Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Štrobinders: "77 metri nav pieļaujams rezultāts, vismaz 80 metriem jābūt vienmēr"

Štrobinders: "77 metri nav pieļaujams rezultāts, vismaz 80 metriem jābūt vienmēr"
Rolands Štrobinders
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

''Galvā domas ir, dažādas bet esmu pieaudzis, daudzus gadus sportā. Man ir jāspēj sagatavoties un Eiropas čempionātā jābūt labākajā formā - tas arī viss,'' tā pēc uzvaras Latvijas čempionātā sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāsta škēpmetējs Rolands Štrobinders.

''Sezona jau ir vidū, var teikt, ka pat beigās. Visiem ir sakrājies nogurums. Uznāca lietus, sacensību sākums aizkavējās, bijām jau visi iesildījušies. Uz sektoru šķēpi vēl nav atnesti, jāiet pašiem pakaļ škēpiem...Parasti sacensībās tev paņem šķēpu un atnes atpakaļ. Pašiem jāiet pakaļ...Tāda organizācija nedrīkst būt. Sievietēm to visu nesa. Mēs bijām apdalīti vai kā. Bet paši esam vainīgi. Visi slikti metām,'' tā vājos rezultātus škēpmešanas sektorā vīriešiem skaidro Rolands Štrobinders, kurš uzvaru svinēja ar 77.28 metrus tālu metienu.

''Reāli pašam neizdevās viss. Sākot ar ieskrējienu, tehniski. Es pat nesaprotu, kāpēc tā notika. Skrien štoperī, elkonis salūst, viss. Pat nevaru izskaidrot. Nogurums, jā, viss pārējais, bet savi 80 metri man ir jāmet katrā reizē. Tas ir rezultāts, kuram jābūt vienmēr. 77 metri nav pieļaujams rezultāts,'' turpina Štrobinders.

Dāmām konkurence par trim vietām uz Eiropas čempionāta bija ļoti sīva, kas gan izpalika vīriešiem, un Štrobinders par savu vietu Eiropas čempionātā varēja būt drošs. "Jā, mēs esam ieguldījuši smagu darbu un gatavojas tieši čempionātam. Tas nemaina to, ka bija jāmet vismaz 80-83 metri. Pie visa ieguldītā darba noteikti. Jā, sievietēm tā konkurence bija sīvāka. Visas met ap 60 metriem. Mums savukārt, es, Gatis [Čakšs] un kaut kur tuvumā arī Patriks [Gailums] un Ansis [Brūns]. Nav tā kā sievietēm. Lēnām aug arī jaunie. Gadi paies un tad jau redzēsim.''

Rolands arī komentēja, kā jutās paša sportista organisms lielajā karstumā. ''Protams, ka nedēļa bija nogurdinoša. Katru dienu treniņi ārā. Kā kuru reizi, arī iekšā treniņi notika. Saule ir nogurdinoša, bet neko nevar padarīt. Tāds ir sports, jāiet un jādara. Treneris arī bija šokā. Skatījāmies viens uz otru un īsti nesapratām, kas notika.''

Štrobinders pastāstīja par plānu līdz Eiropas čempionātam, kas no 7. līdz 13. augustam risināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. "Tagad būs viss vieglais darbs. Štangu ņemam nost, vieglie sprinti, lekšanas, mešanas, atpūta vairāk. Tad jau viss būs super. Uztraukums tagad ir. Pēc divām nedēļām ir Eiropas čempionāts, uz turieni braucu ar 77 metriem, kas būs pēdējais, ko esmu uzmetis. Galvā domas ir dažādas, bet esmu pieaudzis, daudzus gadus sportā. Man ir jāspēj sagatavoties un Eiropas čempionātā jābūt labākajā formā - tas arī viss.''


, 2018-07-30 07:04, pirms 6 gadiem
Roland,uzmet Berlīnē savus 85m un šos tavus 77 neviens pat neatcerēsies..!!
, 2018-07-30 08:12, pirms 6 gadiem
Tu esi čalis vai neesi?! Uzmet!!! Un parādi, ka neesi tirliņš ,kas tikai Latvijas stadionos,, māk mast too riik un braukāt ar too mut"!
, 2018-07-30 10:57, pirms 6 gadiem
Atlasi uzvarēji,tas ka rezultāts ne pārāk ir vienalga,jo citi nespēja pat tik. Cāļus skaitīsim pēc čempja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.