Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pjedestālu pametusī uzvarētāja: "Savas valsts himnu dzirdēju atkārtotajā apbalvošanā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pjedestālu pametusī uzvarētāja: "Savas valsts himnu dzirdēju atkārtotajā apbalvošanā"
Violeta Skvorcova izdzird neīsto himnu
Foto: Europen Athletics

Itālijas pilsētā Groseto aizvadītajā U20 vieglatlētikas Eiropas čempionātā ažiotāžu izraisīja Baltkrievijas sportiste Violeta Skvorcova, kura triumfēja trīssoļlēkšanas sacensībās un himnas atskaņošanas laikā pameta pjedestālu. Vieglatlēte atklāj, ka viņu mulsina lielā uzmanība, kas pievērsta šī notikuma sakarā.

Kā jau ziņots, sieviešu trīssoļlēkšanas apbalvošanas ceremonijā uzvarētāja Violeta Skvorcova (Baltkrievija) pameta pjedestālu, jo tika atskaņota nepareiza himna [video ir ŠEIT]. Organizatori lūdza sportisti atgriezties uz pjedestāla, taču baltkrieviete atteicās. Kad skanēja neīstā himna, uzvarētājas seja izmainījās, pēc mīmikas varēja saprast, ka šaubās par to, kā rīkoties.

"Sapratu, ka, pametot pjedestālu, sabojāšu apbalvošanas ceremoniju, līdz ar to var būt sekas ne tikai attiecībā uz mani, bet arī nacionālo izlasi un federāciju. Un tomēr padevos emocionālajam uzplūdam. Nevarēju palikt uz vietas! Klusiņām nokāpu no pjedestāla augstākā pakāpiena un maliņā noklausījos, kā tagad zinu, Bosnijas un Hercogovinas himnu. Domāju, ka rīkojos pareizi. Nebūtu smuki skraidīt pa stadionu un kliegt, ka tā nav mana himna. Mierīgi informēju organizatorus," skaidro Violeta Skvorcova. "Man nebija spēka, lai pēc tāda incidenta atgrieztos uz pjedestāla un kopā ar pārējām laureātēm pozētu fotokamerām."

Nākamajā dienā notika atkārtotā apbalvošanas ceremonija, šoreiz ar Baltkrievijas himnu. "Esmu ļoti pateicīga meitenēm, ka viņas atnāca uz atkārtoto apbalvošanas ceremoniju, kaut gan varēja neatnākt. Es viņām atvainojos par iepriekšējo reizi, galu galā tā bija ne tikai mana apbalvošana, bet arī viņu. Ilgi gāju uz to, lai izcīnītu junioru Eiropas čempionāta zeltu. Sapņoju par skriešanu ar karogu apkārt stadionam un beidzot to izdarīju. Vēlējos dzirdēt savas valsts himnu, tas notika, vismaz atkārtotajā apbalvošanā," atzīst Baltkrievijas trīssoļlēcēja.

Pjedestāla pamešana izraisīja lielu ažiotāžu. "Kas attiecas un daudzajiem video skatījumiem un karstajām diskusijām, uzskatu, ka mana rīcība nepelna tādu uzmanību. Tā mani mulsina, vēlos dzīvot tāpat kā agrāk un mierīgi trenēties."


Izmantotie resursi:
https://sport.tut.by/news/athletics...

  +2 [+] [-]

, 2017-07-28 20:50, pirms 7 gadiem
tā jādara visiem kas nonāk šādā situācijā.Tādā līmenī tādas kļūdas nedrīkst pieļaut,vēl jo vairāk bieži tā ir apzināti veidota provokācija.Kautvai kā piemērs tiek iesniegta bijušās PSRS himna,kaut gan šāda savienība jau 25 gadi neeksistē.

     [+] [-]

, 2017-07-28 21:35, pirms 7 gadiem
Kam tās himnas iesniedz? Organizatoriem? Nē, jo himnu izpildīšana nāk no pašu organizatoru puses un neviens viņiem neko neiesniedz!!

Kas attiecas par PSRS himnu, krievi tik ļoti gribeja saglabat saites ar šo veidojumu ka pat tagadējā Krievijas himna ipasi neatskiras no PSRS himnas!!

     [+] [-]

, 2017-07-29 17:12, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kam tās himnas iesniedz? Organizatoriem? Nē, jo himnu izpildīšana nāk no pašu organizatoru puses un neviens viņiem neko neiesniedz!!

Kas attiecas par PSRS himnu, krievi tik ļoti gribeja saglabat saites ar šo veidojumu ka pat tagadējā Krievijas himna ipasi neatskiras no PSRS himnas!!
tikai vārdi atšķiras,mūzika tā pati...