Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ansis Brūns: "Gribējās ielīst zemē, jo draugi taču bija atnākuši paskatīties"

Ansis Brūns: "Gribējās ielīst zemē, jo draugi taču bija atnākuši paskatīties"
Ansis Brūns
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

28 gadus vecais šķēpmetējs Ansis Brūns pēc sev neveiksmīgajām "Rīgas kausu" sacensībām sarunā ar Sportacentrs.com izteicās, ka Eiropas un pasaules čempionāti viņam ir mazsvarīgi, bet vienīgais iemesls, kādēļ viņš turpina sportot, ir vēlme piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Pagājušajā ceturtdienā Brūns "Rīgas kausu" sacensībās Ogrē labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja tikai 72,29 metrus tālu, ierindojoties devītajā vietā. Vai šobrīd viņš nav spējīgs uz labāku rezultātu? "Tieši šobrīd man ir 72 metri, vairāk es nevaru. Varbūt iepriekšējā brīdī vai nākamajā brīdī es varētu uzmest vairāk, bet šodien, šajā brīdī ir tik, cik ir."

"Nav jau tik skumji, kā pašlaik izskatās. Vienkārši šajos mačos ieliku biksēs mīksto. Bet pirms tam sezonu biju sācis ar divām sacensībām, kurās šķēpu aizmetu 79 metru tālumā. Nebiju plānojis startēt Baltijas valstu mešanas disciplīnu sacensībās, taču pēc šodienas starta piezvanīju Edvīnam Krūmam un pateicu, ka startēšu. Nevar taču šitā... Ko tad es nākamās trīs dienas darīšu? Raudāšu, vai?" gana emocionāls bija Ansis, kurš pēc pāris dienām Baltijas valstu mešanas disciplīnu sacensībās uzmeta 79 metrus (79,23).

Pirms šīs sezonas Brūns aizvadījis divas treniņnometnes februārī un aprīlī. Uz pirmo viņš devās vienatnē, bet uz otro devies kopā ar vairākiem latviešiem, galvenokārt trenējoties kopā ar Rolandu Štrobinderu.

Pirms nepilniem trim gadiem tieši Ogres stadionā Brūns piedzīvoja vienu no labākajiem brīžiem savā karjerā, sasniedzot personīgo rekordu (81,28 metri) un izpildot Eiropas čempionāta normatīvu, bet vēlāk kontinenta meistarsacīkstēs viņš iekļuva finālā, iegūstot 11. vietu. "Šeit arī ikdienā trenējos. Tāpēc šobrīd ir kauns, gribas ielīst zemē, jo kaut kādi draugi taču arī bija atnākuši uz mani paskatīties. Nav jau gluži, kā startēt Rēzeknē, kur tevi neviens nezina. Šeit bija atbildība."

Ansis norāda, ka par savu tuvāko mērķi izvirzījis tikšanu pāri 80 metriem, bet tad jau jācenšas pārspēt personīgais rekords. "Jo ātrāk uzmetīšu 80 metrus, jo ātrāk varēšu domāt par personīgo rekordu. 79 metrus divreiz (trīsreiz) jau esmu uzmetis, mazāk mest vairs nedrīkst. Pirms šodienas biju baigi izplānojis, kur un kad startēšu, bet pēc šodienas, ko tur vairs plānot? Vienkārši jāstartē un jācer, ka kaut ko uzmetīšu."

"Par karjeras beigšanu ne vienā brīdī esmu domājis," uzsver Brūns, kurš pēc veiksmīgās 2014. gada sezonas guva smagu traumu, kā dēļ nācās praktiski izlaist nākamo sezonu. "Metīšu vēl nākamos trīs četrus gadus. Domas par karjeras beigšanu pat nav nākušas prātā. Mans galvenais mērķis ir tikt uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā. Eiropas un pasaules čempionāti man ir mazsvarīgi, vēlos savā CV redzēt dalību olimpiskajās spēlēs. Tikai tādēļ es vēl sportoju."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-05-30 18:29, pirms 7 gadiem
Gan jau viss būs ok,un šķēps lidos stipri pāri 80m..
Slēpts komentārs: rezgalis007

  +9 [+] [-]

, 2017-05-30 19:04, pirms 7 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Par šo Brūns tev seju pus sekundes laikā izārdītu.
Tu domā,ka Brūns ir nervu slimnieks?

     [+] [-]

, 2017-05-30 19:08, pirms 7 gadiem
šķidriņš rakstīja: Saprotams, ja jau ielicies biksēs mīksto, tad jau 72 . slavējams rezultāts. Parasti cilvēki ar mīksto biksēs nemaz paiet nevar.
mīkstais ir brūnais lācis?

  +6 [+] [-]

, 2017-05-30 19:11, pirms 7 gadiem
šķidriņš rakstīja: Saprotams, ja jau ielicies biksēs mīksto, tad jau 72 . slavējams rezultāts. Parasti cilvēki ar mīksto biksēs nemaz paiet nevar.
Viens Brūns viņam bija ielicies, jā