Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Ozoliņai - Kovalai sestā vieta Eiropā, Palameika astotā

Ozoliņai - Kovalai sestā vieta Eiropā, Palameika astotā
Sinta Ozoliņa - Kovala
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas norisinās Somijas galvaspilsētā Helsinkos, šķēpmešanas finālsacensībās sesto vietu izcīnīja Sinta Ozoliņa - Kovala, bet Madara Palameika noslēdza labāko astoņnieku. Par Eiropas čempioni kļuva ukrainiete Vira Rebrika.

Sacensībās nepiedalījās pasaules rekordiste un olimpiskā čempione, čehiete Barbora Špotakova un pasaules čempione, krieviete Marija Abakumova, kā arī slovēniete Martina Rateja, kura Eiropas rangā ieņēma pirmo, trešo un piekto pozīciju. Toties visas pārējās Eiropas spēcīgākās šķēpmetējas bija ierindā.

Sinta Ozoliņa – Kovala pirmajā mēģinājumā šķēpu aizmeta 59.34 metrus tālu, pēc pirmās metienu sērijas izvirzoties ceturtajā pozīcijā. Otrais metiens netika ieskaitīts, bet trešajā Sinta savu rezultātu neuzlaboja (55.92) un pēc trim mēģinājumiem atradās sestajā vietā. Ceturtais un piektais metiens netika ieskaitīti, bet sestajā Sinta nespēja uzlabot rezultātu (59.24) un Eiropas čempionu noslēdza sestajā vietā.

Pieticīgi šīvakara sacensības iesāka Latvijas rekordiste (64.51) Madara Palameika, kurai pirmais mēģinājums netika ieskaitīts, bet otrais bija tikai 50.21 metrus tāls. Trešajā metienā Palameika saņēmās un aizmeta 56.82 metrus, pēdējā brīdī ielaužoties labāko astoņniekā, kas turpina sacensības un izpilda vēl trīs metienus. Diemžēl pēdējie trīs metieni Madarai nebija pārāk sekmīgi – ieskaitīts tika tikai viens no tiem (55.21), tādejādi Palameika, tāpat kā iepriekšējā čempionātā, ieņēma astoto vietu.

Eiropas U-20 vicečempionei Līnai Mūzei finālsacensības beidzās jau pēc trīs metieniem. Pirmajā mēģinājumā viņa šķēpu raidīja vien 51.42 metrus tālu, otrajā ar 55.60 metriem pakāpās uz septīto pozīciju, bet trešajā savu rezultātu neuzlaboja, turklāt vairākas konkurentes viņu apsteidza un sacensības Mūze noslēdza desmitajā vietā.

Par Eiropas čempioni ar jaunu savas valsts rekordu kļuva 2007.gada Eiropas junioru un 2008.gada pasaules junioru čempione Vira Rebrika, kura piektajā mēģinājumā šķēpu aizmeta 66.86 metrus tālu. Sudrabs jau otro čempionātu pēc kārtas vācietei Kristīnai Obergfolai (65.12), bet bronza viņas tautietei, iepriekšējā čempionāta uzvarētājai Lindai Stālai (63.69).

Eiropas čempionāts vieglatlētikā. Šķēpmešanas fināls

VietaSportisteValstsRez.
1.Vira RebrikaUkraina66.86 NR
2.Kristīna ObergfolaVācija65.12
3.Linda StālaVācija63.69
4.Goldija SaijersaLielbritānija63.01
5.Katrīna MolitoreVācija60.99
6.Sinta Ozoliņa-KovalaLatvija59.34
7.Tatjana JelacaSerbija57.58 SB
8.Madara PalameikaLatvija56.82
9.Sava LikaGrieķija56.25
10.Līna MūzeLatvija55.60
11.Sanni UtriainenaSomija55.14
12.Zāra BaniItālija53.40

, 2012-06-29 20:46, pirms 12 gadiem
Nu Madara izskatās bedrē par pārējām abām prieks,žēl ka nav normatīvu.Bet vēl jau Latvijas olimpiādē varēs izšaut.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-29 20:59, pirms 12 gadiem
Samērā labs starts dāmām, malaces Kungiem viela pārdomām pirms Londonas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-29 21:48, pirms 12 gadiem
Vienmēr jau gribas labāk... medaļu.... Bet tiešām prieks, ka mūsu 3 šķēpmetējas 10niekā! Tas ir SUPER un ticu, ka OS būs top forma un kas zin... būs arī medaļas Turaties un ticat, ka Jūs varat!
, 2012-06-29 21:58, pirms 12 gadiem
Par Rateju nav gluži taisnība, ka nepiedalījās, vienkārši kvalifikācijā aizmeta 51,69m (diez, ko par viņu tagad raksta slovēņu interneta komentētāji )
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.