Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bukšai personīgais rekords arī 200 metros, šķēpmešanā labākā Palameika

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bukšai personīgais rekords arī 200 metros, šķēpmešanā labākā Palameika
Madara Palameika
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

"Rīgas kausu" sacensības ļoti veiksmīgas bija Latvijas sprinterei Sindijai Bukšai – viņa ar pāris stundu intervālu laboja personīgo rekordu gan 100 metros, gan divreiz garākajā distancē. Savukārt šķēpmešanas sektorā Madara Palameika pieveica Aneti Kociņu un arī visas pārējās konkurentes.

Lai izcīnītu uzvaru, Madarai Palameikai šķēps bija jāraida 62,98 metrus tālu, un viņai izdevās sīvā cīņā apsteigt Aneti Kociņu, kuras tālākais metiens atpalika par 40 centimetriem. Goda pjedestālu noslēdza ukrainiete Hanna Hacko-Fedusova, bet ceturtajā vietā ierindojās Sinta Sprudzāne ar 59,82 metriem. Vairāk nekā pusmetru no viņas atpalika turciete Eda Tugsuza.

Sindija Bukša, kura šodien laboja 31 gadu veco Latvijas rekordu 100 metros, uzvarēja arī 200 metru distancē, turklāt sasniedza jaunu personīgo rekordu – 23,02 sekundes. Vīriešiem uzvaru izcīnīja Solomons Bokarīss no Nīderlandes, kurš skrēja 20,65 sekundes ātri. Abi Latvijas sprinteri finišēja beigās – Jānis Mezītis bija sestais, savukārt Jānis Baltušs finišēja septītajā vietā.

"Divi personīgie rekordi vienā dienā – tā vēl nekad nebija bijis, vienkārši satriecoši. Jā, laba forma un gaidīju, ka noskriešu, bet ne jau tā. Negaidīju tik labus rezultātus. Paldies skatītājiem, kuri mani atbalstīja. Tribīnes, ovācijas, viss – tas man ļoti palīdzēja," pēc sacensībām sarunā ar Sportacentrs.com teica Bukša.

"Izskaidrojums ir treniņos un nometnēs ieguldītais darbs. Trenera ar mani ir strādājusi daudz, palīdzējusi gan sportā, gan dzīvē," teica Bukša. "Pēc šīs dienas laikam nezinu, kur slēpjas mana robeža. Acīmredzot talants slēpjas dziļāk. Domāju, ka šis nebūs ne pirmais, ne pēdējais rekords. Jācīnās."

Trīssoļlēkšanā uzvarēja slovāks Tomāšs Veszelka – viņš labākajā mēģinājumā sasniedza 16,52 metrus. Latvijas līderis Elvijs Misāns palika aiz goda pjedestāla, ierindojoties ceturtajā vietā (16,43 centimetri). Tādējādi četri labākie sportisti izvietojās mazāk nekā 20 centimetru ietvaros.

Lodes grūšanā vīriešiem bez rezultāta palika vienīgais Latvijas pārstāvis Māris Urtāns, bet uzvaru izcīnīja Bosnijas un Hercegovinas sportists Mesuds Pezers, kurš sasniedza 20,18 metrus. 100 metru barjerskrējienā uzvarēja Kristina Čurla no Baltkrievijas ar 13,31 sekundi. Jolanta Kaupe ierindojās piektajā vietā (14,20 sekundes), bet sestā bija Paula Sprudzāne (14,23).

400 metru barjerskrējienā labākais bija Džeks Grīns no Lielbritānijas, kurš šķēršļoto apli pieveica 50,36 sekundēs. Iļja Petrušenko ierindojās piektajā vietā, no uzvarētāja atpaliekot vairāk nekā divas sekundes – viņš finišu šķērsoja, kad laikrādis vēstīja 52,70 sekundes.

400 metros sievietēm uzvaru izcīnīja Aseina Hola no Jamaikas ar 52,89 sekundēm. Patrīcija Karlīna Roshofa bija sestā, bet Marija Medvedjeva finišu sasniedza septītajā vietā. Vīriešiem labākais bija ar kāju protēzēm skrienošais amerikānis Patriks Bleiks Līpers, kurš finišu sasniedza 45,37 sekundēs. Viņa tuvākais sekotājs bija Jānis Leitis – 46,08 sekundes. Austris Karpinskis ierindojās septītajā pozīcijā, kamēr Aleksandrs Kucs bija astotais.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-29 20:53, pirms 6 gadiem
Madariņu ar 10 rezultātu šajā sezonā pasaulē.

     [+] [-]

, 2018-05-29 22:06, pirms 6 gadiem
Melns daikts nav nācis par labu..

  +3 [+] [-]

, 2018-05-29 22:52, pirms 6 gadiem
Vnk kapitāls raksts, bez tabulām, samurgotā tekstā... nav ko brīnīties, ka tā vieglatlētika mums ir tāda, kā... to atspoguļo!!

     [+] [-]

, 2018-05-30 13:02, pirms 6 gadiem
Man izsauc apbrīnu, kāpēc autors nepiemin mūsu vīru varējumu pīķi.
Puiši parādīja augstu klasi un jāsaka, ka sacensības bija izdevušās un man bij Laime tās vērot klātienē.
Bij patīkami atcerēties savas gaitas šajā jaukajā stadionā