Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kurš gan negrib skriet finālā?! Arājs grib!

Viedoklis: Kurš gan negrib skriet finālā?! Arājs grib!
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Viņa mērķis bija skriet Eiropas čempionāta finālā. Tagad tas ir piepildījies. Viņš ir tikai otrais Latvijas sprinteris, kas Eiropas čempionātā nopelnījis startu finālā. Pirmais 1974. gadā ar 4. vietu bija Juris Silovs. Tikai tā skriešana šoreiz tāda sāpīga...

Vispirms pateicība statistiķim Andrim Staģim, kurš, sazvanīts no Helsinkiem, momentā uzskaitīja visus Latvijas skrējējus, kuri lielajās sacensībās (Eiropas un pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs) skrējuši 100 metru finālā. „Visi Latvijas skrējēji” bija viens pats Juris Silovs, tikai apliecinot, ka latviešiem citas disciplīnas padodas labāk. Vai tāpēc neskriet sprintu? Ronalds Arājs skrien!

Ar Ronaldu kādu vārdu pārmīt paspējām divreiz trešdienas laikā – vispirms pēc priekšskrējiena, bet vakarā arī pēc iekļūšanas finālā. Tā visa varēja nebūt, jo „trauma, iekaisums lika par sevi manīt. Pagājušais mēnesis vispār bija traks, bet kaut kā pa nedēļu savācos. Cirksni jūtu arī tagad, sildoties arī sajutu, bet priekšskrējienā īsti netraucēja. Ir tur kaut kāds mikroplīsums kops aprīļa.”

Skrējiens bija varens, un Arājs varēja atļauties beigās pat nomest ātrumu, ļaujot atkal uzvarēt lietuvietim Rītim Sakalauskam. „Juru, ka Sakalausks nāk klāt, varēju skriet ātrāk beigas, bet domāju, priekš kam man tas? Distances beigas ripoju mierīgā režīmā.” Ar visu to sanāca sezonas labākais rezultāts – 10,28 sekundes.

Šogad sacensībām ir jauns formāts – jau divi skrējieni pirmajā dienā. „Kad guvu traumu, man pat labāk būtu startēt vecaja formātā, lai pusfināls būtu rītā,” saka sportists. „Šodien varētu kaut ko izdomāt, kādas procedūras veikt... Tagad aiziešu mājās, nomazgāšos, paēdīšu, un jau jātaisās atpakaļ uz stadionu. Formāts nav slikts, bet šobrīd man mazāk izdevīgs.”

Kolēģis no „Dienas” Māris Zembergs uzdod jautājumu par trim zelta gredzeniem, kas ķēdītē karājas Ronaldam ap kaklu. „Tas ir no draudzenes, mammas un māsas. Pirmo iedeva māsa, tad draudzene un visbeidzot mamma. Man tie palīdz, un nēsāju tos ikdienā. Pat pirtī nost neņemu – svilst, bet nost neņemu.”

Pēc pusfināla skrējiena, kurā Arājs atkal startēja teicami, tikai beigas izlaižot no rokām otro vietu, izjūtas sportistam bija dalītas. „Ahils (Ahilleja cīpsla. – D.Ā.) ir čupā, bet rīt vienalga skriešu!” Pa nakti kaut ko varēs piedakterēt, un cerams, ka Ronalda pietiks ne tikai finālskrējienam šodien, bet arī stafetes komandai. Ej, nu, sazini, kad latviešu sprinteris nākamreiz izcīnīs tiesības skriet lielo sacensību finālā?

  +6 [+] [-]

, 2012-06-28 00:30, pirms 12 gadiem
Turies Araaj, lai veicas, Latvija ar tevi!

p.s. Man liekas ka Araajs masaa ir pielicis

  +3 [+] [-]

, 2012-06-28 00:36, pirms 12 gadiem
Monstrs! Lai izdodas!

  +7 [+] [-]

, 2012-06-28 00:39, pirms 12 gadiem
visu cieņu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-06-28 02:17, pirms 12 gadiem
Malacis! Musu Latvijas sprinta Legjenda!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 08:23, pirms 12 gadiem
Ziemeļu ekspresis rakstīja: Latvju puika. Drošvien laukos būs uzaudzis pie īsta piena un krējuma.
Nemini, bet izlasi interviju SA+!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 09:15, pirms 12 gadiem
Vienalga kā viņam izies finālā, viņš jau ir sasniedzis lielisku rezultātu.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-28 09:57, pirms 12 gadiem
blaaa, sūdīgi....bet turies, cīnies. Visi turēs īkšķus!

  +2 [+] [-]

, 2012-06-28 10:58, pirms 12 gadiem
Cepuri nost Arāja priekšā, īsts cīnītājs. Un tas atmaksāsies, ja ne šajā , tad citos finālos
Turies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja