Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Bukšai un Leitim otrās zelta medaļas divās dienās

Bukšai un Leitim otrās zelta medaļas divās dienās
Sindija Bukša. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vieglatlētikas čempionāta otrajā dienā Ogres novada Sporta centra stadionā 200 metros triumfēja Sindija Bukša, tāllēkšanā vīriešiem uzvarēja Jānis Leitis, bet 800 metros sievietēm ātrākā bija Līga Velvere.

Sindija Bukša finālskrējienā sasniedza rezultātu 23,48 sekundes, tuvāko sekotāju Paulu Katrīnu Skalbergu apsteidzot par 1,26 sekundēm. Atgādinām, ka sestdien Sindija uzvarēja arī 100 metru sprintā. Bet vīriešu konkurencē šajā disciplīnā uzvaru izcīnīja Artūrs Pastors (21,16), kurš tikai par četrām sekundes simtdaļām pārspēja Iļju Petrušenko.

Tāllēkšanā vīriešiem Jānis Leitis, kurš sestdien uzvarēja 400 metru skrējienā, izpildīja 7,71 metru tālu lēcienu, pārspējot otrās vietas ieguvēju Elviju Misānu (7,45). Bet diska mešanas sacensībās ar rezultātu 47,16 metri zelta godalgu izcīnīja Dāvis Oliņš.

Par Latvijas čempioni 800 metru distancē dāmām pārliecinoši kļuva Līga Velvere, kura finišēja pēc divām minūtēm un 3,82 sekundēm. Bet aizraujošā cīņā finiša taisnē šajā pašā disciplīnā vīriešiem Oskars Bambals (1:52,00) pārspēja savu brāli Danielu Bambalu (1:52,53).

Augstlēkšanā vīriešiem uzvarēja Rihards Vaivads, kurš ar trešo mēģinājumu pārvarēja 2,03 metru augstumā novietoto latiņu. Bet sieviešu sacensībās pirmo vietu ieguva Zane Zemīte, kura uzrādīja rezultātu 1,71 metrs. 3000 metru kavēkļu skrējienā vīriešiem ātrākais bija Alberts Blajs (9:26,43), bet sieviešu konkurencē triumfēja Solveiga Ozola-Ozoliņa (11:55,01).

4x400 metru stafetē vīriešiem uzvarēja Liepājas SSS (Gints Drigulis, Iļja Petrušenko, Dmitrijs Ļašenko, Maksims Sinčukovs), kas finišēja pēc trim minūtēm un 12,79 sekundēm un apsteidza Lāča sporta skolu un Daugavpils individuālo sporta veidu skolu. Bet sieviešu stafetē ātrākās bija Lāča sporta skolas pārstāves (Patrīcija Sarmule, Agita Švetere, Daira Deičmane, Viktorija Osipenko), kuras pārspēja Liepājas SSS.

Izmantotie resursi:
athletics.lv


Foto: Reuters/Scanpix
5

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.