Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Vieglatlētikas savienība pieņem dzimumu līdztiesību veicinošus Statūtu grozījumus

Andris Liepa
Andris Liepa

Vieglatlētikas savienība pieņem dzimumu līdztiesību veicinošus Statūtu grozījumus
Ineta Radeviča
Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) trešdien kongresā grozījusi Statūtus, veicinot dzimumu līdztiesību organizācijā.

Ņemot vērā dzimumu līdztiesības politikas ieviešanu Starptautiskajā Vieglatlētikas federāciju asociācijā (IAAF) un Eiropas Vieglatlētikas asociācijā (EAA), Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča uzskata, ka nepieciešams aktualizēt dzimumu līdztiesības jautājumus arī Vieglatlētikas savienībā. Statūtu grozījumu jaunā redakcija nosaka – "Ja par LVS valdes priekšsēdētāju ievēlēta sieviete, vismaz vienam no LVS valdes priekšsēdētāja vietniekiem jābūt vīrietim. Ja par LVS valdes priekšsēdētāju ievēlēts vīrietis, vismaz vienam no LVS valdes priekšsēdētāja vietniekiem jābūt sievietei."

Šobrīd Radevičas vietnieki ir Andris Smočs un Jānis Upenieks.

Jaunie grozījumi statūtos turpmāk ierobežos valdes priekšsēdētāju, viņu vietnieku un locekļu pilnvaru termiņus. LVS prezidente šīs izmaiņas pamato ar mērķi veicināt organizācijas pārvaldības un darbības efektivitāti. Turpmāk viena un tā pati persona nedrīkst būt ievēlēta par LVS valdes priekšsēdētāju, LVS valdes priekšsēdētāja vietnieku vai LVS valdes locekli vairāk kā trīs reizes (katrā amata pozīcijā atsevišķi). Kopumā viena un tā pati persona nedrīkst būt ievēlēta par LVS valdes priekšsēdētāju, LVS valdes priekšsēdētāja vietnieku vai LVS valdes locekli vairāk kā piecas reizes (skaitot visas amata pozīcijas kopā; neatkarīgi no tā, kādā amatā persona tikusi ievēlēta).

Šis gan nav unikāls punkts Latvijas sportā, jo, piemēram, Latvijas Automobiļu federācijā (LAF) prezidents amatā drīkst aizvadīt vien divus termiņus pēc kārtas.

Tāpat LVS kongresā tika pasniegti apbalvojumi par vieglatlētikas attīstīšanu savā reģionā. Ikvienam juridiskajam biedram bija iespēja ieteikt kandidātus vienā no kategorijām – biroja darbinieks, pasākumu un sacensību organizators vai tehniskais darbinieks. Kongresā apbalvojumus saņēma Dāvis Jansons (Kuldīga), Valdis Šusts (Iecava), Ināra Znūtiņa (Salaspils), Elita Eglīte (Amatas novads), Kristīne Platace (Ogre) un Mārīte Vilcāne (Līvāni).

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/lv/article/285...