Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Mūze piedalīsies unikālās sacensībās "Eiropa pret Ameriku"

Mūze piedalīsies unikālās sacensībās "Eiropa pret Ameriku"
Līna Mūze. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze iekļauta Eiropas izlasē 9. un 10. septembrī Minskā gaidāmajās sacensībās starp Eiropas un Amerikas vieglatlētiem. Šādas sacensības notiks pirmoreiz kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem.

Sacensību formāts nosaka, ka katrā disciplīna piedalīsies četri sportisti no katra kontinenta.

No Baltijas valstīm sacensībās piedalīsies divi Lietuvas sportisti – šķēpmetējs Edis Matusevičs un trīssoļlēcēja Diana Zagainova -, kā arī igaunis Magnuss Kirts, kurš ir Eiropas līderis šķēpmešanā.

Ielūgumu piedalīties sacensības saņēma arī Latvijas rekordiste vesera mešanā Laura Igaune, kura sacensībās nestartēs, lai turpinātu gatavoties pēc mēneša gaidāmajam pasaules čempionātam Dohā.

"Mēs esam priecīgi paziņot, ka pirmo reizi kopš 60. gadiem rīkojam šādu sacensību formātu. Programmā iekļautas skriešanas disciplīnas līdz 3000 metriem (izņemot 4x400m stafeti), visas mešanas un lēkšanas disciplīnas, kā arī 4x100 metru stafete. Papildus tam būs jauktā stafete, jo olimpisko spēļu programmā Japānā 2020. gadā paredzēta jauktā 4x400 metru stafete," izteicies Eiropas Vieglatlētikas asociācijas prezidents Sveins Arne Hansens. "Turklāt liels prieks par to, ka tik daudzi Eiropas labākie vieglatlēti ir apstiprinājuši savu dalību, lai aizstāvētu Eiropas godu šajā mačā. Abu komandu sastāvā ir pasaules līmeņa sportisti, tāpēc ticu, ka sacensības būs aizraujošas kā sportistiem, tā skatītājiem.”

Sacensības notiks atjaunotajā Minskas Dinamo stadionā, kas tika atvērts 2018. gada jūnijā un kura kapacitāte ir 22 tūkstoši skatītāju.

Eiropas komandas sastāvs
ASV komandas sastāvs

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/lv/article/350...


, 2019-08-28 16:49, pirms 5 gadiem
Kas par profilu. Vainadziņu galvā un var likt uz monētām.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.