fantastiski, vienā dienā noskriet šādus rezultātus. Tas ir satriecoši un citu vārdu man par to nav, ko teikt. Par 100 metru rekordu pat nesapņoju, jo tas likās daudz tālāks nekā 200 metros, par to pat nedomāju. Pat nezināju kāds bija rekords," pēc sacensībām Bukša joprojām bija emocionāla. "Grūti atcerēties uz emocijām, bet, šķiet, ka pirmo sadzirdēju, ka sasniegts Latvijas rekords. Uzreiz nāca domas: "Es laboju 30 gadus vecu rekordu un man ir tikai 20 gadi." Ārprāts! Kad uzzināju par rezultātu, nevarēju saprast, kur likties. Tas bija liels šoks."

"Par Vinetu Ikaunieci zinu tikai pēc nostāstiem, man viņa vienmēr bijusi kā sportiste uz kuru tiekties, viņas rezultāti ir vienkārši satriecoši. Viņa ir izcila personība, izcils sportists, ceru, ka viņa priecājas par to, ka laboju rekordu. Dzīvē neesam tikušās. Esmu viņu redzējusi, bet neesam runājušas," saka Bukša.

"Sezona tikai sākas, nākotnē domāju, ka būs tikai vēl labāk. Lai pretinieces Eiropas čempionātā uzmanās! Tur centīšos izdarīt visu, ko spēju, lai Latvijas vārdu pasaulē sadzird. Ar šādiem rezultātiem pusfināls ir diezgan reāls gan 100, gan 200 metros," pauda sprintere.

Zīmīgi, ka starta rītā Bukša nav jutusies labi. "Priekšnojautas starta dienā ir ļoti mānīgas. Arī Polijā (Eiropas U23 čempionātā) no rīta slikti jutos, bet nostartēju labi. Stadions man ļoti palīdzēja, jutos kā lielos mačos," par rekonstruēto Daugavas stadionu teica sportiste. "Tāpat apkārt bija draugi, ģimenes locekļi, kas deva vēl lielākas emocijas. Zinu, ka man vai nu jauzvar, vai jānoskrien normatīvs, bet Latvijas rekordu tiešām negaidīju."

"Mēs esam ļoti strādājuši pie tehniskā darba, kas sprintā ir vajadzīgs," Bukša teica par ziemā ieguldīto. "Es esmu spēka skrējēja un man nebija nekādas dižās tehnikas, bet ar treneri Mārīti Lūsi ļoti pastrādājām pie niansēm, kas īpaši 100 metros ir ļoti svarīgi. Ja startā nianses neizdarīsi, nenoskriesi labi. Paldies manai trenerei, viņa ir pati labākā."

Saruna ar Vinetu Ikaunieci: V. Ikauniece: "Bukša un trenere Lūse ir...


, 2018-05-30 15:22, pirms 6 gadiem
Int Megni-vai pats saproti,ko esi uzrakstījis otrajā rindkopā?
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.