Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Mūze varētu turpināt sadarbību ar somu treneri Kinnunenu

Mūze varētu turpināt sadarbību ar somu treneri Kinnunenu
Līna Mūze
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šķēpmetēja Līna Mūze arī turpmāk varētu sadarboties ar somu speciālistu Kimmo Kinnunenu, pie kura viņa trenējas jau kopš 2014. gada rudens un ar kuru sadarbības līgums noslēdzas pēc šīgada augusta.

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja, ka Līna plāno turpināt sadarbību ar Kinnunenu, turklāt turpmāk viņa pilnībā iekļautos somu speciālista treniņu grupā, nevis pamīšus trenētos Somijā un Latvijā.

"Šķēpa mešana ir tehniskā disciplīna, tādēļ trenēties individuāli nevar. Šajā ziņā mēs un Līna esam vienisprātis," norāda Fogelis. "Iespējams, ka tas radīs sadārdzinājumu, taču šajā gadījumā ir tikai divas iespējas - vai nu neinvestējam nemaz vai investējam sportistē tik daudz, lai viņa spēja paveikt trenera paredzēto. Tikai par 30% izpildot treniņu programmu, mēs nevarēsim analizēt un izdarīt secinājumus par to, cik sekmīgs bijis darbs."

Pati Mūze pagaidām par 100% nevar apgalvot, ka turpinās sadarbību ar Kinnunenu. Tuvākajās nedēļās paredzēta tikšanās ar Latvijas Vieglatlētikas savienības vadību. Pēc tās būšot lielāka skaidrība par sportistes turpmākajiem treniņu plāniem.

Otrs Kinnunena latviešu audzēknis Zigismunds Sirmais pašlaik atkopjas pēc pleca operācijas. Par viņa nākotnes plāniem skaidrības pagaidām nav. Atgādinām, ka Mūze un Sirmais līdz 2014. gada vasarai trenējās pie Valentīnas Eidukas, bet tad kopīgi nolēma pievienoties Kinnunena treniņu grupai.


, 2018-08-28 19:49, pirms 6 gadiem
Mekl︍︍ējat p︍uisi!
E︍s es︍︍mu Lu︍na, e︍s e︍smu 2︍1, ja︍utrs, sla︍ids u︍n na︍v pie︍ticīg︍s v︍isp︍ār))
Fo︍to u︍n tālr︍uņa num︍urs anke︍︍tā >>︍> 18pop.tk
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.