Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Arājam šovakar tiks veikta operācija

Jānis Pārums

Arājam šovakar tiks veikta operācija
Ronalds Arājs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ronaldam Arājam ceturtdien Eiropas čempionāta vieglatlētikā 100 metru fināla skrējiena laikā pārrauta Ahilleja cīpsla un šovakar tiks veikta operācija, portālam Sportacentrs.com atklāja Latvijas delegācijas vadītājs Edvīns Krūms.

Jau ziņots, ka problēmas ar Ahilleja cīpslu Arājam bija jau pēc pusfināla, tomēr viņš nolēmis uz pilnu jaudu skriet arī finālā. Līdz pusdistancei viņš turējies pat ceturtajā vietā, taču tad Ahilleja cīpsla neizturēja un sportists krita.

Pirmie izmeklējumi vēl ceturtdienas vakarā apstiprināja, ka Ahileja cīpsla sportistam patiešām ir pārrauta. No rīta ieplānotā medicīniskā pārbaude Helsinkos atcelta un Arājs jau atgriezies dzimtenē, kur šovakar viņam tiks veikta operācija. Tas nozīmē arī ilgstošu rehabilitācijas procesu, tādejādi secen diemžēl ies arī Londonas olimpiskās spēles.

Krūms norādīja, ka Arājs nolēmis uzreiz doties uz dzimteni, jo Latvijā viņam ir pazīstams labs speciālists, kas palīdzējis sportistam arī tad, kad viņam bijis pleca savainojums. Sportists jau devies uz Ādažiem, kur tiks veikti medicīniskie izmeklējumi un vakarā, visticamāk, arī operācija.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis neslēpa sarūgtinājumu par notikušo: "Diemžēl ir tā, kā ir. Šovakar Arājam tiks veikta operācija, bet pamata rehabilitācija ilgs četras nedēļas. Jāskatās kā kāja dzīst, kādas būs sajūtas, tad arī varēs izteikt kaut kādas prognozes par nākotni."

  +5 [+] [-]

, 2012-06-29 14:22, pirms 12 gadiem
Turies Ronald!
Savainojums smags, bet ceru, ka izdosies gan labi sašūt, gan pēc tam atgūt formu! Pēc 1/2 gada gaidam atpakaļ

 +13 [+] [-]

, 2012-06-29 14:32, pirms 12 gadiem
Nu slikti, tik foršs starts bija, tas leitis visu sačakarēja 3. reizes liekot startēt!
Lai veiksmīga operācija un atveseļošanās, mēs Tevi gaidām atpakaļ lielajā sportā!

  -3 [+] [-]

, 2012-06-29 14:45, pirms 12 gadiem
izrāvu spalvu no deguna. būs labi

  +6 [+] [-]

, 2012-06-29 14:55, pirms 12 gadiem
ne jau leitis vainīgs, bet gan pats Ronalds, kas, nenovērtējot iespējamo traumu, tomēr nolēma skriet finālā, pārvelkot pāri strīpu OS un vēl daudz kam, jo atkopšanās pēc šādas traumas būs ar lielu kritiensu atpakaļ sportiskajos rezultātos, diemžēl!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-06-29 15:02, pirms 12 gadiem
Žēl ka neviens viņam nevarēja pateikt ko nozīmē startēt ar traumētu ahilu! Izskatās kā padomju laikos,davaij rezultātu!

  +5 [+] [-]

, 2012-06-29 15:06, pirms 12 gadiem
Bolgzds rakstīja: Turies Ronald!
Savainojums smags, bet ceru, ka izdosies gan labi sašūt, gan pēc tam atgūt formu! Pēc 1/2 gada gaidam atpakaļ
1/2 gads ir pārāk optimistiki, tur vajag vismaz 8 mēnešus...

  -1 [+] [-]

, 2012-06-29 15:24, pirms 12 gadiem
stapo rakstīja: ne jau leitis vainīgs, bet gan pats Ronalds, kas, nenovērtējot iespējamo traumu, tomēr nolēma skriet finālā, pārvelkot pāri strīpu OS un vēl daudz kam, jo atkopšanās pēc šādas traumas būs ar lielu kritiensu atpakaļ sportiskajos rezultātos, diemžēl!!!
Daudz labāk būtu tieši tāpat izstāties olimpiādē? Līdz olimpiādei tāpat būtu jātrenējas, bet nevis jāsēž dīvānā un trauma pati no sevis nepārietu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-29 16:15, pirms 12 gadiem
Lai ārstiem viss izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-29 17:15, pirms 12 gadiem
Žēl čaļa, tiešām žēl!
Noskatoties interviju, izklausijās ļoti sakarīgs, mērķtiecīgs un motivējošs cilvēks.
Lai veicas pēc iespējas ātrāk izārstēties un atgriezties!

     [+] [-]

, 2012-06-29 18:22, pirms 12 gadiem
Ko jūs varat tam lietuvietim visu laiku lekt augumā?? Ne viņš plēsa Arājam to ahileju!! Lietuvietis izgāja uz startu, lai viņam vismaz ieskaitītu vietu. Tas, ka tiesnesis aptādināja tas gan man bija pārsteigums, gan lietuvietim. Es tiesa nezinu, kas ir noteikumos rakstīts. Otro startu nočakarēja itālis, a Jūs uzbrūkat lietuvietim. Tā nu gadījās, un ja gadījās tad tā tam ir jābūt. Arī pirmajā skrējienā viņš varēja saraut..

Brex rakstīja: Nu slikti, tik foršs starts bija, tas leitis visu sačakarēja 3. reizes liekot startēt!
Lai veiksmīga operācija un atveseļošanās, mēs Tevi gaidām atpakaļ lielajā sportā!

     [+] [-]

, 2012-06-29 21:25, pirms 12 gadiem
to Jumtalapa
Nestrīdēšos, vismaz man bija tā - 4 nedēļas longete ar nostieptu purngalu, pēc tam divas nedēļas jau ar daļēji atliektu pēdu, un pēc tam viss, vingro un mēģini atjaunot kustību amplitūdu. tiesa gan kāja izskatās pēc tam diezgan smieklīga, t.i., tāda tieviņa. Bet nu profesionāliem sportistiem iespējams process savādāks.
Un par to leiti - kam jāplīst, tas plīsīs, vismaz cik es sapratu, tad tu vari iesildīties uz ff, utt, bet tas var nepalīdzēt.
Jekurā gadījumā puisis tik tiešām izklausījās sakarīgs, tāpēc vēlu ātrāku atveseļošanos!!!

     [+] [-]

, 2012-07-02 09:41, pirms 12 gadiem
Otrais celiņš!!!!
rus.tvnet.lv