Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Integritātes vienība rekomendē izslēgt Krieviju no Starptautiskās vieglatlētikas federācijas

Integritātes vienība rekomendē izslēgt Krieviju no Starptautiskās vieglatlētikas federācijas
Marija Lasickene. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU) rekomendē izslēgt Krieviju no Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (WA), trešdien paziņoja par dopinga apkarošanu vieglatlētikā atbildīgā AIU.

Paziņojumā AIU izklāstīja, ka ir rekomendējusi "apsvērt iespējami bargāko sankciju noteikšanu", ieskaitot "Viskrievijas vieglatlētikas federācijas" (VFLA) izslēgšanu no WA". AIU paziņojums ir nākamais solis aiz Pasaules (WADA) lēmuma iepriekšējā mēnesī par manipulācijām ar dopinga datiem uz četriem gadiem izslēgt Krieviju no visiem lielākajiem pasaules sporta sarīkojumiem.

Krievijas antidopinga aģentūras (RUSADA) nevilcinoties paziņoja, ka iesniegs apelāciju, bet Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca sodu par "politiski motivētu". Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) lēmums nav gaidāms ātrāk par maiju, bet jau 24.jūlijā Tokijā sākas olimpiskās spēles.

Dopinga skandāls izraisījis vairāku pasaulē pazīstamu krievu sportistu kritiku VFLA virzienā, tai skaitā pasaules čempiones augstlēkšanā Marijas Lasickenes kritiku. Tādēļ Lasickene jau ir tikusi brīdināta, ka viņai labāk vajadzētu pārcelties uz kādu citu valsti, lai viņa drīkstētu startēt Tokijas spēlēs.

Jau ziņots, ka AIU apsūdzēja VFLA un tās vadību antidopinga noteikumu pārkāpuma piesegšanā. Starp apsūdzētajām personām ir arī VFL prezidents Dmitrijs Šļahtins un izpilddirektors Aleksandrs Parkins. WA par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem diskvalificēja VFLA 2015. gadā, un tā vairākkārt pagarinājusi tās sodu.

Jau iepriekš ziņots, ka krievu sportistiem zem sava karoga tika liegts piedalīties pagājušā gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, jo tika uzsvērts, ka Krievijā ir izveidota valsts atbalstīta dopinga lietošanas sistēma.


, 2020-01-29 19:55, pirms 4 gadiem
auklējas ar viņiem kā maziem bērniem. sen jau vajadzēja izolēt putinlandi no visām starptautiskām organizācijām...
, 2020-01-29 20:21, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: auklējas ar viņiem kā maziem bērniem. sen jau vajadzēja izolēt putinlandi no visām starptautiskām organizācijām...
Neizolēs . Tādu starptautisko futbola, hokeja utt. federāciju vadība korumpēta no RUS puses un bučo Huilo kājas .
, 2020-01-29 20:31, pirms 4 gadiem
būtu pie teikšanas varētu izslēgt pilnīgi visas vienības un palikt tikai Latvija un piedalīties visur un uzvarēt
, 2020-01-29 20:50, pirms 4 gadiem
Pārāk liela krievu sponcoru nauda tiek pludināta visos lielajos sportos,lai tik brīvi kāds no organizaciju vadītājiem gribētu no tās atteikties. Korupcija vienmēr ir pastāvējusi un pastāvēs.Nauda>dopings!
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.