Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Skrējējs: "Futbolists sekundē droši vien nopelna vairāk nekā es mēnesī"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Skrējējs: "Futbolists sekundē droši vien nopelna vairāk nekā es mēnesī"
Vladimirs Ņikitins. Foto: Antons Deņisovs, rsport.ria.ru

Krievijas skrējējs Vladimirs Ņikitins uzskata, ka futbolistu atalgojums ir nesamērīgi liels. Uz viņu fona vieglatlēta alga ir netaisnīgi maza, norāda krievu sportists.

Koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes dēļ risinās pārrunas par algu samazināšanu profesionālajās sporta komandās. Krievijas futbolā spēlētāji bez liela entuziasma raugās uz atalgojuma nogriešanu. "Futbolists par sekundi laukumā droši vien saņem vairāk nekā mana mēneša alga," norāda vidējo un garo distanču skrējējs Vladimirs Ņikitins, runājot par saviem tautiešiem. "Uzskatu, ka tas ir netaisnīgi. Labi, ja viņi spēlētu ļoti labi, bet viņi taču spēlē draņķīgi. Nezinu, par ko viņiem jāmaksā tāda alga. Personīgi man vienkārši būtu kauns saņemt neatbilstoši lielu naudu."

"Fiziskā sagatavotība? Viņiem taču tādas nav! Pirmās divdesmit minūtes viņi vēl skrien, bet pēc tam spēki viņus pamet. Dažas reizes biju tribīnēs, garlaicība," saka vieglatlēts. "Bet pret hokejistiem man nav nekādu pretenziju, kaut gan arī viņi pelna daudz. Hokejisti ir malači, īsti sportisti."

Daudzo dopinga skandālu dēļ pēdējos gados Krievijas vieglatlēti starptautiskajās sacensībās piedalās kā neitrālie atlēti, turklāt lielākajai daļai šis statuss tiek atteikts, līdz ar to nākas startēt vien savas valsts sacensībās bez konkurentiem no ārzemēm. Turklāt šogad ieviesta maksa par pieteikšanos uz neitrālo statusu (no 20 gadu vecuma jāmaksā 250 ASV dolāri par pieteikuma izskatīšanu).

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

  -1 [+] [-]

, 2020-05-28 18:58, pirms 4 gadiem
Tas ir tas pats, kā skolotāji sūdzas par mazām algām... Ja Tev ir talants, tad varbūt attīsties citā sfērā, kur var labāk nopelnīt? Bāze jau ir, tikai smags darbs pie niansēm un viss būs ok.
Dīvaini, ka tikai ārsti nekad nesūdzas un neiet uz protestiem, jo tas ir viņu aicinājums un pārliecība, arī zvērests.

     [+] [-]

, 2020-05-28 19:59, pirms 4 gadiem
Strādnieks: "Skrējējs sekundē droši vien nopelna vairāk nekā es mēnesī"..

attiecīgi visā tekstā var aizvietot - tas pats