Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Urtāns: "Ar galvu viss bija pilnīgā kārtībā"

Urtāns: "Ar galvu viss bija pilnīgā kārtībā"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Kā viens no pirmajiem sacensības vakar Helsinkos beidza lodes grūdējs Māris Urtāns. Līdz pamatsacensībam palika 23 centimetri, bet īpaši noskumis Māris nebija. Kad gan viņš tāds ir bijis?

„Līdz pēdējam grūdienam ar maniem 19,25 metriem pietika pamatsacensībām, bet tad kādi trīs aizgrūda par mani vairāk,” turpat par divpadsmitnieku vien Māris cīnījās. „Jutos normāli. Saspricēja man pretsāpju līdzekļus un dragāju. Pagājušogad ielauzu divus pirkstus, šogad pēc ziemas cīpslas bija iekaisušas, divreiz lielākas nekā parasti, gandrīz kā pirksti. Pārējais jau vairs nav nekas īpašs – pie pārējām sāpēm jau esmu pieradis.

Sacensības apliecināja, ka vel jāstrādā. Īpaši tām negatavojamies. Braucām – kā būs, tā būs. Vienubrīd ar treneri Guntaru Gailīti apsvērām domu vispār nebraukt, bet visi noteikumi izpildīti, izlases vadība pateica, ka jābrauc. Tad arī braucām.”

Par mēģinājumiem Māris saka, ka „tie tādi viegli sanāca – apgriežas, bez īpašas spēka piepūles un ātruma. Jādabū klāt ātrums un nedaudz spēks. Tad būs labi. Iepriekšējā treniņā Somijā aizvakar lietū grūdu lodi ap divdesmit metriem. Arī agrais laiks netraucēja, jo ap desmitiem man Murjāņos ir parastais treniņu laiks.”

Vaicāts par parastajām problēmām pirms mačiem, Māris tikai atsmej, ka „ar galvu viss bija pilnīgā kārtībā. Labi gulēju. Tas nozīmē, ka viss ir kārtībā. Ja ir pirmsstarta drudzis, divas – trīs stundas pirms modinātāja zvana ir augšā un sāk trīties pa gultu."

     [+] [-]

, 2012-06-28 15:14, pirms 12 gadiem
Cerams, ka OS Londonaa buus perkona negaiss un starts buus 5 no riita, tad Māris iespejams labos pasaules rekordu!

  -3 [+] [-]

, 2012-06-28 15:22, pirms 12 gadiem
comon, kā var nebūt problēmas ar galvu? tipa trauma ir iemesls tādam rezultātam? tad kāpēc treniņos ar to traumu sliktos laikapstākļos var grūst ap 20m, bet sacensībās pie labākiem laikapstākļiem ne? traumēto vietu pārpūle? nu blin, ja zin ka tā var būt, tad varbūt netrako tā treniņos un nomočī sacensību laikā to 20metrinieku..

  -1 [+] [-]

, 2012-06-28 15:24, pirms 12 gadiem
chubaki rakstīja: Cerams, ka OS Londonaa buus perkona negaiss un starts buus 5 no riita, tad Māris iespejams labos pasaules rekordu!
tā ir londona, tā ka liela iespēja sliktiem laikapstākļiem un traumas jau nekur nebūs pazudušas, tā ka medālis būs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-06-28 17:54, pirms 12 gadiem
bakerboyz rakstīja: Tu ko kurī kāds medālis, tā ir Olimpiāde labi ja vispār viņš finālā tiks, tak tur amerikāņi būs, kanādietis, polis un vēl kaudze spēcīgāko grūdēju, tākā par medāli pat sapņot nevar ,ja nu vienīgi aizmet 22 metri tad gan.
zāle te nav vainīga, šķiet tu esi bastojis latviešu valodas stundas vai ir kādi traucējumi, ka nespēj saskatīt ironiju tekstā

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 18:17, pirms 12 gadiem
Nav ko bojāt tā veselību, lai met mieru!
Ja sports neuzlabo veselību, tad nav vērts!

  -1 [+] [-]

, 2012-06-28 21:21, pirms 12 gadiem
homo s.sapiens rakstīja: comon, kā var nebūt problēmas ar galvu? tipa trauma ir iemesls tādam rezultātam? tad kāpēc treniņos ar to traumu sliktos laikapstākļos var grūst ap 20m, bet sacensībās pie labākiem laikapstākļiem ne? traumēto vietu pārpūle? nu blin, ja zin ka tā var būt, tad varbūt netrako tā treniņos un nomočī sacensību laikā to 20metrinieku..
Londona Mārim būs pēdējā Olimpiāde,lai sasniegtu tik augstu līmeni jāieliek kapitāls,pārcilvēcisks Darbs,tāpēc par traumām nav ko brīnīties.Žēl,ka 21,63m izsprāga Eirokausos,nevis Olimpiādē,bet to pašu var teikt par Inetu Radēviču,ar 6,92 būtu 2-kārtēja Eiropas čempione.

     [+] [-]

, 2012-06-29 10:26, pirms 12 gadiem
Londonu vajag apskatīt!