Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pirmoreiz atcelts Bostonas maratons

Pirmoreiz atcelts Bostonas maratons
Foto: EPA/Scanpix

Slavenais Bostonas maratons šogad nenotiks, paziņojis pilsēts mērs Mārtijs Volšs, to argumentējot ar nedrošību koronavīrusa pandēmijas sakarā. Šī ir pirmā reize, kad maratons ticis atcelts

Bostonas maratons pirmoreiz norisinājās 1897. gadā un pēc tam notika reizi gadā. Tas bija senākais maratons, kurš norisinājies katru gadu, un līdz šim varēja lepoties ar faktu, ka ne reizi nav ticis atcelts. Maratona 123 gadus ilgajā vēsturē tagad pienācis šāds notikums, un skrējiens šogad netiks rīkots.

Bostonas maratons sākotnēji bija paredzēts 20. aprīlī, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelts uz 14. septembri. Tagad arī datums septembrī novērtēts kā maratonam nederīgs. Bostonas mērs Mārtijs Volšs, paziņojot par maratona atcelšanu, norādīja, ka sabiedrībā ir nedrošība par publisku pasākumu apmeklēšanu un bailes no koronavīrusa izplatības.

„Nav iespējams aizvadīt maratonu ierastajā formātā, iztiekot bez lielas cilvēku masas pulcēšanās,” sacīja Volšs.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...


, 2020-05-29 13:03, pirms 4 gadiem
Pasauļu abos karos ar tad skrēja?
Friči un sovjeti arī?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.