Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Pirmo reizi Rīgā notiks „Lāčplēšu kross”

Viens no pirmajiem Patriotisma mēneša (novembra) ieskaņas pasākumiem plānots „Lāčplēšu kross”. Biķernieku kompleksajā sporta bāzē 11. oktobrī norisināsies skrējiens par Latviju, kurš paies visiem zināmā varoņeposa „Lāčplēsis” zīmē. Piedalīties pasākumā aicinātas gan ģimenes, gan pusaudži, gan jaunieši, gan vecāka gada gājuma cilvēki, kuriem skriešana nav sveša un dara to prieka pēc. Pieteikšanās pasākumam sākās 27. augustā.

„Lāčplēšu kross” būs atraktīvas krosa sacensības visām vecuma grupām, kur brīvā dabā izveidotā trasē jāpārvar vairāki mākslīgi un dabīgi radīti šķēršļi, kā arī jāiesaistās dažādās citās interesantās aktivitātēs. Daļa no šķēršļiem jau ir pārbaudīti visiem zināmajā „Stipro skrējienā”, bet tiks veidoti arī jauni, piemērojot tos vairāk pilsētvidei. Pieveicot distanci, ikviens varēs iemācīties pārvarēt arī sevi, pārbaudīt savus spēkus un izjust īstu saliedētību starp visiem dalībniekiem.

„Lācplēšu kross” tiek veidots tā, lai savus spēkus tajā varētu pamēģināt arī tie, kuri ikdienā nenodarbojas aktīvi ar sportu, tostarp ģimenes ar bērniem, pusaudži vecumā no 12 gadiem, jaunieši un arī vecāka gada gājuma cilvēki. Pasākuma galvenais mērķis ir nodrošināt fizisko aktivitāšu pieejamību ikvienam, kurš vēlas savu brīvo laiku pavadīt aktīvi, saliedēt valsts iedzīvotājus un ģimenes, kā arī sekmēt valstiskās identitātes apzināšanos.

Pasākumā radīsim ne tikai sportisku, bet arī patriotisku atmosfēru, jo „Lāčplēšu kross” plānots kā viens no Patriotisma mēneša pirmajiem notikumiem. Pasākuma galvenais vadmotīvs saistīts ar visiem zināmo varoņeposu „Lāčplēsis”, kur galvenais tēls ataino mūsu tautas diženumu un Lāčplēša varonība simbolizē cilvēka drošsirdību, aizstāvot dzimteni. Šo sajūtu centīsimies radīt arī pasākumā, ne tikai radot atbilstošus šķēršļus un noformējumu, bet arī piedāvājot iespēju skatītājiem, līdzjutējiem iesaistīties tikpat nozīmīgās sportiskajās un radošās izklaidēs, pavadot visiem kopā lietderīgi šo brīvdienu.

Pieteikšanās pasākumam sākās 27. augustā. Sīkāka informācija par „Lāčplēšu krosa” norisi, dalības maksām un ieskaites grupām atrodama pasākuma oficiālajā mājas lapā lacplesiem.lv.
Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar Rīgas domi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.


, 2014-08-29 13:09, pirms 10 gadiem
tad šim pasākumam vajadzēja notikties 11.novembrī. Lielais vairums 11.oktobrī skries Siguldā-skrienLatvija seriāla pēdējā posmā...
, 2014-08-29 14:17, pirms 10 gadiem
Manuprāt, abi šie pasākumi ir no dažādiem segmentiem
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.