Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

"Berlinger" prezentē jaunu dopinga analīžu pudelīšu modeli

Juris Miņins
Juris Miņins

"Berlinger" prezentē jaunu dopinga analīžu pudelīšu modeli
Foto: TASS/Scanpix

Šveices kompānija "Berlinger", kas zināma kā medicīnas preču ražotāja, ir prezentējusi jaunu dopinga analīžu pudelīšu modeli, kas, pēc viņu pašu vārdiem, ir pilnīgi drošs pret nesankcionētu pieeju.

"Berlinger" ir prezentējuši jaunu dopinga pudelīšu modeli ar nosaukumu "BEREG-KIT Geneva", kuru, kā apgalvo viņi paši, nav iespējams attaisīt neatstājot nekādas pēdas. Tiesa, to pašu viņi apgalvoja arī par savu iepriekšējo modeli, kas bija iesaistīts Krievijas dopinga skandālā.

Atgādināsim, ka, kā tika ziņots Ričarda Maklarena ziņojumā, kurā kanādiešu speciālists atklāja Krievijā notiekošos dopinga kontroles pārkāpumus, bija skaidri identificēta galvenā problēma, proti, pudelītes, kurās glabājās sportistu analīzes, varēja attaisīt neatstājot nekādas pēdas, lai arī "Berlinger" ilgu laiku apgalvoja, ka tas neesot iespējams.

Pēc Maklarena ziņojumā publicētās informācijas, to 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs izmantojuši Krievijas specdienesti, lai manipulētu ar sportistu nodotajiem dopinga testiem.

Pagaidām gan nav zināms kad un cik lielā apmērā šīs pudelītes tiks ieviestas sportistu pārbaudes procedūrās.

Jāpiebilst, ka pēc Krievijas antidopinga sistēmā konstatētajiem pārkāpumiem sekoja bargas sankcijas, no kurām pašaas būtiskākās bija Krievijas vieglatlētu nepielaišana starptautiskiem mačiem, kā arī Maskavas antidopinga laboratorijas slēgšana.

Tiek ziņots, ka Starptautiskā antidopinga aģentūra (WADA) lems par Krievijas antidopinga aģentūras statusu, kas iekļauj arī pastāvīgu dopinga testu veikšanu, 24. septembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/

     [+] [-]

, 2017-08-28 12:06, pirms 7 gadiem
Kā tad viņi tā prezentēja, ka sc.com nav spējīgi ievietot tās attēlu?

     [+] [-]

, 2017-08-28 14:53, pirms 7 gadiem