Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ikauniece: "Gribu sasniegt personisko rekordu"

Ikauniece: "Gribu sasniegt personisko rekordu"
Abām Latvijas septiņcīņiecēm "iegrieza" lodes grūšana.
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Septiņcīņas pirmās dienas sacensības pirmā pabeidza Aiga Grabuste, kura pirmajā 200 metru skrējienā finišēja otrā. Šajos mačos viņai prieka pagaidām maz. Laura Ikauniece var būt gandarīta par trim personiskajiem rekordiem, taču no Aigas „aizbēgusi” tikai par 29 punktiem.

„Punktu summu vēl nezinu,” vēl bez elpas mix zonā par dienas notikumiem dalījās Aiga Grabuste. „Vienīgais, ar ko esmu apmierināta, ir divsimts. Bišķiņ pievīla barjeras, visi trīs pirmie veidi, tomēr, tā kā tā man šogad ir pirmā daudzcīņa, jo galvenais starts ir augusta sākumā, kopsummā var teikt, ka ir labi. Redzēsim, kā būs rītdien, jo tad būs viens no maniem stiprākajiem veidiem – tāllēkšana. Tajā ļoti gribu izpildīt olimpisko normatīvu olimpiskajām spēlēm, lai Londonā varētu ķert divus zaļus.”

Lode lidoja apmēram metru tuvāk par pierastajām trajektorijām: „Jā, tehnika nesanāca. Esmu pārliecinājusies arī ziemā, ka, tehniski pareizi grūžot, metrs rezultātam nāk klāt, ja nepareiza – metrs nost. Diemžēl lode nesanāca. Arī barjerās un augstumā tehniskais izpildījums pievīla. Visur ir tehniskais izpildījums, tāpat šķēpā. 800 metros ir taktiskais.”

Vaicāta par mērķiem, vai tādi bijuši uz Eiropas čempionātu, Aiga min, ka „gribēju savākt 6500, kaut vai 6400 punktus. Daudz ko izšķirs rītdiena. Protams, gatavojāmies arī šīm sacensībām. Paldies dievam, lietus nelija.”

Laurai Ikauniecei diena padevās bagāta ar trim personiskajiem rekordiem, taču četri sacensību veidi aiz muguras arī viņas nogurumā bija manāmi: „Ir trīs personiskie rekordi – augstumā, barjerās un divsimtā. Vienalga ir grūti. Lode neizdevās, kā vajadzēja. Vismaz metru tālāk vajadzēja grūst. No personiskā rekorda atpaliku par metru. Varbūt vaina tajā, ka vakar vēl biju pie fizioterapeita. Šajā augstumā grūti aprast, kad noņem blokus no muguras. No sākuma bija masāža, tad pipari.”

Laurai nebija viegli aprast ar stadionu šajos laika apstākļos (pavēss un vējains). „Tomēr pieradu. Celiņš ir ātrs, bet pagriezieni ir grūti – briesmīgi sāpēja pēc tiem. Ļoti grūti bija tos izskriet.”

Vaicāta, vai viss norit pēc plāna, Ikauniece atbild, ka „personīgo [rekordu] kopvērtējumā gribētu sasniegt. Redzēs, kā veiksies rīt, bet tagad gan jāiet ledus vannā.”

  +1 [+] [-]

, 2012-06-29 19:36, pirms 12 gadiem
Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-29 20:44, pirms 12 gadiem
Turam īkšķus priekš rītdienas! Malači!