Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Skrējēji Višķers un Strausa paliek otrajā simtā pasaules čempionātā krosā

Ints Megnis
Ints Megnis

Skrējēji Višķers un Strausa paliek otrajā simtā pasaules čempionātā krosā
Jānis Višķers. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība

Latvijas skrējēji Jānis Višķers un Agata Strausa sestdien Dānijā nespēja tikt pirmajā simtniekā pasaules čempionātā krosā.

Vīriem uzvaru svinēja 2017. gada pasaules vicečempions 10 000 metru skrējienā Džošua Čeptege no Ugandas, kurš desmit kilometru distanci veica 31 minūtē un 40 sekundēs. Viņam sekoja tautietis Džeikobs Kiplimo un kenijietis Džefrijs Kemvorors.

Tikmēr Višķers savā 30. dzimšanas dienā finišēja 117. vietā starp 140 distanci noslēgušajiem sportistiem, uzvarētājam zaudējot piecas minūtes un 16 sekundes.

Dāmām nepārspēta palika kenijiete Helēna Obiri, kura ir pašreizējā pasaules čempione un olimpiskā vicečempione 5000 metru distancē. Viņa finišēja pēc 36 minūtēm un 14 sekundēm, par divām sekundēm apsteidzot etiopieti Deru Didu, bet trešā bija vēl viena Etiopijas skrējēja Letesenbeta Gidija.

Šeit finišu sasniedza 115 skrējējas, Strausai starp viņām gūstot 105. vietu. Latvijas pārstāve no uzvarētājas atpalika par desmit minūtēm un 18 sekundēm.

Abiem Latvijas skrējējiem šī bija debija pasaules čempionātā krosā.